Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → Kaip suprantate feminizmą?

Kaip suprantate feminizmą?

Asta31324579346_db

A

763 įrašai

2009/11/16 16:29:12 16:29:12

ir as buvau taip isvadinta, kai panorau pati uz savo "kava" susimoketi. Nors visiskai ne tam, kad irodyciau kazkam kazka, o tiesiog del to, kad kiekvienas turi uzsidirbti pinigus patys, daugumai tai sunkiai uzdirbti pinigai, ir kodel jis tuos pinigus turejo leisti mano kavai?
Mano nuomone feminizmas tai kovojimas uz lygias teises, nors visa tai absurdiska, nes pati kova yra tik uz dali teisiu, daugumoj susijusiu su socialine ir materialine padetimi.

dainelė

D

1512 įrašai

2009/11/16 16:48:52 16:48:52

Feminizmo yra visokio, taip pat ir radikalaus,
ir visokių mišinių su skirtingiausiomis ideologijomis.
Vienos feminizmo kryptys man priimtinos (kur saugo gyvybę, renkasi natūralumą, leidžia moterims autentiškai, o ne pagal vyrų standartus, reikštis, palaiko vyrų ir moterų kaip lygiaverčių asmenų idėją ir pan.), kitos - nepriimtinos (kai niveliuoja lytis, leidžia įsčiose žudyt kūdikius, ir apskritai kai per garsiai šūkauja).
Dažnai girdžiu šį žodį vartojant kaip keikmažodį ar kaip neigiamą apibūdinimą. Lietuvoj neteko girdėt, kad kas girdamas pasakytų: o kokia tu feministė!

Šiaip man nepatinka žmones klasifikuoti, jei jie patys nepriskiria savęs kokiam nors judėjimui. Etikečių kabinėjimas susijęs su kito asmens menkinimu save laikant pranašesniu, galinčiu kitą įvertinti ir įkišti į kokią nors lentynėlę. Aišku, kito asmens savo etiketėmis nesumenkinsi iš tiesų, tik parodysi savo bukumą ar nepakantumą, - tai galioja vyrams, feministėmis pravardžiuojantiems moteris, kurios siekia būti nuo jų finansiškai nepriklausomos.

kora

K

2495 įrašai

2009/11/17 05:03:39 05:03:39

Svečias: Kora, sakyk kodel si karta nesirimuoja
swx

Aciu, SWX, labai skubejau, nepamaciau, kaip vingiai issitiesino ir be rimo liko.

Patinki man, SWX, gal "feminizmo" apraiska , taciau tai nieko nereiskia, nes as ne "Madona", jau greitai puse amziaus bus mano nugyventa, nors norisi islikti dar vis jauna.

ieva

I

96405 įrašai

2009/11/17 15:03:57 15:03:57

Atsakyma idejau tokia forma:
Svečias 2009 Lapkričio 17, 16:56, Atsakymo numeris: #35926
[url:azor8lo3]http://diskusijos.darnipora.lt/kodel-forumas-toks-nuobodus-tapo-t953-50.html[/url:azor8lo3]
Atsakymas dviprasmiskas. Esate moteris protinga ir mane suprasite...
Jauciuosi taip kaip ten parasyta, bet toks mano pasirinkimas.
swx

kora

K

2495 įrašai

2009/11/18 15:44:12 15:44:12

Svečias: :oops: Atsakyma idejau tokia forma:
Svečias 2009 Lapkričio 17, 16:56, Atsakymo numeris: #35926
[url:1cmmya6u]http://diskusijos.darnipora.lt/kodel-forumas-toks-nuobodus-tapo-t953-50.html[/url:1cmmya6u]
Atsakymas dviprasmiskas. Esate moteris protinga ir mane suprasite...
Jauciuosi taip kaip ten parasyta, bet toks mano pasirinkimas.
swx

Nieko tokio, viskas gerai. Nesi tu tarnas ir sieno tau nereikia, ir nepatogiai nesijausk. Taciau tau viena klausima turiu, nors gali ir neatsakyti: Kodel siai dienai esi uz DP vagono lango?
P.S. Gaila, taciau Lietuvoj madinga tampa paklusnius tarnus ir tarnaites tureti ir uz islepintu dukru/suneliu uzgaidu nevykdyma ar nesuvokima galvas be gailescio saviems tarnams kapoti.

Viena galva turim, svieskim ir saugokime ja, gal kai kada ir apsaugine kauke prisidenge.

ieva

I

96405 įrašai

2009/11/19 06:43:21 06:43:21

Ex technologijos. Neesu as vienas is tu kurie vaziuoja DP ekspresu. Turiu savo "lokomotyva", taip pat turiu galimybe esant norui "teleportuotis" pas jus. Grubiai, "kaip" knyga, noriu paskaitau, noriu uzverciu ir vel savam "traukinyje".
Manau, gyvenimas tai didelis spektaklis, kuriame kiekvienas turime savo "vaidmeni".

Esi skolinga auditorijai.

kora:
"Samantta", patikek, nei vieno sakinio nera is zodyno, tai viskas, ka perkosiau per savo mintis, ir tikrai prisipazinsiu, kad turejau ir turiu labai daug neiveikiamu uzduociu, nes nesu tobulybe, tik zmogus, [u:1brn6ndj]o "svecio" mintis viena patiko, tik parasysiu kiek veliau[/u:1brn6ndj], [u:1brn6ndj]nes laiko neturiu dabar, o, be to, ir pamastyti daugiau reikia.[/u:1brn6ndj]

swx

Samantta

S

481 įrašai

2009/11/19 09:05:12 09:05:12

Svečias: Ex technologijos. Neesu as vienas is tu kurie vaziuoja DP ekspresu. Turiu savo "lokomotyva", taip pat turiu galimybe esant norui "teleportuotis" pas jus. Grubiai, "kaip" knyga, noriu paskaitau, noriu uzverciu ir vel savam "traukinyje".
Manau, gyvenimas tai didelis spektaklis, kuriame kiekvienas turime savo "vaidmeni".

Esi skolinga auditorijai.
kora:
"Samantta", patikek, nei vieno sakinio nera is zodyno, tai viskas, ka perkosiau per savo mintis, ir tikrai prisipazinsiu, kad turejau ir turiu labai daug neiveikiamu uzduociu, nes nesu tobulybe, tik zmogus, [u:imc8s4ip]o "svecio" mintis viena patiko, tik parasysiu kiek veliau[/u:imc8s4ip], [u:imc8s4ip]nes laiko neturiu dabar, o, be to, ir pamastyti daugiau reikia.[/u:imc8s4ip]

swx

Gerai pasakyta, swx

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/11/19 09:28:12 09:28:12

samantta: Kažkada buvau apšaukta feministe, kai pareiškiau, kad noriu pati užsidirbti, o ne būti priklausomai nuo vyro finansiškai; ir norėčiau pati apmokėti savo užsakymą kavinėje - o jei negaliu, tai atsisakau kavinės:). Kuo mažiau priklausomumo nuo vyro, kuo daugiau savarankiškumo. Laisva eiti kur noriu (nekalbu apie neištikimybę), perku ką noriu - už savo pinigus. Esu lygiavertė partnerė vyrui - ne tarnaitė, o būtent lygiavertė. Nežinau, ar tai feminizmas? Įdomu kitų nuomonės.

Ne, tai ne feminizmas. Tai yra labiau emancipacija - moters lygių teisių įgijimas, visavertiškumas nei feminizmas, kuris yra daugialypis ir gan agresyvus, mėginantis paneigti vyrą. O tai ir gali nutikti ateity, kad vyrų įtaka menks, o gal ir nunyks. Lygybės, žinoma, nereikia painioti su lygiava. Normalūs vyrai nėra nusiteikę prieš moterų emancipaciją, o, beje, labai stipriai yra prie to prisidėję ir sąlygoję, nes ir vyrams nereikia nei vergės, nei tarnaitės, o lygiavertės partnerės kito - moteriškojo - prado. Tai moters savigarbos ir orumo įgijimas, lygiavertės su vyrais savijautos pripažinimas ir įgijimas. Tai puiku ir joks normalus vyras tam neprieštarauja, o priešingai - skatina.

Samantta

S

481 įrašai

2009/11/19 16:33:13 16:33:13

Lelis Borgia:
samantta: Kažkada buvau apšaukta feministe, kai pareiškiau, kad noriu pati užsidirbti, o ne būti priklausomai nuo vyro finansiškai; ir norėčiau pati apmokėti savo užsakymą kavinėje - o jei negaliu, tai atsisakau kavinės:). Kuo mažiau priklausomumo nuo vyro, kuo daugiau savarankiškumo. Laisva eiti kur noriu (nekalbu apie neištikimybę), perku ką noriu - už savo pinigus. Esu lygiavertė partnerė vyrui - ne tarnaitė, o būtent lygiavertė. Nežinau, ar tai feminizmas? Įdomu kitų nuomonės.

Ne, tai ne feminizmas. Tai yra labiau emancipacija - moters lygių teisių įgijimas, visavertiškumas nei feminizmas, kuris yra daugialypis ir gan agresyvus, mėginantis paneigti vyrą. O tai ir gali nutikti ateity, kad vyrų įtaka menks, o gal ir nunyks. Lygybės, žinoma, nereikia painioti su lygiava. Normalūs vyrai nėra nusiteikę prieš moterų emancipaciją, o, beje, labai stipriai yra prie to prisidėję ir sąlygoję, nes ir vyrams nereikia nei vergės, nei tarnaitės, o lygiavertės partnerės kito - moteriškojo - prado. Tai moters savigarbos ir orumo įgijimas, lygiavertės su vyrais savijautos pripažinimas ir įgijimas. Tai puiku ir joks normalus vyras tam neprieštarauja, o priešingai - skatina.

Tai ačiū jums, gerai išaiškinote:). Vadinasi be reikalo mane apvadino...

-

-

3 įrašai

2009/11/19 20:59:26 20:59:26

samantta:
Lelis Borgia:

Tai ačiū jums, gerai išaiškinote:). Vadinasi be reikalo mane apvadino...

Bet man kas įdomiausia - tu įsižeidei. Tad vistik mania, kad būti feministe - neigiama?

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume