Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Ar balsuotumėte už eutanaziją ?

Ar balsuotumėte už eutanaziją ?

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2010/02/22 06:04:12 06:04:12

Ruda: Aš vienareikšmiškai prieš eutanaziją. Gyvybė yra savaime vertybė.

Vertybė? Taip, sutinku, bet, pagal jūsų pasisakymą ji vertybė pirmiausia jums, o ne tos gyvybės savininkui, jau kartojuos antrame komentare, bet ir jūs susireikšminate susiteikdama sau teisę spręsti už kitus, ko jiems reikia, o ko ne..., jei prisiimate tokią teisę, nepamirškit ir nuo to neatsiejamos pareigos- prisiimti kančią...

Ruda: ...klausimas: kur bus riba, koks bus kriterijus, kaip nustatyti takoskyrą tarp eutanazijos ir nužudymo?

Pasidairykit, na kad ir vikipedijose ar šiaip kur kas turima galvoje kalbant apie eutanaziją ir kuo tai skiriasi nuo nužudymo. Takoskyra daugiau negu aiški. Ar puolėt rašyt komentarą net neįsivaizduodama apie ką kalbama?

Svečias

S

689 įrašai

2010/02/22 06:30:39 06:30:39

Oho, Moteris_Ji su Ruda - tikros tironės, nori vergiją sugrąžinti į Lietuvą. Maga dėspotijos metodus vėl išbandyti, bet tik šiuo atveju jau ant vyrų gerai pasimankštinti - kalėjiman sugrūdus duoti jiems gerų nagaikų ir paversti jų vergais.

Samanta

S

1028 įrašai

2010/02/22 07:20:03 07:20:03

Moteris_Ji: Kaip matau šis forumas "dievukų", viską išmanančių ir susireguliavusių, kada jiems patiems gimti, kada ir mirti. O dar geriau - kada kitiems "humaniškai" mirti... Kitas sulygino žuvį su žmogumi... Trūksta žodžių... Mąstykite, ar tikrai žmogus ir žmogau gyvybė prilyginama žuviai, kiauliai, t.y. niekui ??? Daug pažystu žmonių išgyvenančių psichines-dvasines kančias, nors iš pažiūros atrodytų jauni ir stiprūs. Ir didelis klausimas, kuris labiau kenčia. Ar ir jie turėtų teisę pasirinkti mirti (t.y. nusižudyti?) ? Manau, mums visiems svarbiausia BŪTI su kenčiančiais žmonėmis, padėti jiems išbūti kančioje, pastebėti stokojančius, kenčiančius, mirštančius ir taip palengvinti jų kančią, o ne nurašyti prisidengiant neva hamaniškais tikslais. Pažįstu jauną žmogų, kuris sugebėjo priimti kančią mirties patale, susitaikyti su neišvengiamybe ir oriai iškeliavo iš šio laikino pasaulio, palikdamas mums visiems gyviesiems daug šviesos ir vilties. Kančia yra prasminga, tik reikia mokėti ją priimti.

Nereikėtų taip plačiai apimti eutanazijos galimų variantų. Būkime konkretūs: eutanazija galėtų būti taikytina [b:2bj65445]tik tokiu atveju, kai žmogus nepagydomai serga, labai kankinasi ir tikrai yra žinoma jog mirs,ir yra pareiškęs norą eutanazijai.[/b:2bj65445]. Dvasinės kančios sunkumo nieksas ir nebando nuvainikuoti - tačiau mes žinome kad egzistuoja savizudybė...
Rašote:[i:2bj65445]pastebėti stokojančius, kenčiančius, mirštančius ir taip palengvinti jų kančią[/i:2bj65445]. Puiku. Bet ar žinote, kodėl taip žmonės mėgsta žiūrėti katastrofinius filmus ir skaityti apie ištikusias nelaimes, avarijas ir katastrofas? Gal nuneigsite? Bet kiekvienas laikraščio leidėjas žino, kad įdėjęs į pirmą puslapį sumaniai pateiktą straipsnį apie nelaimę, parduos daugiau to laikraščio egzempliorių. Atsakymas paprastas: žmonėms yra palengvėjimas, kad tai nutinka [b:2bj65445]ne jiems[/b:2bj65445] Taip. stebėkime kaip kenčia mirštantis žmogus, verkime kartu su juo, "padėkime". Daug galime padėti stebėdami jo neįmanomą kančią. Kad tokia kančia turi prasmę - yra mitas, ir labai žalingas. Galbūt skausmuose gimdanti moteris ir randa prasmę savo kančioje - vaikas tampa dar brangesnis atėjęs per kančią - bet mirties kančia, besitęsianti mėnesius - atleiskite. Kur matote humanizmą?? Beje kiaulė ir žuvis yra mūsų mažieji broliai, ir taip kaip elgiamės su mažesniaisiais, parodo mūsų vertybes.

Moteris_Ji

M

268 įrašai

2010/02/22 07:54:23 07:54:23

Rudnosiuk, nesikarščiuok. Į visažines - nepretenduoju, nusiramink. Mano argumentas vienintelis - aš visada pasisakau už gyvybę (nuo pradėjimo ), domėjausi eutonazija pakankamai, tam, kad turėčiau savo nuomonę (p.s. prieš keletą metų mąsčiau panašiai kaip ir tu ). Tikiu, kad esi mąstantis žmogus, gerai, kad ieškai tiesos, keli klausimus. Tai skatina daugiau domėtis. Visiems geros dienos, šypsena labiau tinka juolab, kad esame gyvi ir sveiki .

Svečias

S

689 įrašai

2010/02/22 11:38:42 11:38:42

Laurynas-IX: Ech jūs karpiagalviai. Ar teko matyti kada tikrą kančią, kuri neišvengiamai baigsis mirtimi? Ar teko girdėti žmogaus prašymą jam padėti? Jūs tai draudžiate??? Jums tiesiog trūksta užuojautos, saugokit savo įsivaizduojamą "geruma ir teisumą", nes žmogiškumą jau praradot.

O kuo karpis blogesnis už žmogų? Kartais jis labiau nori gyventi nei žmogus, bet davatkos neleidžia, smaginasi žiūrėdamos į žmogaus kančią - orgazmą patiria. Potierius vietoj eutanazijos siūlo. Patys matote, kiek daug pas mus niekam nereikalingų žmonių. Kažką su jais daryti gi reiks.

Filosofas

F

252 įrašai

2010/02/22 11:44:01 11:44:01

Moteris_Ji: Mano argumentas vienintelis - aš visada pasisakau už gyvybę (nuo pradėjimo ), domėjausi eutonazija pakankamai, tam, kad turėčiau savo nuomonę (p.s. prieš keletą metų mąsčiau panašiai kaip ir tu ).

Ir kas gi paskatino pakeisti nuomone? Ka reiksmingo suzinojai ar supratai? Papasakok ir mums . Nes zodziai "gyvybe yra vertybe" - tai dar ne paaiskinimas...

Mangofruit

M

1982 įrašai

2010/02/22 12:16:38 12:16:38

Taip pasirodė, kad moterys iš malonumo ar neturėjimo ką veikti daro abortus..
Davatkos gali pliurpti ką nori, jų darbas toks - postringauti..
man patinka gyventi, ne pliurpti bele ką..

dainelė: Aš balsuočiau prieš.
Pirmiausia - gydytojai turi gydyti, o ne žudyti. Tarsi negana to, kad abortus jau daro...
Antra - savo artimą, deja, reikia mylėti iki galo, o ne tik tada, kada jis man ekonomiškai ir kitaip naudingas. Mylimas žmogus nesirinks mirties savo noru.
Trečia - gyvybė yra vienintelė. Kaži ar kas džiaugiasi, kai draugas nusižudo. O eutanazija - tik gražus pavadinimas, o iš tiesų savižudybės perkėlimas kito žmogaus atsakomybei.
Ketvirta - dėl savanaudiškos žmogaus prigimties beveik visais dalykais, net ir gerais, šioj žemėj sugebame piktnaudžiauti. Kas galėtų garantuoti, kas šitas moralės požiūriu visiškai abejotinas dalykas bus išimtis?
Ir t.t.

Alwydas

A

14 įrašai

2010/02/22 17:10:56 17:10:56

O man neatrodo ,kad dainele pliurpia beletką.Kaip tik,argumentuotai išreiškė savo nuomonę..O kas liečia abortus,tai beros tavo kažkuriam komentare apie juos rašei;tipo mano kūnas -darau ką noriu...Savo kūnu tikrai galėtume daryti ką norim- eit į mišką ar šokt į Nerį ir pan.Dėja ,taip nėra.Visi kažkada motinos pilve,tiek aš ,-tiek Jūs ponia Mangofruit,-buvote pilve,o nebuvote tik savo motinos organas /kūno dalis,kaip sakote.Turėjote dvi akytes,dvi rankytes ,širdutę...ir tikrai buvote gyva .Ir ačiu dievui,( nors juo ir netikiu ir parašau ,kad neišvadintumėt davatka),kad jūsų mamytė turbūt buvo kitokios nuomonės apie abortus,nes kitu atveju tos diskusijos paprasčiausia nebūtų.Aborto atveju ,žmogutis negali apsiginti,-gimti,augti,džiaugtis,liūdėti,gyventi ir rinktis...O pats,dėl eutanazijos nesu kategoriškas,nors be abejonės tai yra taip pat nužudimas,-kenčiančiam kartais -pagalba...Nors aplamai asmeniškai aš 90% prieš...-

Mangofruit: Taip pasirodė, kad moterys iš malonumo ar neturėjimo ką veikti daro abortus..
Pirmiausia - gydytojai turi gydyti, o ne žudyti. Tarsi negana to, kad abortus jau daro...
Antra - savo artimą, deja, reikia mylėti iki galo, o ne tik tada, kada jis man ekonomiškai ir kitaip naudingas. Mylimas žmogus nesirinks mirties savo noru.
Trečia - gyvybė yra vienintelė. Kaži ar kas džiaugiasi, kai draugas nusižudo. O eutanazija - tik gražus pavadinimas, o iš tiesų savižudybės perkėlimas kito žmogaus atsakomybei.
Ketvirta - dėl savanaudiškos žmogaus prigimties beveik visais dalykais, net ir gerais, šioj žemėj sugebame piktnaudžiauti. Kas galėtų garantuoti, kas šitas moralės požiūriu visiškai abejotinas dalykas bus išimtis?
Ir t.t.

Alwydas

A

14 įrašai

2010/02/22 17:12:08 17:12:08

O man neatrodo ,kad dainele pliurpia beletką.Kaip tik,argumentuotai išreiškė savo nuomonę..O kas liečia abortus,tai beros tavo kažkuriam komentare apie juos rašei;tipo mano kūnas -darau ką noriu...Savo kūnu tikrai galėtume daryti ką norim- eit į mišką ar šokt į Nerį ir pan.Dėja ,taip nėra.Visi kažkada motinos pilve,tiek aš ,-tiek Jūs ponia Mangofruit,-buvote pilve,o nebuvote tik savo motinos organas /kūno dalis,kaip sakote.Turėjote dvi akytes,dvi rankytes ,širdutę...ir tikrai buvote gyva .Ir ačiu dievui,( nors juo ir netikiu ir parašau ,kad neišvadintumėt davatka),kad jūsų mamytė turbūt buvo kitokios nuomonės apie abortus,nes kitu atveju tos diskusijos paprasčiausia nebūtų.Aborto atveju ,žmogutis negali apsiginti,-gimti,augti,džiaugtis,liūdėti,gyventi ir rinktis...O pats,dėl eutanazijos nesu kategoriškas,nors be abejonės tai yra taip pat nužudimas,-kenčiančiam kartais -pagalba...Nors aplamai asmeniškai aš 90% prieš...-

Mangofruit: Taip pasirodė, kad moterys iš malonumo ar neturėjimo ką veikti daro abortus..
Ir t.t.

Mangofruit

M

1982 įrašai

2010/02/22 17:24:22 17:24:22

Nereikia postringavimų apie širdutes-reikia pagalvoti, ar bus kaip tą vaiką išlaikyti-ir dažniausiai atsitinka, kad motina turi rūpintis vaikais. Tėvai po skyrybų nusiplauna rankas, todėl savo moralizavimus pasilikite sau .

Alwydas: O man neatrodo ,kad dainele pliurpia beletką.Kaip tik,argumentuotai išreiškė savo nuomonę..O kas liečia abortus,tai beros tavo kažkuriam komentare apie juos rašei;tipo mano kūnas -darau ką noriu...Savo kūnu tikrai galėtume daryti ką norim- eit į mišką ar šokt į Nerį ir pan.Dėja ,taip nėra.Visi kažkada motinos pilve,tiek aš ,-tiek Jūs ponia Mangofruit,-buvote pilve,o nebuvote tik savo motinos organas /kūno dalis,kaip sakote.Turėjote dvi akytes,dvi rankytes ,širdutę...ir tikrai buvote gyva .Ir ačiu dievui,( nors juo ir netikiu ir parašau ,kad neišvadintumėt davatka),kad jūsų mamytė turbūt buvo kitokios nuomonės apie abortus,nes kitu atveju tos diskusijos paprasčiausia nebūtų.Aborto atveju ,žmogutis negali apsiginti,-gimti,augti,džiaugtis,liūdėti,gyventi ir rinktis...O pats,dėl eutanazijos nesu kategoriškas,nors be abejonės tai yra taip pat nužudimas,-kenčiančiam kartais -pagalba...Nors aplamai asmeniškai aš 90% prieš...-
Ir t.t.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume