Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumPomėgiai ir laisvalaikisKnygos → Gera knyga

Gera knyga

dainelė

D

1512 įrašai

2009/06/06 10:54:52 10:54:52

Gavau paskaityti dabar gerą knygą -
XX a. I pusės rusų filosofo [b:f8ta07jr]Ivano Iljino [/b:f8ta07jr]kelių veikalų rinkinį, o kadangi nežinau, ar tiktų ji į temą apie knygas dvasiniam tobulėjimui - nors visos geros knygos kažkiek prie to prisideda,- tai padariau naują temą. GERA KNYGA!

Tiems, kas moka rusiškai. Galite tą KNYGĄ rasti internete:
http://imwerden.de/pdf/iljin_sochinenija_tom_3.pdf
8 MB, turinys pačiame gale. Labai daug trumpų pamąstymų įvairiausiom temom.

Aš pirmiausia perskaičiau "Pravo na glupostj" - "Teisė į kvailumą". Vienas profesorius ten gina nuo direktoriaus teisę į kvailumą. Bet. Šitoji teisė prasminga tik tada, kai nekvailumas laikomas didesne vertybe

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/06/06 16:21:36 16:21:36

Mano mėgiamiausia knyga - Napoleon: Memorial de Sainte Hélène. Man, dar būnant penktoje klasėje, per senovės istorijos pamoką Žemaitijos užkampyje skaitė juos toks puikus istorijos mokytojas, versdamas ją iš originalo kalbos į lietuvių. Vėliau jis buvo išmestas vietinių kompartsekretorių iš darbo ir vežiojo žvyrą po kolchozus su tokiu Zil'u, jei kas dar pamenate tokią rusų automobilinę mašinėriją. Sakydavo jis mums: "vaikai, ką kalbės politrukai apie šitą žmogų - netikėkite, kaip paaugsite suprasite, nes, anot Napoleono, Vilniaus lenkai visai kitokie nei Varšuvos". Skaičiau ir dabar tebeskaitinėju šituos memuarus.

norra

N

188 įrašai

2009/06/07 15:16:55 15:16:55

Kai buvau paaugle mylimiausia knyga buvo Selindzerio ,,Rugiuose prie bedugnes,,.Kai suaugau ir iki siol myliu ,,Vejo nubloksti,,.Nes Skarlet man kaip sielos dvyne Patinko ,,Gyvenimas pagal Granta,,.,,Geisos ispazintis,, ,,Tik su dukra,, ir aibe kitu.

leagere

L

354 įrašai

2009/06/07 15:58:27 15:58:27

Man knygų knyga yra Ray Bradbury "Pieniu vynas"... jau gal 20 metu neišdyla iš galvos, kai kurias vietas kone mintinai moku o iš paskutiniu metu skaitytų istrigo "Žavingoji".

dainelė

D

1512 įrašai

2009/06/20 10:46:40 10:46:40

"Prarasta diena"
Vakardiena mano buvo prarasta. Tai atsitiko savaime, bet vakare savo visa esybe pajutau, kad toji diena pražuvo /.../
Ji prarasta, nes mano širdis buvo sužiaurėjusi, nes mačiau aplinkui žiaurų pasaulį ir nepastebėjau, kaip jis mane užkrėtė ir užnuodijo. Tokia širdis nesugeba mylėti: ji nedainuoja ir nešvyti; įžeista ir praradusi žadą, ji nugrimzta į niūrų tylėjimą, joje nėra nei gerumo, nei šypsenos; ir melstis ji jau nebepajėgi. Ji suakmenėja /.../
Ta diena pražuvusi, nes galvojau tik apie save ir vien savim rūpinausi. Juk reikėjo kažkaip gelbėtis iš gyvenimo aklavietės... Ir vis dėlto... O, šita baimė dėl savo kailio, tarsi jis būtų toks būtinas ir brangus. Gyvenimas virsta sukimusi aplink save. Žmogus tampa aklas ir kurčias visam kitam kenčiančiam pasauliui; ir gyvas Dievo audinys, dėl kurio tik ir verta gyventi žemėj, tokiam žmogui tartum nustoja egzistuoti. Ir praskrieja sieloje diena, mirusi ir niekinga; ir paskęsta praeity kaip nepražydusi gėlė.
Ji pražuvo man todėl, kad kovojau su žmonėmis, stengiausi jų valią sau palenkti, panaudoti juos kaip savo įrankį, ir nebuvo many gyvos jiems meilės - nei vienam. Priartėdavau prie jų atsargiai ir vikriai, įkalbinėjau ir įrodinėjau /.../ ir apžiūrinėjau juos kaip akmenskaldys apžiūrinėja savo negrabias plytas. Maža to. Jie buvo man šlykštūs, tie žiaurūs, savimi patenkinti išpuikėliai, ir šitą pasibjaurėjumą turėjau slėpti; ir veidmainiauti, ir meluoti nekenčiant /.../ Kur man dėti šitą naštą?
Pražuvo diena, nes kas gražu ar švelnu, man neegzistavo. Paukščiai nečiulbėjo man. Gėlės nedžiugino. Nemačiau nei vienos vaiko šypsenos /.../ Ne, tai nebuvo gyvenimas, tos dienos aš negyvenau.
Tokiom dienom gyvenimas praranda prasmę ir šventumą, kad ir kaip gerai sektųsi žmogui jo žemiški reikalai. Nes ne reikalais, o veiksmais kuria sau žmogus gyvenimą.
Atleisk, pražuvusi diena. Užgesk užmaršty. Iš tavęs liks vienintelė dovana: kad pamačiau tavo tuštumą ir supratau, kad tave praradau.

Laisvas, fragmentiškas vertimas iš aukščiau minėtos Ivano Iljino knygos
Gerai, jei tik viena diena tokia. O jei tokių dauguma?

Lochas

L

97 įrašai

2009/06/20 14:17:21 14:17:21

O man tai pati geriausia knyga - Eve'os Ensler "Vaginos monologai"(THE VAGINA MONOLOGUES, 1997). Ją perskaitęs kitaip pradėjau žiūrėti į moteris ir jas vertinti. Sakyčiau, kad nustojau jų neapkęsti už visokias nesąmones ir net nuoširdžiai pamilau.

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/06 09:05:01 09:05:01

Gera K.S.Liuiso knyga apie praradimą (dar tik bus išleista)
galit ištrauką paskaityti:
[url:3o5xyxni]http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles%2F99322[/url:3o5xyxni]

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/07 14:54:36 14:54:36

Rekomenduoju knyga "Perigoro pirslys" - labai smagu paskaitineti.

Techi

T

1 įrašai

2009/09/08 14:07:56 14:07:56

Rekomenduoju rusu rasytojos Svetlanos Martynchik knygu serija apie Makso Frajaus nuotykius. Fantastine knyga, siek tiek primena Harry Potery, tik stiliukas toks ironiskas ir visiskai pritaikytas suaugusiems. Pirma dalis vadinasi Atejunas O as jau kremtu antra - taupau paskutinius 20 puslapiu :0

ponia

P

371 įrašai

2009/09/08 21:14:08 21:14:08

Lochas: O man tai pati geriausia knyga - Eve'os Ensler "Vaginos monologai"(THE VAGINA MONOLOGUES, 1997). Ją perskaitęs kitaip pradėjau žiūrėti į moteris ir jas vertinti. Sakyčiau, kad nustojau jų neapkęsti už visokias nesąmones ir net nuoširdžiai pamilau.

idomu ,kur galima butu ja gauti paskaityti? is kokio jus miesto?

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume