Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → Poreikis žeminti?

Poreikis žeminti?

Autore

A

28 įrašai

2012/02/22 18:36:19 18:36:19

Zaliabarzdis: Nesamone kenteti. Yra vyru, kurie amzinai lips ant galvos ir grizins, jei tik leisies ir jie matys, kad reaguoji. Nera kito kelio, kaip tik buti stipriai, nereaguoti i jo pasakymus, pasijuokti is tu grizinimu ir nekreiptu demesio. Kai nekreipsi demesio ir darysi savo, tai ir negraus. Tegul suo loja, o karavanas eina.
Is kitos puses, mergina ar moteris sita matosi yra ikyri ir smulkmeniska, tokios labai nervina ir vyrui norisi ja pagrizint, tokios kartais ir is nervu gali isvaryti su savo ikyriais irodinejimais. Tai vyras ir issilieja ant jos su savo pamokslais. Buna poru, kur vieno elgesys labai erzina kita ir istempia i pavirsiu visas blogasias jo charakterio savybes.

Gali būti, kad esu smulkmeniška ir pedantiška, ir jį tai erzina. Bet kaip toj patarlėj apie puodą ir katilą, kurie abu juodi, jis irgi smulkmeniškas ir be galo įkyrus . Tada ir pasimato kito žmogaus trūkumai, kai pats tokių turi. Kaip vieno filmo herojus pasakė:"Kas geriausiai moka atpažinti kvailį jei ne toks pat.." Beje nieko blogo nematau jei žmogus nori išsiaiškinti padėtį iki galo, jei nuo to priklauso jo ateitis ar rimti sprendimai. Tai nėra įkyrumas ar smulkmeniškumas.

sena ragana

S

44 įrašai

2012/02/22 18:56:24 18:56:24

autorė: Ar maža moterų bei vyrų myli, bet kenčia, nes patiria smurtą, tiek fizinį tiek psichologinį? Draugeli, ar kiekvieną meilę reikia gelbėti?

Manau, ne kiekvieną meilę reikia gelbėti. Reikia iš paskutiniųjų stengtis, kai yra santuoka, vaikai, kai sprendžiamas dar ir kitų žmonių likimas. O jei esate tik dviese ir niekaip nesiklijuoja, kai santykiai atneša daugiau kančių ir skausmo, reikia turėti jėgų tai nutraukti. Juk kaip dažnai būna: lyg ir geri abu žmonės, o sueina gyventi kartu ir prasideda ėdimas vienas kito, kiekviena smulkmena erzina. Ir kuo daugiau stengiesi, tuo daugiau erzina. Ir kiek gali per save perlipinėt, kad tam kitam įtikti? Visą gyvenimą gi neapsimetinėsi, tik sveikatą susigadinsi ir į seną burbeklę pavirsi.
O žiūrėk, sutinki kitą žmogų ir viskas sklandžiai einasi. Esi pats savim, jokios įtampos, jokių nervų, šalia ramu ir jauku. Tave priima tokį, koks esi. Ir tada pasidaro labai gaila tų veltui praleistų metų, kai negyvenai, o tik be galo, be krašto aiškinaisi....
Juk ir darbe su kolegomis panašiai būna - su vienais taip gera šalia, tokia dvasinė harmonija, o kiti įžengia į kabinetą ir atmosfera lyg įelektrinta.

Autore

A

28 įrašai

2012/02/22 18:59:39 18:59:39

Sena ragana:
autorė: Ar maža moterų bei vyrų myli, bet kenčia, nes patiria smurtą, tiek fizinį tiek psichologinį? Draugeli, ar kiekvieną meilę reikia gelbėti?

Manau, ne kiekvieną meilę reikia gelbėti. Reikia iš paskutiniųjų stengtis, kai yra santuoka, vaikai, kai sprendžiamas dar ir kitų žmonių likimas. O jei esate tik dviese ir niekaip nesiklijuoja, kai santykiai atneša daugiau kančių ir skausmo, reikia turėti jėgų tai nutraukti. Juk kaip dažnai būna: lyg ir geri abu žmonės, o sueina gyventi kartu ir prasideda ėdimas vienas kito, kiekviena smulkmena erzina. Ir kuo daugiau stengiesi, tuo daugiau erzina. Ir kiek gali per save perlipinėt, kad tam kitam įtikti? Visą gyvenimą gi neapsimetinėsi, tik sveikatą susigadinsi ir į seną burbeklę pavirsi.
O žiūrėk, sutinki kitą žmogų ir viskas sklandžiai einasi. Esi pats savim, jokios įtampos, jokių nervų, šalia ramu ir jauku. Tave priima tokį, koks esi. Ir tada pasidaro labai gaila tų veltui praleistų metų, kai negyvenai, o tik be galo, be krašto aiškinaisi....
Juk ir darbe su kolegomis panašiai būna - su vienais taip gera šalia, tokia dvasinė harmonija, o kiti įžengia į kabinetą ir atmosfera lyg įelektrinta.

Išmintingi žodžiai, ačiū.

Melynbarzdis

M

127 įrašai

2012/02/23 06:57:02 06:57:02

autorė: Yra mazochistinė meilė, ją žemina, o ji myli. Tokiu atveju reikia bėgti nuo mėlynbarzdžio. Psichologo pareiga padėti išvengti mazochistinių kančių. Ar maža moterų bei vyrų myli, bet kenčia, nes patiria smurtą, tiek fizinį tiek psichologinį? Draugeli, ar kiekvieną meilę reikia gelbėti?

Visu pirma reiktu išsiaiškinti apie kokią meilę kalbama.
Jei kalbame šios temos kontekste, manau, kad reikia gelbėti bet kokius santykius. Tačiau tai daryti turi dviese.

O kas yra mazochistinė meilė. Ką jaučia mylintysis ir ką suteikią mylinčiajam?
Ar gali auka žavėti skriaudiką? ar gali auka džiaugtis skriaudiku?

Šiaip jau kartojuosi. Visa tai rašiau antrame puslapyje.

Melynbarzdis

M

127 įrašai

2012/02/23 07:29:31 07:29:31

Sena ragana:

Jausmas ne kamuolys, jis nepersiduoda*.
Jūsų kolegė kažką padariusi negero, todėl ir iškyla neigiamos emocijos. Pasikuiskit viduje.

Pvz. Viena asmenį prieš kokius penkis metus laikiau "energetiniu vampyru", dabar nuskriaustu žmogumi. (Dialogai su juo po kelių minučių pereidavo į "koks gyvenimas negražus") Aš jo vengiu.
Kitas Pvz.

Svečias: Tuo labai man primenate jį...Jis tarsi dievas viską žino, mato - o iš tikro beveik nieko.

Pagal veido mimika galime žinoti žmogaus nuotaika.
Vienoje asmenybėje galima pamatyti kitą. O jei antrasis paliko blogą pėdsaką tai ir pirmasis taps blogu. Visa tai gali būti klaidinga.
Sugrįžtant į šią temą, juk sakė, kad buvo vedę. O ar žaizdos užgijo?!

Gyvenimą pažįstame tiek kiek susipažinę.
Vienam lubos kitam grindys.

Autore

A

28 įrašai

2012/02/23 20:44:33 20:44:33

melynbarzdis:

Neužgijo iki galo ir manau neužgis abiems. Man daug daugiau apgijo, o jo žaizda dar atvira ir todėl manau kad jis mane skaudina tarsi keršydamas savo buv. žmonai per mane. Mes gana panašios. O jis mano buv. vyro priešingybė.

Autore

A

28 įrašai

2012/02/23 20:45:36 20:45:36

Draugeli, o kodėl nicką pakeitėte ir tapote mėlynbarzdžiu?

ieva

I

96405 įrašai

2012/02/23 21:23:07 21:23:07

As ir nesuprantu,ko tie zmones kaitalioja nickus,,, jau pripranti,atpazisti,isimyli juos pacius,o jie pasidaro raganos ir melynbarzdziai

ieva

I

96405 įrašai

2012/02/24 06:39:29 06:39:29

autorė:
melynbarzdis:

Neužgijo iki galo ir manau neužgis abiems. Man daug daugiau apgijo, o jo žaizda dar atvira ir todėl manau kad jis mane skaudina tarsi keršydamas savo buv. žmonai per mane. Mes gana panašios. O jis mano buv. vyro priešingybė.

[url:re5trysi]http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_sveikata/aukos-psichologija-nutinkantys-blogi-dalykai-tai-bausme.d?id=50827936[/url:re5trysi]

Melynbarzdis

M

127 įrašai

2012/02/24 06:43:08 06:43:08

Pakrikštijo.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume