UGNE: Žmonės, ar jaučiat krizę?,.. ar man vienai čia taip blogai... Nežinau kaip kiti gali šypsotis, kai taip blogai... Esu išsilavinus, turinti specialybę, bet darbo nesurandu.. YRA TAIP BLOGAI , JOG JAU NIEKO NEBESINORI.. Prisiminus , kad pernai uždirbai gerai, galėjai sau leisti keliones, brangius pirkinius, dabar vartai akis kaip žuvis išmesta ant kranto ir nežinai ko griebtis.. Gyveni vien iš santaupų, turi save riboti, tuo labiau yra vaikas.., negali sau leisti atostogų kažkur išvykti..taupai kiekv litą , nes nežinai kas bus rytoj... Mane šita situacija taip vargina, jog jau kyla įvairių negerų minčių. Galbūt yra stiprių žmonių, kurie susitaiko taip kaip yra, gali pabadauti, atsisakyti geresnio maisto...mane tai varo neviltin..Tuo labiau, kai nežinai kas bus toliau.. Nežinau net ko griebtis ar į užsienį bėgti ar ką daryti.. Kažkaip jau praradau viltį gauti darbą čia, o jei ir gausi- jokių garantijų kiek ilgai...
Gal pasidalintumėt, kaip jūs tai išgyvenat, jei išgyvenat?..
Taigi daug žmonių neturi darbo. Daug išsilavinusių, turinčių specialybes ir šeimas žmonių šiandien neturi darbo. Kiti net ir santaupų neturi, o kiti, kad ir dirba, nepajėgia susitaupyti. Kiti tų brangių pirkinių ir kelionių net ir dirbdami negali sau leisti ir tą kiekvieną litą taupo visą laiką. Ir tokių yra tūkstančiai! Ir reikia ne akis vartyti, o nusileisti ant žemės, apsidairyti gerai aplinkui, pamatyti realybę ir - kažkiek susitaikyti bei ieškoti išeities. Aišku, jeigu Jūs manote, kad esant krizei, kai visi vargsta, Jums vienai gyvenimas turėtų atseikėti atostogas užsienyje, brangius pirkinius, gerą darbą su garantijomis ir gerą maistą - tai Jūsų problema. Paprasčiausiai tokia yra realybė šiandien, kitus žmones lygiai taip pat ji vargina jau gal net ne metus ir tik nuo Jūsų požiūrio bei sugebėjimo prisitaikyti prie esamos situacijos priklauso kaip Jūs tai išgyvensite ir kiek Jums kainuos sveikatos. Prarasti visada yra skausminga, bet gi žmogus turi suprasti, kad tokie materialūs dalykai yra laikini - šiandien tu gali sau leisti tuos pirkinius, o ryt gal pakliūsi po mašina ar kas atsitiks ir pasibaigs tai. Gal ryt tavo vaikas sunkiai susirgs ir tau automatiškai viskas nuplauks į antrą planą... Dėl nieko šiandien nėra garantijų... Atsisakykite brangių pirkinių - juk gal ir nuo pernai turite drabužių ir kt., pirkite paprastesnį maistą - Lietuvoje badu mirusių dar nerasta, be to, košės net ir sveikiau nei karbonadas:), o atostogas labai daug žmonių praleidžia ir soduose... Ir įvertinkite tai, ką turite - vaiką, sveikatą, artimų žmonių, gal dar būstą... Reikia galvoti ne apie tai, ko dabar trūksta, o kiek daug turi... O darbas su laiku atsiras, nebūna, kad taip viskas gyvenime rožėm klota...