Istatymai tikrai neleidzia savavaliskai isvezti vaika gyvenimui i kita sali, pries tai nesusitarus su vaiko tevu/mama, tiesiog nebereikia sutikimo patvirtinto notaro kertant LR siena.

Asta31324579346_db
2009/02/09 07:57:30 07:57:30
Istatymai tikrai neleidzia savavaliskai isvezti vaika gyvenimui i kita sali, pries tai nesusitarus su vaiko tevu/mama, tiesiog nebereikia sutikimo patvirtinto notaro kertant LR siena.
ieva
2009/02/09 09:08:03 09:08:03
Whuh aciu Dievui tai dar viskas ne taip blogai. As jau spejau migracijos departamentui uzklausima parasyti
Asta31324579346_db
2009/02/09 10:41:20 10:41:20
tau tikrai idomi tema, jei taip operatyviai tikrini informacija
Apgaulei, piktnaudziavimui tikrai atsivere keliai, bet is kitos puses sutariant buvusiems atsirado didesne judejimo laisve. Ir as tiktai uz (is svo varpines). As nesugebesiu tiek isrodyti pasaulio vaikui, kaip mes tai padarysim dviese, kiekvienas atskirai.
ieva
2009/02/09 12:04:26 12:04:26
Na ne Asta man tai nera sios dienos aktuali tema. Tiesiog jeigu mano zinios nesutampa su kito forumo dalyvio as jas tikrinu. Kokia prasme diskutuoti pilstant is tuscio i kiaura. Siaip cia pabendravus del saves tikrai daug idomiu dalyku suiznojau ir keleta stereotipu "suluzo" ir keleta "sualauziau". Taip as tikrinu ivairiu zmoniu i vairius teiginius, kitaip jei visais tiketi galima nusidiskutuoti i lankas...
alicijute
2009/02/09 16:53:30 16:53:30
Arunai, jeigu taip pergyveni, na isitaisyk savo vaiku tinkla per visa pasauli ir keliausi tai pas viena tai pa skita ir neverksi kad ta vieninteli(le) ishsiveze i uzsieni:)
ieva
2009/02/09 17:40:23 17:40:23
Pirmu reikalu as niekada neatiduociau savo vaiko isvezti gyventi i uzsieni. Net ir po skyrybu vaikas turi tureti du tevus. Isvezimas i uzsieni yra ne kas kita kaip atskytimas nuo vieno is tevu. Na nebent ir pats buciau susiruoses tenais apsigyventi.
P.S. As neturiu reikalo pergyventi siuo klausimu.
alicijute
2009/02/09 17:51:13 17:51:13
Arunai,
ziuri labai egoistishkai...reikia ziureti kas geriausia vaikui...kaip tu sakai jeigu koks "limoncikas" paimtu tavo zmona ir vaika, isveztu i savo gimtine ir sutektu tokias galimybes kuriu tu net drasiausiose svajonese neregejai...harwardas, oxwordas, namas, auto...
cia jau gaunasi kad vaika gamini SAU SAU o ne laimei ir pasauliui...
keisk poziuri, bo visos panos is sio saito nuo Taves paspruks
ieva
2009/02/09 20:39:06 20:39:06
Na pabandysi cia truputi isdestyti savo poziuri ir daugiau nenoreciau labai leistis i diskusijas savo atzvilgiu. Forumai tol idomus kol diskutuojama apie reiskini ne apie asmenybes.
Nekeisiu as sito poziurio i vaikus ir man pofigu panos isbegs ar neisbegs. Kolkas neviena nebego, nors tuo klausimu as atviras. Bendrai ne ... viena mano labai gera drauge sake jog noretu kad as jai padaryciau vaika bet auginti ji noretu viena. Gerai kad pasikalbejome ta tema is anksto. Vaikai man yra sventa, gyvenimo prasme ir vienas svarbesniu siekiu, toks turetu buti ir betkokiam kitam normaliam zmogui. Taigi as neatskirciau valstybes sienomis vaiko nuo mamos suteikciau visokeriopas salygas kartu leisti laika, ir mamai neleisciau elgtis kaipnors kitaip. Kurioje vietoje cia yra blogas poziuris? Ar mano deklaruojama besaligine meile vaikams yra kazkoks blogis? Ar blogai kai vaikas turi abu tevus salia? Ar tai nera geriausios salygos vaikams? Ar tai materialine gerove yra siejama su vaiko gerove?
Off topic
Maciau turtingu teveliu vaikuciu tai neretai prasti zmones is ju isaugo. Pinigai be auklejimo gadina. Va siandien vienas jaunuolis amzina jam atilsi 18 metu turtingu zmoniu vaikas gavo dovanu nuo tevu mustanga. Vairavimo patirtis 4 menesiai, virsytas greitis ir mirtis miesto gatveje. Labai labai gaila. Nenoreciau kad mano vaikus aukletu patevis. Pagaliau zmogiskai kodel tureciau anuo pasitiketi?
Nelabai supratau tamstos minciu apie issilavinima. Kodel manai kad as neissilavines, kodel manai kad Harvardas ir Oxfordas man net nesisapnavo? Yra nemazai Lietuviu kurie anglijoje studijuoja. Beje pagal ERASMUS programa (studentu mainai) gali studijuoti kiek sirdis geidzia uzsienyje. Kodel manai kad svetimas vyras mokes pinigus uz ne savo vaiko issilavinima. Kodel manai kad vaikas nores to oxfordo, gal jam reikes paryziaus meno akademijos. Kodel manai kad as to savo vaikui negaleciau suteikti. Lietuvoje aciu dievui bendras issilavinimas kolkas yra aukstesniame lygyje nei anglijoje ar autsaidereje JAV.
O pamastymai kad vaikui bus geriau nes kazkas nupirks nama ir masina man kazkaip nesuprantami. Kai vaikui to reikes jis jau bus pilnametis. Pirma masina vaikui nupirkciau, o nama tegu pats pastato, labiau vertins ir gales isreksti savo inzinierine ir menine fantazija. Siandien dienai as galiu savo busimam vaikui suteikti ne blogenses gyvenimo salygas nei vidutine Lietuvos seima.
[b:1k04fqap]Pagal tamstos pasakyma tai visu treciojo pasaulio valstybiu tevai turetu atiduoti vaikus pirmo pasaulio valstybiu tevams ir taip atseit garantuoti jiems geresne ateiti. Na nesutinku su tuo...[/b:1k04fqap]
Esu sventai isitikines, kad vaikui gerai kai salia yra abu tevai. (Aisku issilavine, socialus ir visaip kitaip normalus). Mano gyvenime tai konstanta kuriai pasikeisti reiktu labai jau tvirtu argumentu.
Asta31324579346_db
2009/02/10 10:58:23 10:58:23
nebegrazu, cia jau asmeniskumai.
Galbut ne taip supratau, bet man tai kaip uzgauliojimas.
Arunas geras pasnekovas diskusijose. Kiekvienas turim teise i savo nuomone
ak1303584654_db
2009/02/12 19:08:02 19:08:02
fe, koks egoizmas. pritariu alicijutei.
Atsakykite prasau i viena klausima: Kokia jus turite moraline teise nurodineti savo buvusiai zhmonai/draugei kaip, kur ir su kuo gyventi?
P.S. Offtopic: Pagal Erasmus programa anaiptol nepastudijuosi kiek shirdis geidzhia ....