Žinot, damos, mane ir mano pažįstamus nejuokais papiktino ir nuotaiką sugadino Ingos Saukienės straipsnis delfis.lt “Kodėl šeimos institutas Lietuvoje braška?” “„Pastebėjau, kad nepatenkinti savo partneryste vyrai linkę užmegzti erotinius santykius su savo dukromis. Viena jauna moteris pasakojo, kad jos tėvas, iki jai sukako 16, ateidavo į jos kambarį padėti apsirengti naktinius marškinius. Kita klientė pasakojo, kad iki pilnametystės ne motina, o tėvas padėdavo jai išsirinkti drabužius, taip pat ir apatinį trikotažą. Įdomu, kad tokį elgesį abi moterys suvokė kaip meilės bei rūpesčio apraišką ir nematė jokių sąsajų su patiriamais tėvų santykių sunkumais“, - teigia tokia R. Bačiulytė, berods. Susidaro įspūdis, kad jūs, moterys, rimtai mums skelbiat karą arba nekurioms modernistėms pravartu būtų palankyti kokius tai estetikos kursus. Tai iššūkis mums, vyrams, jus nemylėti, nemylėti savo dukrų. Kažkokia nesąmonė, nemanot? Tada XX amžius tikrai gražesnis ir mielesnis - šiltesnis. Mano supratimu, tokios psichologės pačios turi daug rimtų problemų ir nesusitvarko nei su savo šeima, nei su mintimis. Per visą žmonijos istoriją iškrypimų, incesto būta iš abiejų pusių, bet taip teigti tik apie vyriją neverta. Nuogas žmogus tiek jaunas, tiek senas, tiek mama, tėtis, dukra ar sūnus nėra blogis ar kažkas ten nepadoraus ar šlykštaus. Dailus nuogas kūnas, jaunas kūnas sveikam žmogui sukelia pasigėrėjimą, džiugesį, laimę, kad sūnus ar duktė užaugo gražūs, sveiki, protingi ir sąmoningi, atsakingi, o ne seksualinį potraukį vaikams. Kelią pasigėrėjimą kitu žmogumi be jokio ten iškreipto pavydo ar noro lytiškai suartėti. Keista, bet moterys pačios mus kartais tiesiog sudarko, supykdo ir pribloškia savo avangardu, savo liberalija nepusiausvyruose vertinimuose, antilogikoje, nemanot? Nereikia visus vyrus lyginti su blogėjančia ekonomine, seksualine, psichologine, kultūrine padėtimi Lietuvoje, su jos dirbtine ir iš esmės valdžios, valdančiosios politinės - ekonominės klasės primesta kriminalizacija, degradacija, smurto skatinimu ir plėtra - asociumu.