Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Ar reik lupt vaikus

Ar reik lupt vaikus

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/18 13:10:19 13:10:19

samantta:
Mylekite vaikus: Mane mama muse vaikysteje. Dabar su psichologu atkrapstineju patirtas vaikystes traumas . Mamos agresija ir rysio su ja nebuvimas padare savo... Iki siol (man30 m.) stengiausi buti visiems gera mergaite, kazkuo butu, bet ne savimi , nes tokia, kokia esu - negerai, mama musa . Zmones - jei galite, MYLEKITE vaikus.

Jei vaikas mušamas, tikrai nereiškia, kad jis nemylimas. Žiūrint kaip ir už ką mušamas - juk mylintiems tėvams svarbu, kad užaugtų geras

Tikrai taip. Myli- reiškias muša.
O kai vyras tave muš irgi taip sakysi? Aš pati prisiprašiau, išprovakavayu jį. O jis gi geras, mane muša, nes rūpinasi manimi...
Fu, net šlykštu pasidarė
Smurtas vistiek yra smurtas

Lijundra

L

52 įrašai

2009/09/18 13:17:20 13:17:20

Skirkite vaikams pakankamai dėmėsio, ir mušti tikrai niekada nereikės. Per mažai skiriate vaikui dėmesio, Jums atrodo, kad užtenka pasakyti žodžiųu ir vaikas turi suprasti, dažnai netenkate kantrybės, bet juk vaikas mokosi gyventi ir Jūs privalote jam padėti, ir jis tikrai nekaltas, kad jus skubate ar esate pavargęs, ar tiesiog nenorite jam paaiškinti to kas Jums atrodo suprantama.
Kaip jaustumėtės jei Jūs muštų už nieką? Mušdami vaikus suaugusieji dažnai parodo savo bejėgiškumą.

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/18 13:35:21 13:35:21

Svečias: Na nereikia kalbeti apie krastutinumus, negalima visiskai visko toleruoti (nebent vaikas istiesu visada klauso zodziu), ir tikrai nereikia musti uz menkus prasizengimus, o juo labiau uz tuos kurie isejo netycia. Tarkim vaikas kambaryje zaidzia su kamuoliu ir netycia sudauzo geles vazona, manau uz tokia baika tikrai nereiktu musti, bet jei pro balkona praeivius kiausiniais apmeto, tai gal ir reiktu, ypac jei tai ne pirmas panasus atvejis.
Pajute visiska tolerancija vaikai greitai ima terorizuoti savo tevus, pvz cia linksmesnis to pavyzdys http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ

Jei kiaušiniais apmėto - vadinasi tėvai jau padarė auklėjimo klaidų anksčiau. Vadinasi vaikas nesupranta, negali pasijausti kaip jaučiasi tas kitas žmogus. O jei muši vaiką - ir nueisi lengviausiu keliu ir blogai jis nesielgs tik todėl, kad bijos, nes tėvai didesni ir stipresni. O ne todėl, kad suvoks kuo gi iš tikro blogas tas jo elgesys. O kai paaugs ir bus stipresnis už tėvus - galės ir juos paauklėti. Nieko keisto

Svečias

S

689 įrašai

2009/09/18 14:01:42 14:01:42

Pats neturi žalio supratimo apie prigimtį.

Svečias

S

689 įrašai

2009/09/18 14:06:25 14:06:25

lijundra: Skirkite vaikams pakankamai dėmėsio, ir mušti tikrai niekada nereikės. Per mažai skiriate vaikui dėmesio, Jums atrodo, kad užtenka pasakyti žodžiųu ir vaikas turi suprasti, dažnai netenkate kantrybės, bet juk vaikas mokosi gyventi ir Jūs privalote jam padėti, ir jis tikrai nekaltas, kad jus skubate ar esate pavargęs, ar tiesiog nenorite jam paaiškinti to kas Jums atrodo suprantama.
Kaip jaustumėtės jei Jūs muštų už nieką? Mušdami vaikus suaugusieji dažnai parodo savo bejėgiškumą.

Sakai esi protinga, kol nesusidūrei su nemuštu skersgatvyje naktį. Dabar tai jau ir dieną Žirmūnuose gaunate į kailį ir tylite, ir policijai nusispjaut ant jūsų, kaip ir politikieriams. Taip ir toliau klausykite išsižioję Šalaševičiūtės niekų, bijosit ir pro langą pažvelgt.

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/18 14:31:32 14:31:32

nemusimo salininkai tikriausiai mano jog vaikas nematys smurto, ir pats nesmurtaus, tai butu visiskai teisinga, bet siu dienu pasaulyje neimanoma jog vaikas nematytu smurto.

Ir niekas cia nekalba apie musima kai truksta kantrybe, vaikas turi zinoti kuom nusikalto, geriau anksciau pora blynu su dirzu, nei veliau antrankiais tramdyti. Ir beabejo musimas nera pirma auklejimo priemone, tai paskutine, kai kitos nepadeda. Juk turi zinoti vaikas jog uz blogus darbus laukia atsakomybe.

Sakot blogai jog vaikas kazko nedarys nes bijos? O tai kam isvis baime skirta ?

Mylekite vaikus

M

3 įrašai

2009/09/18 14:45:03 14:45:03

Svečias: nemusimo salininkai tikriausiai mano jog vaikas nematys smurto, ir pats nesmurtaus, tai butu visiskai teisinga, bet siu dienu pasaulyje neimanoma jog vaikas nematytu smurto.

Ir niekas cia nekalba apie musima kai truksta kantrybe, vaikas turi zinoti kuom nusikalto, geriau anksciau pora blynu su dirzu, nei veliau antrankiais tramdyti. Ir beabejo musimas nera pirma auklejimo priemone, tai paskutine, kai kitos nepadeda. Juk turi zinoti vaikas jog uz blogus darbus laukia atsakomybe.

Sakot blogai jog vaikas kazko nedarys nes bijos? O tai kam isvis baime skirta ?

Ryskiai - luptas ir nemyletas vaikysteje, todel tokios piktos replikos...

tha_psycho_lunatic

T

51 įrašai

2009/09/18 15:57:49 15:57:49

Svečias:
lijundra: Skirkite vaikams pakankamai dėmėsio, ir mušti tikrai niekada nereikės. Per mažai skiriate vaikui dėmesio, Jums atrodo, kad užtenka pasakyti žodžiųu ir vaikas turi suprasti, dažnai netenkate kantrybės, bet juk vaikas mokosi gyventi ir Jūs privalote jam padėti, ir jis tikrai nekaltas, kad jus skubate ar esate pavargęs, ar tiesiog nenorite jam paaiškinti to kas Jums atrodo suprantama.

Sakai esi protinga, kol nesusidūrei su nemuštu skersgatvyje naktį. Dabar tai jau ir dieną Žirmūnuose gaunate į kailį ir tylite, ir policijai nusispjaut ant jūsų, kaip ir politikieriams. Taip ir toliau klausykite išsižioję Šalaševičiūtės niekų, bijosit ir pro langą pažvelgt.

kalbate labai neargumentuotai. kokiais saltiniais remdamasis nustatete, kad tie, su kuriais tenka susidurti nakti skersgatvyje yra nemusti vaikysteje? deja, man jus savo kalbejimu primenate toki, kuris piktas ant viso pasaulio, kurio jei ne skersgatvyje reiketu vengti, tai reiktu bent laikytis atokiau siaip gyvenime. atleiskite, jei mano ispudis klaidingas. griztant prie to, apie ka snekejote, as manau, kad yra atvirksciai, kad siu zmoniu vaikyste buvo itin sunki. jie nesulauke nei demesio, nei prieziuros, nei rupescio. buvo musami, ar ne, cia jau kitas klausimas. kazkada senai senai teko bendrauti su tokiu, kuris jau tada, budamas 15os voge is parduotuviu, apiplesinejo zmones gatvej. kazkaip issikalbejo jis apie nesaldu savo gyvenima, kaip geria su tevu, kuris veliau girtas ji musa.. ties tuo ir pasibaigia berno auklejimas ir apskritai santykiai su tevais. mano nuomone tokia: smurtas gimdo smurta, o meile ir rupestis (zinoma, ne akli), ugdo dora, taip pat mokanti myleti ir rupintis zmogu. vaiku reikia uzsiimti, su juo nuolat bendrauti, kai kazkas nepavyksta, skatinti bandyti is naujo, o ne gesinti dirzu isiziebusia sviesa jame.

Svečias

S

689 įrašai

2009/09/18 16:36:30 16:36:30

Lenk medį kol jaunas, o tai senatvėje jis jus užlenks. Negi nematote kiek yra savo sūnų užlenktų bobulkų? Net gaila žiūrėti, kai gyveni daugiabutyje. Aimanos, riksmai ir visų kaltinimai tik ne pačių savęs. Labai mandros matau čia kol jaunos. Su laiku ir jūsų mąstymas keisis ir vertinimai. Ne, manęs nieks nemušė, būkit ramūs. Tos bobulkos tampa nemaža našta svetimiems ir visuomenei, kai jų vaikai jomis išvis nesirūpina, nežinot tokių arba apsimetat?

Psichoanalitikui

P

1 įrašai

2009/09/18 16:42:31 16:42:31

Čia eina kalba ne apie asocialias šeimas, o tas, kuriose nieks nieko nemuša ir neprievartauja, o lepina ir paikina. Kurios išoriškai yra gražios, apgaulingai darnios, o vaikai be galo žiaurūs ir negailestingi dėl savivalės ir pyplių diktatūros - terorizmo. Dažnai iš tų išoriškai darnių šeimų vaikai savo žiaurumu ir išmone lenkia asocialių šeimų vaikus, nežinojot?

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume