kad būtų aišku - o siaube buvo skirta pasivadinusiai nefertite. nežinau kokio žodžio vertas toks žmogus. tai ir yra mano reakcija, emocionali. į absoliučią tiesą aš nepretenduoju,. tik turiu savo nuomonę.
Viešnia: O siaube (galima skaityti o dydysis kaltintojau),
kam taip patetiškai? jei jaučiatės kaltinama - vadinasi jaučiatės kalta. ir čia sau užduokite klausimą, kodėl tokia reakcija.
Viešnia:
jei jūs sąvoka "viešai skalbti apatinius" vartojate turėdamas galvoje, apie smulkių ir intymių detalių pasakojimą viešai - tai nemanau, kad apie tai buvo kalbama mūsų aptariamoje situacijoje. Juk atsakyti galima nelendant į apatinius. Manau, kad tokių atsakymų ir tikėjosi Nefertitė. Tik gal kalsuimuose šiek tiek prasimušė valdovės liepiamosios intonacijos - ir tai užkaitino kai kurias dar neatvėsusias širdis.
ne aš sąvoką turėjau omenyje nefertitės nor pasiknaisioti kito žmogaus sieloje. iš smalsumo. kad atseit pasimokyti.
Viešnia:
Savo papasakotoje situacijoje AŠ bandžiau keistis ir taikytis prie kito žmogaus - ir jei tai yra taip iškreipta kaip jūs paminėjote, tai aš turiu užduoti klausimą, o kodėl kitos pusės tai buvo toleruojama?
Ir nuoširdžiai dėkoju už jūsų pastabą - dar viena galimybė kitu požiurio kampu panagrinėti savo situaciją.
todėl, kad, kaip sakoma, atitiko kirvis kotą - auka renkasi budelį, budelis renkasi auką. Tačiau kažkur buvop paskutinis lašas ir auka pasijuto per didele,nevertinama auka, ėmė niršti, reikalauti, o budelis pasijuto - per žiauriu. nebandyk surasti tiesioginės prasmės tame. Pažiūrėk į savo situaciją kaip į modelį.
Viešnia:
Patikslinu - mano situacijoje šeimą norėjo kurti ir jis ir aš, ir jis su manimi ir aš su juo. Matyt užsidėjau nelabai kilnią kaukę, nes kažkaip įsivaizdavau, kad siekdami laimės poroje abu turi daugiau atiduoti nei reikalauti atiduoti norėjau laimės abiems ir stengiausi derinti savąja pusę prie kitos pusės. (laukiu jūsų etiketės, jei nerandate kitokio kaip "auka-mazohistė" nesivarginkite). Ir esu įsitikinusi, kad pamatinės vertybės kinta labai lėtai, o dar labiau manau, kad pamatinės vertybės nekinta. Na bet pasilieku teisę klysti - dar nesu išmintinga.
žmonės keičiasi tik dėl savęs, o ne dėl kitų. neturiu ką čia pridurti, nes mano nuomonę tik sustiprėjo, o kad ir ką aš besakyčiau,manęs nenorėsi išgirsti, nes tai nemalonu.
tik manau, kad taip jau yra, kad žmonės nori visiškai skirtingų dalykų ir neįmanoma nei geruoju (su kilnia kauke) nei piktuoju (jau praradus kantrybę) jų priversti norėti to, ko jie nenori.
Viešnia:
Apie ekhibicionizmą - tai jūs norite pasakyti, kad visi kurie parašo apie savo bėdą, istoriją, nesėkmes - jau automatiškai tampa ekchibicionistais, mazohistais ir kokių epitetų jūs dar ten padalinote...? Nes juk netyli - kalba apie tai viešai. Ir dar atsakinėja,
diskutuoja, klausia.
Ne, aš noriu pasakyti, akdc tas nefertitės reikalavimas ir buvo - pabūk ekshibicionizmu, dar padrąskyk viešai savo žaizdą, o mes pasimokysime kaip skauda labiau.
Viešnia:
Jūs pukiai žinote kaip ilgai ir skaudžiai gyja sielos žaizdos. Manau gijimo etapas jums labai puikiai pažįstamas su visais etapais ir skausmingais atkritimais. Bet ar žinote apie tokį stebuklingą vaistą '"nesmerk ir nežemink kito"?
O kas čia jus smerkia ir žemina? skaitote, matote, girdite tai, ką norite girdėti. Koks man tikslas jus smerkti ar žeminti?
galėčiau saldžiai pačiulbėti oj kokai tu vargšelė. tik tu ir pati taip jautiesi. jei nori spręsti problemą, kad taip nebenutiktų vėl - spręsk iš pagrindų, o ne ieškok užsimiršimo, gerdama vaistus nuo simptomų.