Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Socialinio nepilnavertiskumo kompleksas

Socialinio nepilnavertiskumo kompleksas

Svetlana

S

980 įrašai

2011/06/01 20:41:28 20:41:28

ugnelė.: O man -paukštukas- yra labai simpatiškas kaip žmogus. Nuoširdus, taktiškas, jautrus...
Ir nemanau, kad tokiame amžiuje jautrumas yra didelė blogybė. Netgi pavadinčiau tai privalumu. Kur kas blogiau, kai žmogui viskas dzin.
Plius žmogus gilinasi į problemas ir ieško jų sprendimo būdų.
Man labai patiktų toks žentas:)

Visiškai pritariu, Ugnele:). Ir man patiktų.

ieva

I

96405 įrašai

2011/06/02 05:52:24 05:52:24

O "pochujistų" tikrai pilna ir net koktu jau...

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/06/02 06:12:04 06:12:04

Geras straipsnis :
"– Iš daugelio piktų ir smerkiančių komentarų galima pamatyti, kad žmonės labai sužeisti.

– Mes visi turim įvairiausių gyvenimo sunkumų, įvykiai sužadina prisiminimus. Mūsų protas ir atmintis yra kaip didelė talpykla – atsimename labiau emocijas nei faktus. Dėl to kažkoks vaizdas ar žodžiai gali pažadinti tam tikras emocijas iš mūsų ankstesnio patyrimo.

Tokiose situacijose aplinkiniai gali sakyti, kad sergam kitų ligom. O kai sergam kitų, nepamatom savo pačių ligų. Jei taip emocingai reaguoju į kažką, vadinasi manyje yra neišspręsti skauduliai. Gal pamiršau save? Nėra lengva susidurti su pačiu savimi – skauda žvelgti į savo skaudulius. Kartais mes norime būti akli, nuneigti, kad mums viskas gerai, viskas tvarkoj, ir kad man nieko neatsitiko.

– Žiniasklaida nuolat puolama už tai, kad aprašo ar parodo realų gyvenimą, kuris dažnai nėra šviesus. Kai kas protestuodamas net teigia, jog nieko neskaito ir nežiūri. Bet gal skaityti tokiam žmogui nesinori todėl, kad esame kupini neigiamų, neapmąstytų, į pasąmonę nustumtų patirčių?

– Visai galimas daiktas. Dažnai įvykus nemaloniems dalykams, stengiamės juos kaip galima greičiau pamiršti ir žengti tolyn. Verčiame save negalvoti apie nemalonius dalykus, tačiau jie mūsų atminties saugykloje yra, egzistuoja ir kažkokie gyvenimo įvykiai labai nesunkiai pažadina emocijas, susijusias su ankstesniais patyrimais. Ir taip, žiniasklaida yra vienas iš daugelio būdų tiems jausmas vėl iškilti."
[url:19k2ijcq]http://www.lrytas.lt/-13068656301306094608-neapykanta-interneto-komentaruose-rimta-problema-reikalaujanti-psichologo-pagalbos.htm[/url:19k2ijcq]

ieva

I

96405 įrašai

2011/06/02 06:17:27 06:17:27

-Paukstukas-:
Svečias: Labai jautrus kritikai. Labai labai jautrus kritikai berniukas

Gerbiamasis(-oji), apibudinkite kas yra jautrumas kritikai? Kaip jis pasireiskia?
Pataisykite, jei as klystu, as kaip suprantu jautrumas kritikai pasireiskia, kai sukritikavus ar galbut sumenkinus zmogu, jo sugebejimus ir pan. pastarasis psichologiskai labai skausmingai tai priima: jis susinervina, pasijaucia labai nemaloniai, uztyla, pasidaro uzdaresnis arba labai supyksta ir atvirai tai parodo, paprastai tai pasireiskia piktais zodziais, keiksmais, kurie daznai nesusija su pasakyta kritika ar dar, zinoma, pasireiskia smurtu.
Kai stai ponia Feministe sukritikavo mane ir mano zodzius, as tik pasiuliau dar karta isiskaityti i mano pastaraji komentara, dar paaiskinau savo zodzius ir argumentavau kame jinai apsiriko. Tai kur cia izvelgiate jautruma kritikai?
Jeigu tokiais atsakymais pasireiskia jautrumas kritikai, tai taip iseina visi debatu-diskusiju klubo nariai yra laaaaaaaabai jautrus kritikai.

Draugelis kuris netui pinigėlių teisingiausia ir pasakė - tu ne diskutuoji, o vis teisiniesi, teisniesi, teisiniesi. O tai ir yra - kompleksai, pasitikėjimo savimi trūkumas - abejoji viskuo ką darai - poelgiais su žmonėmis, savo pasirinktu gyvenimo keliu.

cia tas draugas kuris

C

97 įrašai

2011/06/02 06:43:13 06:43:13

Svečias: Draugelis kuris netui pinigėlių teisingiausia ir pasakė - tu ne diskutuoji, o vis teisiniesi, teisniesi, teisiniesi. O tai ir yra - kompleksai, pasitikėjimo savimi trūkumas - abejoji viskuo ką darai - poelgiais su žmonėmis, savo pasirinktu gyvenimo keliu.

As nemanau, kad teisintis yra kompleksas. Noreti visuomet buti teisiu, tai jau sunkus uzdavinys sau.
Puikuotis savo teisumu, butu puikybe. Va cia jau kazkas...
Man kazkaip nesirisa noras buti teisingam su nepasitikejimu savimi.
Neizvelgiau, kad jis abejoja viskuo. Del tam tikru dalyku abejoti yra gerai. Taip pat galvoju, kartais geriau tas abejojantis nei tas kuris viska zino, nors niekada nebande.

Svecias kodel taip nori priklijuoti Paukstukui kompleksa?

-Paukstukas-

-

19 įrašai

2011/06/02 09:54:45 09:54:45

Svečias: Draugelis kuris netui pinigėlių teisingiausia ir pasakė - tu ne diskutuoji, o vis teisiniesi, teisniesi, teisiniesi. O tai ir yra - kompleksai, pasitikėjimo savimi trūkumas - abejoji viskuo ką darai - poelgiais su žmonėmis, savo pasirinktu gyvenimo keliu.

Hmm, tai dabar jau nebezinau ka sakyti, vadinasi anot jusu viska ka argumentuosiu noredamas patvirtinti savo arba paneigti oponento teiginius, nuskambes kaip pasiteisinimai, kas bylotu apie mano pasitikejimo savimi trukuma. Zinoma ,galiu vel pasakyti, kad labai klystat, ir kad visi mano draugai, pazistami patvirtins, jog as turiu labai konkretu pasirinkta gyvenimo kelia, jog is mano veiklos matyti, kad nestokoju pasitikejimo savimi ir pan. bet tai ir vel anot jusu tai tebus kompleksuoto zmogaus pasiteisinimai.
Cia as greiciau savyje izvelgciau kitoki bruoza: nemegstu buti per daug nuvertinamas, nei esu istikruju.

ieva

I

96405 įrašai

2011/06/02 11:44:37 11:44:37

-Paukstukas-:

Hmm, tai dabar jau nebezinau ka sakyti, vadinasi anot jusu viska ka argumentuosiu noredamas patvirtinti savo arba paneigti oponento teiginius, nuskambes kaip pasiteisinimai, kas bylotu apie mano pasitikejimo savimi trukuma. Zinoma ,galiu vel pasakyti, kad labai klystat, ir kad visi mano draugai, pazistami patvirtins, jog as turiu labai konkretu pasirinkta gyvenimo kelia, jog is mano veiklos matyti, kad nestokoju pasitikejimo savimi ir pan. bet tai ir vel anot jusu tai tebus kompleksuoto zmogaus pasiteisinimai.
Cia as greiciau savyje izvelgciau kitoki bruoza: nemegstu buti per daug nuvertinamas, nei esu istikruju.

O kas nuo to tau asmeniškai pasikeis, kad kažkoks svečias tave nuvertins? ar pasakys Oooo, koks rimtas vyras?

ieva

I

96405 įrašai

2011/06/02 12:16:28 12:16:28

Svečias: O kas nuo to tau asmeniškai pasikeis, kad kažkoks svečias tave nuvertins? ar pasakys Oooo, koks rimtas vyras?

Pasikeis tik tiek, kad tas svecias pasijaus "geriau" arba "prasciau" surades kompleksu ar ne.
Kito akyje krisla izvelgi, o savojoje rasto nepastebi?!

ieva

I

96405 įrašai

2011/06/02 12:26:19 12:26:19

Svečias:
Svečias: O kas nuo to tau asmeniškai pasikeis, kad kažkoks svečias tave nuvertins? ar pasakys Oooo, koks rimtas vyras?

Pasikeis tik tiek, kad tas svecias pasijaus "geriau" arba "prasciau" surades kompleksu ar ne.
Kito akyje krisla izvelgi, o savojoje rasto nepastebi?!

Vat tame ir esmė, kad tam svečiui - labai net nerūpi, pasisakymai - labai atsainūs. O tas berniukas bijo kad jį nuvertins. Ir dar kažkokią diskusiją su oponentais mato. et.. perkaito gal čia visi...

ieva

I

96405 įrašai

2011/06/02 12:50:46 12:50:46

Nepastebi. Visiems gerai, tik tau negerai?!
Nei vienas apie atsakymu kokybe neuzsimine, o tu vertini ne tik berniuka bet ir kitu komentarus neigiamai. Savyje problemu ieskok!
Visiems tiem kuriems nerupi cia nesilanko.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume