Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Vegetarai ir veganai

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2009/07/30 04:37:57 04:37:57

Yamuna, paragauk kada mėsos, nes kaip gali kalbėt apie tai, ko neišmanai?

Filosofas

F

252 įrašai

2009/07/30 08:18:54 08:18:54

Manau kad neetiska siulyt vegetarui paragaut mesos. Turbut nenoretumet, jog tolimos egzotiskos salos ciabuvis primygtinai siulytu uzkrimst zmogienos?.. Lygiai taip pat nenoreciau, kad vegetarai apie apskrudusi prieskoniais pabarstyta kepsni sneketu paniekinamai, kaip apie dvokianti lavona. O as is savo puses ju nevadinsiu zoleedziais. Sutarem?.. Kiek yra teke skaityt diskusiju apie vegetarizma, daug zmoniu neislaiko deramos pagarbos, sio akmenelio neisvengia ir vegetaru darzas
Dar vienas pastebejimas: abi diskutuojancios puses megsta kartoti [i:n5nw2b5g]mitus[/i:n5nw2b5g], pvz. kad vegetaru sveikata yra blogesne arba kad zmogaus organizmas nepritaikytas mesai. Labai daznai diskusiju dalyviai savo argumentus paremia neva moksliniais irodymais, kad vegetariskame maiste truksta medziagu, arba kad zmogaus zarnynas per ilgas mesai, taciau tokie argumentai yra abejotini, nes besidomintis, googla naudojantis ir [i:n5nw2b5g]isankstines nuomones neturintis[/i:n5nw2b5g] zmogus visai nesunkiai ras tokiu pat moksliniu paneigimu. Ko gero, tiesa slypi kazkur per viduri.

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2009/07/30 08:32:19 08:32:19

manau, kad nieko tokio pasiūlyt vegetarui paragaut mėsos, kai jis prisipažįsta niekad to nedaręs, tačiau be vargo tai įvardina kaip lavonieną ir apkaltina mane (ir kitus) vargšų žvėrelių kankinimų ir žudymu, čia tas pats, kaip kad atsiranda tokių, kurie postringauja apie alkoholizmą ir jo žalą, lašo alkoholio burnoje neturėję... Neetiška yra brukt savo, tik asmenine nuomone ir įsitikinaimais suformuotą pasaulėžiūrą ir apkaltint kitus, kad jie jos nesilaiko...

Filosofas

F

252 įrašai

2009/07/30 12:52:16 12:52:16

rudnosiukas: manau, kad nieko tokio pasiūlyt vegetarui paragaut mėsos, kai jis prisipažįsta niekad to nedaręs, tačiau be vargo tai įvardina kaip lavonieną ir apkaltina mane (ir kitus) vargšų žvėrelių kankinimų ir žudymu, čia tas pats, kaip kad atsiranda tokių, kurie postringauja apie alkoholizmą ir jo žalą, lašo alkoholio burnoje neturėję... Neetiška yra brukt savo, tik asmenine nuomone ir įsitikinaimais suformuotą pasaulėžiūrą ir apkaltint kitus, kad jie jos nesilaiko...

O as manau, kad nieko blogo tau, rudnosiuk, pasiulyt paragaut egzotisko patiekalo "ilgoji kiaule" (ant karstu akmenu keptas zmogus, dazniausiai moteris - mesa minkstesne). Jeigu prisipazinsi kad niekad nesi ragaves, tai negalesi to ivardint kaip zmogienos ir apkaltinti mane (ar kitus aborigenus) vargsu zmoniu kankinimu ir zudymu. O jei bruksi savo asmenine nuomone neragaves, tai palyginsiu tave su tais, kur laso bunoj netureje postringauja apie alkoholio zala.

Dabar paprastesnis pavyzdys: man nereikia bandyt narkotiku, kad tureciau apie juos labai aiskia nuomone.

ieva

I

96405 įrašai

2009/07/31 12:56:34 12:56:34

fotografas:
rudnosiukas: manau, kad nieko tokio pasiūlyt vegetarui paragaut mėsos, kai jis prisipažįsta niekad to nedaręs, tačiau be vargo tai įvardina kaip lavonieną ir apkaltina mane (ir kitus) vargšų žvėrelių kankinimų ir žudymu, čia tas pats, kaip kad atsiranda tokių, kurie postringauja apie alkoholizmą ir jo žalą, lašo alkoholio burnoje neturėję... Neetiška yra brukt savo, tik asmenine nuomone ir įsitikinaimais suformuotą pasaulėžiūrą ir apkaltint kitus, kad jie jos nesilaiko...

O as manau, kad nieko blogo tau, rudnosiuk, pasiulyt paragaut egzotisko patiekalo "ilgoji kiaule" (ant karstu akmenu keptas zmogus, dazniausiai moteris - mesa minkstesne). Jeigu prisipazinsi kad niekad nesi ragaves, tai negalesi to ivardint kaip zmogienos ir apkaltinti mane (ar kitus aborigenus) vargsu zmoniu kankinimu ir zudymu. O jei bruksi savo asmenine nuomone neragaves, tai palyginsiu tave su tais, kur laso bunoj netureje postringauja apie alkoholio zala.
Dabar paprastesnis pavyzdys: man nereikia bandyt narkotiku, kad tureciau apie juos labai aiskia nuomone.

Aš irgi kai ką manau

1/ negalima lyginti mėsos su alkoholiu ar narkotikais - poveikis ne tas. Alkoholizmas (priklausomybė) yra paveldimas, tad kartais alkoholio geriau nė neragauti. Narkotikų juo labiau.
2/ man atrodo geriausia, jei žmogus mėsos atsisako užaugęs. Tada jis išbando abu variantu ir pasirenka. Tačiau jei kas nuo mažens nevalgė mėsos, jam geriau ir neragauti, nes apsinuodys - jo skrandyje nėra virškinimo fermentų. Taip atsitinka ir tiems, kurie metais mėsos nevalgo - skrandis nustoja gaminti mėsai perdirbti reikalingus fermentus.
3/ mėsa mus traukia kažkokia berods amino rūgštimi, ta, kur susintetintą dabar į daugelį gaminių deda - kažkokiu ...gliutamatu. Dideliame čipsų pakelyje to gliutamato yra tiek, kiek kibire mėsos!!! Todėl čipsus valgant nepavalgai, o nori vis daugiau ir daugiau - ir sutrinka galiausiai medžiagų apykaita
4/ lyginti žmogų su kita gyvastimi nederėtų, gyvūnija neišgyvena tokių dramų, kaip žmogus, kuris mąsto ir savo gyvenimo prasmės ieško.
O kai jau lavonas... tai iš tiesų jo mėsa kaip ir kitos gyvūnijos mėsa. Todėl nebūtina žmogienos ragauti, kad sužinotum, kas yra mėsa. Sako, kad skani, bet kanibalizmas europiečiams nepriimtinas.

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/07/31 13:58:15 13:58:15

Mesos nevalgau nes tai yra lavoniena.

Filosofas

F

252 įrašai

2009/07/31 15:09:46 15:09:46

Kazin ar vegetarai supranta, kad vartodami tam tikrus, tendencingai nemalonia prasme turincius zodzius, aktyviai prisideda prie neigiamos visuomenes nuomones formavimo?.. Jeigu vegetarui mesa yra dvokianti lavoniena, tai man mesa yra sultingas kvepiantis kepsnys; akivaizdu, kad mesa mes suprantame [i:3ebwqkhk]skirtingai[/i:3ebwqkhk]. Ir jeigu diskusijos dalyvis vartoja zodzius vien sau priimtina prasme ir atsisako isigilint i kitamincio pasnekovo pozicija - ar tai protingu zmoniu dialogas?

Martynas Vasarėlė

M

55 įrašai

2009/08/06 22:00:56 22:00:56

Yamunos komentaras nepagristas, tu tik pliurpi ir nieko neargumentuoji As jokiu budu nesakau, kad su vegetarais kazkas blogai, bet kanibalo mociute, sese ir tevai taip pat nuo zalios jaunystes zmones valge - ir ka tu jiems isaiskinsi? Zodz, cia ne argumentas.
Visiems siulau paziureti filma [b:10z3f7je]earthlings[/b:10z3f7je] jei ne tam, kad suzinotumet ka valgot, tai ir akiraciui praplest. Ziaurokas filmas, tai sakyciau N-18. Abejingi neliksit, garantuoju. Imetu ir filmo linka, kur online paziuret galit - http://video.google.com/videosearch?q=e ... mb=0&aq=f#
Nepatinginiaukit ir paziurekit, tikrai naudingiau nei bruno ar american pie.

justiakas

J

99 įrašai

2009/08/29 09:31:54 09:31:54

Zygfrid: Mesos nevalgau nes tai yra lavoniena.

Smagu girdėt. Nors tai niekam ir neįdomu, bet aš asmeniškai ir daržoves ne visas valgau. Jei mėšlu tręštos, tai jas skaitau nešvariom, negaliu pvz bulvės net į burną įsidėt – arkliašūdžiai vaidenasi nors užmušk.

Simas

S

8 įrašai

2009/08/30 17:08:50 17:08:50

Suvalgyk "Saliami" ir susinaikink: visiems be taves bus lengviau...

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume