Eks.: Negaliu suprasti vyrų. Perskaičiau įvairių psichologinių knygų apie lyčių skirtumus bet šitie individai man nepatapo aiškesni . Išsiskyrėme su vyru. Na tiesiog jam užėjo viduramžio krizė (čia didžiausia 40 -mečių liga)... tiems kas nesupranta... Nenorėjau laukti, kol tai praeis... Taigi,.. o dabar mano buvusysis pasikeitė 100 proc. kalba apie meilę, kaip nebegali gyventi, kad jokios kitos nebereikia ir dar visokiausiu grožybių Tai kas čia su jumis vyrai yra, kodėl reikia tik tų kurių neturite /
Po skyrybų viskas atrodo kitaip. Esu moteris, bet leisiu sau pafantazuoti pavyzdžiais iš savo patirties, nes jūsų pavyzdyje per mažai informacijos, kad galima būtų patarti.
Yra nemažai vyrų, kuriems meilę pakeičia nuosavybės jausmas. Jiems labai skaudu prarasti savo daiktą. Po mūsų skyrybų eks yra klausęs vaikų, kaip būtų, jei jis vėl eitų pas mamą prašyti, kad galėtų gyventi kartu (nors jau buvo praėję keli metai ir jis turėjo draugę). Manau, tiesiog suprato, ką prarado ir tiek. O prarado jis būtent "platesnį ir gilesnį požiūrį į pasaulį ir į žmogų, filosofiją, domėjimąsi menu, pasaulio pažinimu", dabar turi draugę, kuri sutvarko namus, pagamina valgyti, bet su ja galima kalbėtis tik apie buitį. Pradžioje buvo labai patenkintas, kai apie jį buvo šokinėjama ir kiekviena dulkelė iš paskos valoma, po to pasidarė nuobodu...
Daug vyrų susižavi jaunyste ir grožiu, išeina pas tokią, o kai pamato, kad už išorės tuščia, pradeda ilgėtis bendros patirties, dvasinės šilumos ir buvęs geras seksas su jauna ir gražia nebeatperka visko kitko.
Tokiais atvejais gali atgyti ir buvę jausmai. Nors dažnai tai nėra grįžusi meilė, o tik ilgesys to, kas prarasta, savo padarytos klaidos suvokimas.
Būna, kai viskas prasideda iš naujo. Grįžo kaimynės vyras po 1,5 metų gyvenimo su jos geriausia drauge. Gyvena dabar kartu, išoriškai lyg ir laimingai, atrodo. Grįžo, atsiprašinėjo, priėmė. Nežinau, gal tai atgimusi meilė...Nors...kažkaip nesitiki.