Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Vegetarai ir veganai

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/01 13:44:27 13:44:27

As mesos nevalgau del saves o ne del kitu. Tiesiog jauciu, kaip mano organizmas taip jauciasi lengviau, geriau. Kiekvienas turetu spresti pagal save.

Yamuna

Y

2 įrašai

2009/09/22 06:21:26 06:21:26

o ka man argumentuot? jausmus?
as niekam neaiskinu ir gyvenime neaiskinsiu kaip ka daryt.
cia tiesiog diskusija ir kartais geda klausyti kai keletas zmoniu nieko nenutuokia apie tai ka kalba ir atvirai nusisneka

O apie "lavona" tai ok sutarem: nuo siol nebeizeidinesim o tiesiog kai mirsta zmogus, vadinsim ji kepsniu. zinoma kai kurie gali prikibti kad mirusiam zmogui sultingo, prieskoniais apiberto kepsnio "titulas" nepriimtinas, tuomet galime savo mylimus mirusius kaciukus, papugiukus ar suniukus (jie juk gyvunai. ar jie ausktesnes kastos gyvunai nei tie kur valgome?) vadinti kepsniais ar kaip cia? mirsta kas ir pavirsta - kepsniu. ar jiems iki sio palyginimo truksta buti pakeptiems bei pagardintiems?
isaiskinkit man jog tai ka valgot nera lavonai. ir tai tikrai nera joks mesedziu izeidinejimas ar mano smerkimas. taip tiesiog yra ir bus nes taip yra, tiesiog zodis nelabai grazus valgyti. "kepsnys" skamba patraukliau - neneigsiu.
vadinkit mane zoledziu i valias..

"Suvalgyk "Saliami" ir susinaikink: visiems be taves bus lengviau": o sis pareskimas, jau yra pykcio proverzis, neigimas. kam tuomet isvis tie forumai ir diskusijos? nes tuomet galime apsieiti vienoje forumo temoje "Vegetarai ir veganai" tik dvejais komentarais: 1. Zoledziai dveskit, jus debilai! 2. Mesedziai dveskit, jus debilai. Uzsikemsam ausis ir dainuojam lalalala

Mangofruit

M

1982 įrašai

2009/09/22 06:26:21 06:26:21

kai užlinksi, tada nebereikės nieko žinoti

Krepšt: kai užlinksi nuo infarkto 40 metu, tada suprasi ką reiškia valgyti skanius šašlykėlius

Filosofas

F

252 įrašai

2009/09/22 07:45:34 07:45:34

yamuna: isaiskinkit man jog tai ka valgot nera lavonai. ir tai tikrai nera joks mesedziu izeidinejimas ar mano smerkimas. taip tiesiog yra ir bus nes taip yra, tiesiog zodis nelabai grazus valgyti. "kepsnys" skamba patraukliau - neneigsiu.

Zodis "lavonas" - ne visai tas pats, kas "negyvas kunas". Panasiai kaip zodis "bulve" - nera lygiai tas pats, kas "arklio sudais trestas sakniavaisis". Supranti skirtuma?.. Be savo pagrindines reiksmes zodziai daznai isreiskia kazkoki papildoma niuansa ar atspalvi. Ir ne visada tas atspalvis yra malonus. Jeigu tau nera skirtumo, tai patikek mano zodziu, kad kitiems [i:2n6v9rji]yra[/i:2n6v9rji] skirtumas. Ir jeigu [i:2n6v9rji]is tiesu[/i:2n6v9rji] gerbi kitamincius - nesnekek to, kas jiems butu nemalonu. Jeigu pvz. nudista pavadintum "plikaskuriu" - tiesiog pademonstruotum savo kulturos stoka, neziurint i tai, kad tavo zodziai semantine prasme gal ir nepriestarauja faktams.

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2009/09/22 07:53:28 07:53:28

bulvės treštos ne vien arklio šūdais, bet ir visokių mikroorganizmų išmatomis bei lavonais, lavonų lavonais ir tt, kaip ir bet kurie kiti augalai... ant gryno smėlio ar uolų niekas neauga...

Filosofas

F

252 įrašai

2009/09/22 08:15:12 08:15:12

Prisiminiau, karta internete maciau video, kaip daroma lazerine regejimo korekcijos operacija. Kaip pjauna gyva ziurincia aki... Man, nemedikui, operacijos vaizdas buvo tiesiog fantazijos galimybes virsijantis kosmariskas sapnas. Beziurint buvo viena mintis: niekada gyvenime nesidarysiu tokios operacijos, uz jokius pinigus! Kokia nors zarnyno operacija turbut atrodytu dar pikantiskiau. Na ir ka tai reiskia?.. Nieko nereiskia. Operacijos pasaulyje daromos ir daromos sekmingai. Bulves auginamos mesle, uzauga sekmingai, ir saugiai bei skaniai suvalgomos. Nera daug prasmes sneket apie kolorado vabalu lervu puvancias isnaras: kas valge bulves - tas ir toliau valgys, gal tik apetitas ar nuotaika bus sugadinta. Tai cia tokia diskusijos esme - sugalvot kuo slykstesniu apibudinimu?... Galim ir apie obuolius pasneket, kaip pauksciai ir amarai ant ju kakoja, ir apie debeselius pasneket, kurie atsirado isgaravus musu myzalams. Tfu, mazvaikiu snekos.

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2009/09/22 08:20:31 08:20:31

na, aš čia tiem, kurie šventai tiki, kad tiesiogiai nevalgydami mėsos jie apsisaugo nuo "lavonienos"...

tyliai

T

282 įrašai

2009/09/22 12:16:59 12:16:59

fotografas: ... Galim ir apie obuolius pasneket, kaip pauksciai ir amarai ant ju kakoja, ir apie debeselius pasneket, kurie atsirado isgaravus musu myzalams. Tfu, mazvaikiu snekos.

Good one užskaitau

Violla

V

78 įrašai

2009/09/22 15:04:17 15:04:17

fotografas: Manau kad neetiska siulyt vegetarui paragaut mesos. Turbut nenoretumet, jog tolimos egzotiskos salos ciabuvis primygtinai siulytu uzkrimst zmogienos?.. Lygiai taip pat nenoreciau, kad vegetarai apie apskrudusi prieskoniais pabarstyta kepsni sneketu paniekinamai, kaip apie dvokianti lavona. O as is savo puses ju nevadinsiu zoleedziais. Sutarem?.. Kiek yra teke skaityt diskusiju apie vegetarizma, daug zmoniu neislaiko deramos pagarbos, sio akmenelio neisvengia ir vegetaru darzas
Dar vienas pastebejimas: abi diskutuojancios puses megsta kartoti [i:2clquu8i]mitus[/i:2clquu8i], pvz. kad vegetaru sveikata yra blogesne arba kad zmogaus organizmas nepritaikytas mesai. Labai daznai diskusiju dalyviai savo argumentus paremia neva moksliniais irodymais, kad vegetariskame maiste truksta medziagu, arba kad zmogaus zarnynas per ilgas mesai, taciau tokie argumentai yra abejotini, nes besidomintis, googla naudojantis ir [i:2clquu8i]isankstines nuomones neturintis[/i:2clquu8i] zmogus visai nesunkiai ras tokiu pat moksliniu paneigimu. Ko gero, tiesa slypi kazkur per viduri.

Sutinku, jog ir viena, ir kita pusės iš dalies teisios. Tiesiog, manau, gamta nemėgsta kraštutinumų, o žmogus dažnai praranda saiko jausmą...

Leo

L

543 įrašai

2009/09/22 15:14:14 15:14:14

Martynas Vasarėlė: Yamunos komentaras nepagristas, tu tik pliurpi ir nieko neargumentuoji As jokiu budu nesakau, kad su vegetarais kazkas blogai, bet kanibalo mociute, sese ir tevai taip pat nuo zalios jaunystes zmones valge - ir ka tu jiems isaiskinsi? Zodz, cia ne argumentas.
Visiems siulau paziureti filma [b:oj1hk8ts]earthlings[/b:oj1hk8ts] jei ne tam, kad suzinotumet ka valgot, tai ir akiraciui praplest. Ziaurokas filmas, tai sakyciau N-18. Abejingi neliksit, garantuoju. Imetu ir filmo linka, kur online paziuret galit - http://video.google.com/videosearch?q=e ... mb=0&aq=f#
Nepatinginiaukit ir paziurekit, tikrai naudingiau nei bruno ar american pie.

Kiekvienas zemeje turi funkcija. Gyvunu funkcija - maistas ir kt. priedai. Tokia ju paskirtis.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume