Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiKitos temos → krize

krize

Ugne

U

45 įrašai

2009/07/06 11:47:44 11:47:44

Žmonės, ar jaučiat krizę?,.. ar man vienai čia taip blogai... Nežinau kaip kiti gali šypsotis, kai taip blogai... Esu išsilavinus, turinti specialybę, bet darbo nesurandu.. YRA TAIP BLOGAI , JOG JAU NIEKO NEBESINORI.. Prisiminus , kad pernai uždirbai gerai, galėjai sau leisti keliones, brangius pirkinius, dabar vartai akis kaip žuvis išmesta ant kranto ir nežinai ko griebtis.. Gyveni vien iš santaupų, turi save riboti, tuo labiau yra vaikas.., negali sau leisti atostogų kažkur išvykti..taupai kiekv litą , nes nežinai kas bus rytoj... Mane šita situacija taip vargina, jog jau kyla įvairių negerų minčių. Galbūt yra stiprių žmonių, kurie susitaiko taip kaip yra, gali pabadauti, atsisakyti geresnio maisto...mane tai varo neviltin..Tuo labiau, kai nežinai kas bus toliau.. Nežinau net ko griebtis ar į užsienį bėgti ar ką daryti.. Kažkaip jau praradau viltį gauti darbą čia, o jei ir gausi- jokių garantijų kiek ilgai...
Gal pasidalintumėt, kaip jūs tai išgyvenat, jei išgyvenat?..

elenka

E

2079 įrašai

2009/07/06 12:02:56 12:02:56

UGNE: Žmonės, ar jaučiat krizę?,.. ar man vienai čia taip blogai... Nežinau kaip kiti gali šypsotis, kai taip blogai... Esu išsilavinus, turinti specialybę, bet darbo nesurandu.. YRA TAIP BLOGAI , JOG JAU NIEKO NEBESINORI.. Prisiminus , kad pernai uždirbai gerai, galėjai sau leisti keliones, brangius pirkinius, dabar vartai akis kaip žuvis išmesta ant kranto ir nežinai ko griebtis.. Gyveni vien iš santaupų, turi save riboti, tuo labiau yra vaikas.., negali sau leisti atostogų kažkur išvykti..taupai kiekv litą , nes nežinai kas bus rytoj... Mane šita situacija taip vargina, jog jau kyla įvairių negerų minčių. Galbūt yra stiprių žmonių, kurie susitaiko taip kaip yra, gali pabadauti, atsisakyti geresnio maisto...mane tai varo neviltin..Tuo labiau, kai nežinai kas bus toliau.. Nežinau net ko griebtis ar į užsienį bėgti ar ką daryti.. Kažkaip jau praradau viltį gauti darbą čia, o jei ir gausi- jokių garantijų kiek ilgai...

uzjauciu. man dar taip baisiai nera. bandau verzt dirzus. alga sumaziejo ( sako ne predel) , bet darbas yra , o tai svarbiausia. nors nera taip blogai kaip tau, bet spaudima jauciu muolat, vis galvoju, kas bus , kas bus. turiu viena lizinga, trys metai liko tai ir galvoju, baisu baisu. tik noriu, kad sveikatos butu, tada su viskuom susidorosiu. tuo ir tau linkiu. nezinau tavo specialybes, todel negaliu prognozuot, bet issilavynusiui visada lietuvoje reikia, nes ju cia tikrai nedaug

ugnelė

U

892 įrašai

2009/07/06 12:23:20 12:23:20

UGNE: Žmonės, ar jaučiat krizę?,.. ar man vienai čia taip blogai... Nežinau kaip kiti gali šypsotis, kai taip blogai... Esu išsilavinus, turinti specialybę, bet darbo nesurandu.. YRA TAIP BLOGAI , JOG JAU NIEKO NEBESINORI.. Prisiminus , kad pernai uždirbai gerai, galėjai sau leisti keliones, brangius pirkinius, dabar vartai akis kaip žuvis išmesta ant kranto ir nežinai ko griebtis.. Gyveni vien iš santaupų, turi save riboti, tuo labiau yra vaikas.., negali sau leisti atostogų kažkur išvykti..taupai kiekv litą , nes nežinai kas bus rytoj... Mane šita situacija taip vargina, jog jau kyla įvairių negerų minčių. Galbūt yra stiprių žmonių, kurie susitaiko taip kaip yra, gali pabadauti, atsisakyti geresnio maisto...mane tai varo neviltin..Tuo labiau, kai nežinai kas bus toliau.. Nežinau net ko griebtis ar į užsienį bėgti ar ką daryti.. Kažkaip jau praradau viltį gauti darbą čia, o jei ir gausi- jokių garantijų kiek ilgai...

Taigi daug žmonių neturi darbo. Daug išsilavinusių, turinčių specialybes ir šeimas žmonių šiandien neturi darbo. Kiti net ir santaupų neturi, o kiti, kad ir dirba, nepajėgia susitaupyti. Kiti tų brangių pirkinių ir kelionių net ir dirbdami negali sau leisti ir tą kiekvieną litą taupo visą laiką. Ir tokių yra tūkstančiai! Ir reikia ne akis vartyti, o nusileisti ant žemės, apsidairyti gerai aplinkui, pamatyti realybę ir - kažkiek susitaikyti bei ieškoti išeities. Aišku, jeigu Jūs manote, kad esant krizei, kai visi vargsta, Jums vienai gyvenimas turėtų atseikėti atostogas užsienyje, brangius pirkinius, gerą darbą su garantijomis ir gerą maistą - tai Jūsų problema. Paprasčiausiai tokia yra realybė šiandien, kitus žmones lygiai taip pat ji vargina jau gal net ne metus ir tik nuo Jūsų požiūrio bei sugebėjimo prisitaikyti prie esamos situacijos priklauso kaip Jūs tai išgyvensite ir kiek Jums kainuos sveikatos. Prarasti visada yra skausminga, bet gi žmogus turi suprasti, kad tokie materialūs dalykai yra laikini - šiandien tu gali sau leisti tuos pirkinius, o ryt gal pakliūsi po mašina ar kas atsitiks ir pasibaigs tai. Gal ryt tavo vaikas sunkiai susirgs ir tau automatiškai viskas nuplauks į antrą planą... Dėl nieko šiandien nėra garantijų... Atsisakykite brangių pirkinių - juk gal ir nuo pernai turite drabužių ir kt., pirkite paprastesnį maistą - Lietuvoje badu mirusių dar nerasta, be to, košės net ir sveikiau nei karbonadas:), o atostogas labai daug žmonių praleidžia ir soduose... Ir įvertinkite tai, ką turite - vaiką, sveikatą, artimų žmonių, gal dar būstą... Reikia galvoti ne apie tai, ko dabar trūksta, o kiek daug turi... O darbas su laiku atsiras, nebūna, kad taip viskas gyvenime rožėm klota...

elenka

E

2079 įrašai

2009/07/06 12:25:18 12:25:18

ir is kur tiek pykcio?>
ar apie tai kalba buvo? del to ir nemegstu savo temu kelt.

ugnelė

U

892 įrašai

2009/07/06 12:49:47 12:49:47

Elenka, čia ne pyktis, bet aš nuoširdžiai nesuprantu: argi jei jau negali sau leisti kelionių ir brangių pirkinių - yra TAIP BLOGAI? Blogai, kai žmogus sunkiai serga, kai atsitinka nelaimė artimiesiems, kai neturi visai iš ko gyventi ir pan.... Bet čia akcentuojama, kad reikia atsisakyti to, ką turėjo pernai! O juk tai realybė, liečianti pusę Lietuvos! Čia jokių požymių, dėl kurių žmogus turėtų nebenorėti gyventi... Arba aš tikrai kažkaip kitaip mąstau...
Sutinku, kad tai nėra lengva... Bet gal galima rasti ir šviesių dalykų? Gal galima daugiau laiko skirti savo vaikui, daugiau pabendrauti su juo, vietoj tos kelionės yra ir nemokamų renginių... Tiesiog pasistengti išgyventi esamomis sąlygomis, atrandant tas šviesiąsias puses, kurioms anksčiau gal net nebuvo laiko? Dejuoti gi visada lengviausia...

vytas05271295256530_db

V

59 įrašai

2009/07/06 12:52:42 12:52:42

Jauciu krize, noriu darba susirasti ir tuo paciu kad galeciau studijuoti neakivaidziai be sansu rasti darba turint vidurini issilavinima, vienintele iseitis uzsienis, uzsidirbti, gryzti ir cia studijuoti

papartynas

P

483 įrašai

2009/07/06 12:56:19 12:56:19

Mano pinigines krize neapvalge, bet man tai aktualu, nes nuo to "nukentejo" mano artimieji. Neteko darbo, gerokai teko sumazinti islaidas ir pan. Is esmes, jeigu taves neismeta is darbo, o tik tenka susiverzti dirza - beda ne krizeje. Ir zmoniu "nelaimingumas" ne krizeje. Arba cia tik as nesuprantu, kaip galima buti nelaimingam, kuomet reikia pirkti vietoj vilniaus batono, panevezio batona (nesikabinkit, nesu batonu ekspertas-sugalvojau).
Daug zmoniu gyvena visa gyvenima taip kaip tu. Ilgai taupo atostogoms, brangesniems pirkiniams. Nieko cia blatno nesugalvosi. Niekas is forume esanciu nepasakys kur yra tas medis, ant kurio pinigai auga.
Offtopic. Buvau seminare del darbu ir pan reikaliuku. Moteris pora valandu pasakojo, kad jeigu ieskotum darbo intensyviai, kaip kad dirbtum (8.00 - 17.00),tuomet laaabai greitai surastum. Ir aplamai, gerai apmokamo ir visaip kitaip gero darbo radimas priklauso tik nuo taves pacio (a la 99% turi buti tavo indelis). Kuomet atejo klausimu eile, vienas vyrukas labai prie jos kabinejosi, ir zodz priejo prie tokios teisybes isaiskinimo - pati moteriskaite su dviem aukstaisiais dirba uz 1000lt ir kitus zmones tokiu dalyku "moko".

elenka

E

2079 įrašai

2009/07/06 13:08:36 13:08:36

ugnelė: Elenka, čia ne pyktis, bet aš nuoširdžiai nesuprantu: argi jei jau negali sau leisti kelionių ir brangių pirkinių - yra TAIP BLOGAI? Blogai, kai žmogus sunkiai serga, kai atsitinka nelaimė artimiesiems, kai neturi visai iš ko gyventi ir pan.... Bet čia akcentuojama, kad reikia atsisakyti to, ką turėjo pernai! O juk tai realybė, liečianti pusę Lietuvos! Čia jokių požymių, dėl kurių žmogus turėtų nebenorėti gyventi... Arba aš tikrai kažkaip kitaip mąstau...
Sutinku, kad tai nėra lengva... Bet gal galima rasti ir šviesių dalykų? Gal galima daugiau laiko skirti savo vaikui, daugiau pabendrauti su juo, vietoj tos kelionės yra ir nemokamų renginių... Tiesiog pasistengti išgyventi esamomis sąlygomis, atrandant tas šviesiąsias puses, kurioms anksčiau gal net nebuvo laiko? Dejuoti gi visada lengviausia...

kad ne apie tai kalab gi, ne apie pirkinius net,o apie saviajuta netekus darbo, kai dar vaikai yra...

Barmalejus

B

56 įrašai

2009/07/06 14:05:06 14:05:06

Ne visiems ta krize tik i bloga. Man asmeniskai ji suteiks galimybe nusipirkt sau busta, nes kainos jau buvo pasiekusios neisivaizduojama lygi. Ir siaip dabar visur tokios nuolaidos, idealus laikas pirkt koki brangesni daikta, baldus, kompiuteri, automobili ir pan.

Tornada

T

150 įrašai

2009/07/06 14:38:59 14:38:59

...Nuo įprasto gero pereiti prie taupymo visada nelengva. Ir aš galvojau, kad kai algą per du kartus sumažino beveik 30 proc, kai 4/5 reikia atiduoti bankams, kai maistui nelieka nė dviejų šimtų, nebekalbant apie mokesčius, tai stresas buvo tikrai didelis... Bet po savaitės kitos kažkaip susiėmiau, nes dar turiu ir gražiau atrodyti darbe, o ne kaip žemę pardavus...
Stengiuos į viską ramiau reaguoti, taupyti sveikatą, nuotaiką ir savijautą, pasimankštinti, neiti iš proto, ir kažkaip laikausi, o dar gerai, kad vasara, vaikui ne į mokyklą. Neieškau turtingo draugo, kuris mane išlaikytų, lepintų viskuo, nes būtų kažkaip nelogiška, pati kiek pavyksta viskuo rūpinuos, ir žiūriu, kaip išlaviruot iki kitos algos. Tenka nemažai atsisakyt, kaip nebūtų gaila, bet nieko kito nelieka. Pagalvoju, kad kitiems dar blogiau - jie neturi darbo, gal kieno šeimos didelės, tai valgyt pritrūksta, gal kas rimtai serga, o aš dar neturiu tokių bėdų...
Žinau,kad palyginti su nesena praeitimi, kai daug ką galėjom sau leisti, dabartinė situacija atrodo apmaudi, skaudi ir varginga, ir labai keikiam tuos, kurie ją pradėjo, bet tarsi patikrinimas kažkokių vertybių, proga apmąstymams, paieškoms naujos veiklos. Pagalvokit - jei nerandat darbo, gal mokat ką nors veikti kito, gal kokias paslaugas pasiūlyti parduoti (reklamos, tarpininkavimo, vertėjavimo, organizavimo, kūrybos ir kt.), galų gale kosmetiką laikinai pardavinėti... Ramiai pagalvokit ir gal gera idėja ateis.
Taigi kažkaip laikykimės ir ieškokim tokių malonumų, kurie beveik nekainuoja - pasivaikščioti su drauge po parką, namie pasportuoti, pašokti savo malonumui ar dar ką neįprasto, bet tinkančio atsipalaidavimui...
Sėkmės visoms ir visiems, man jos irgi labai reikia...

P.S. Yra geras posakis - kai aplinkybės įspraudžia į kampą ir nebežinom ką daryti, yra viena nebloga išeitis - gerai atsispirti nuo kieto pagrindo...

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume