Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → kontrolierius

kontrolierius

ieva

I

96405 įrašai

2012/07/10 07:37:13 07:37:13

Jaustis laimingam ar nelaimingam? Tu gali tai kontroliuoti. Tu pats nusprendi, ar būsi laimingas. Pats nusprendi, ar teisingai galvoti apie save ir kitus. Gali pasirinkti nekaltinti pasaulio dėl savo nesėkmių. Tu pats pasirenki elgtis tinkamai ir dėl savo veiksmų nekaltinti aplinkinių. Priimk save tokį, koks esi dabar, prisiimdamas atsakomybę už savo mintis, jausmus bei požiūrius.

Ne žmonės piktina, liūdina ir t. t. Tu pats leidi sau pykti, liūdėti, suirzti ar dar kaip nors neigiamai jaustis. Pratrūkti pykčiu yra senas įprotis. Tu esi šito išmokęs, bet gali išmokti ir sustoti. Neteisinga galvoti, kad tu negali pakeisti savo elgesio.

Neteisingas įsitikinimas:

„Tai, ką sakai, mane piktina“.

Tiesa: „Aš pats supykstu, išgirdęs, ką tu man sakai“.

Neteisingas įsitikinimas: „Mane labai liūdina, kai tu laiku neparuoši pietų“.

Tiesa: „Aš nuliūstu, kad pietūs neparuošti, kai aš jų tikiuosi“.

Tave trikdo ne išoriniai dalykai, bet požiūris į tuos dalykus bei turimi įsitikinimai.
[url:1p5jg2cf]http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2012-07-02-w-backus-ir-m-chapian-neteisingi-supratimai-trukdantys-keistis/84529[/url:1p5jg2cf]

ieva

I

96405 įrašai

2013/05/21 10:07:18 10:07:18

Kokių tik metodų neranda moterys, norėdamos iš vyro gauti tai, ko joms reikia. Mes tampame mielomis katytėmis, bejėgėmis būtybėmis ar stengiamės sukelti gailestį. Visos šios mūsų pastangos – tai manipuliacijos, kaip paveikti vyrus, būdai.
[url:z348eq0n]http://www.moteris.lt/psichologija/trys-budai-kaip-manipuliuoti-vyrais.d?id=61430165[/url:z348eq0n]

baimė

B

1 įrašai

2013/05/21 13:04:38 13:04:38

Kas nutinka, kai bijome susitikti akis į akį su mūsų baimėmis?

Labai dažnai tais atvejais, kai susiduriame su baime, mes paverčiame ją katastrofa. Mes leidžiame baimei kontroliuoti mūsų mintis, mūsų žodžius ir mūsų poelgius. Mes įsivaizduojame visus baisius ir nemalonius dalykus, kurie gali nutikti, jeigu mes pasielgsime vienaip ar kitaip. Kadangi baimės dažniausiai yra susijusios su nežinomybe, t.y. pokyčių baime, mes neretai pasirenkame saugumą ir apdairumą, ir liekame tame pačiame taške, kuriame ir esame – nes verčiau pasirenkame tai, kas yra žinoma ir įprasta nei tą nežinomybę ir neįprastas sąlygas, kurios yra susijusios su pokyčiais. Mes sustabdome save nuo atsako į iššūkius, nuo poelgių, nuo iniciatyvos, nuo naujų santykių. Kartais mes netgi susitaikome su nemalonia ar kankinančia situacija, kadangi ji vis tiek atrodo mums labiau saugi nei susitikimas su naujovėmis ir pokyčiais.

Jeigu apibendrintume tokį mūsų elgesį, galėtume jį pavadinti „gyvenimo baime“ arba „baime gyventi“. Psichologas Dr. R. Myers sakė, kad „Daugelis žmonių atsargiai tipena per gyvenimą, stengdamiesi saugiai pasiekti mirtį.“ Problema yra tai, kad jeigu nuolat pasirenkame vengti pokyčių ir imtis veiksmų, jeigu nuolat bandome prisitaikyti prie esamos situacijos, kuri jaudina mus, o ne išspręsti ją, mes patys „skandiname“ savo pasaulį. Kai mes pasirenkame vengti nemalonių ir bauginančių situacijų vietoje to, kad išspręsti jas, mes patys ribojame ir varžome savo gyvenimą.
[url:yacpcc1r]http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2012-01-23-ruta-kacuceviciute-baime-kaip-ja-nugaleti/75814[/url:yacpcc1r]

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume