Samantta
2009/09/12 17:18:01 17:18:01
Samantta
2009/09/12 17:19:23 17:19:23
Samantta
2009/09/12 17:19:50 17:19:50
Dainele, reikšmingą ištrauką įdėjai - visi tokių dienų turime, bet ne visada atpažįstame...
Dabar skaitau įdomią knygą "Grupinės savižudybės magija". Stebina, kaip autorius suomis A. Paasilinna moka su švelniu humoru paliesti tokią opią temą kaip savižudybė. Pratarmė teigia, kad ji tiks skaityti ir mokinukui -jam ji bus nuotykių apysaka; ir depresuojančiai namų šeimininkei - guodžiantis romanas; o taip pat ir kitiems - medžiaga rimtiems pamąstymams. Yra bibliotekoje.
leagere
2009/09/12 17:30:58 17:30:58
Lewis apskritai nuostabus rašytojas. Pvz. jo "Kipšo laiškai" nerpilygstama. Gal skaitėt kas
Dainele, ačiū už ištrauką...
dainelė
2009/09/14 13:13:54 13:13:54
Nėr už ką, malonu, kad patiko
"Kipšo laiškai" - puiki linksma knyga. Tinka ir nekrikščionims. Mėgėjams skaityti svetimus laiškus ir tiems, kurie domisi žmogaus poelgių motyvais.
Liuiso (Lewis'o) visas knygas, kiek lietuviškai išleista, skaičiau ar bent perverčiau. "Tiesiog krikščionybė" taip pat visiems, ypač nekrikščionims. Už katekizmą įdomiau
Labai patiko "Didžiosios skyrybos" - maždaug apie tai, kad dangaus ar pragaro būseną žmogus renkasi pats, visiškai laisvai. Jo daugelis knygų žmogaus psichologija remiasi.
Dar yra lietuviškai Liuiso apie meilę, apie kančią, apie stebuklus (šita, akį užmetus, pasirodė man moksliškai rimta). Visų jų ieškokite katalikų knygynuose. Gal ir kur kitur parduodama, nežinau.
Skaičiau rusiškai jo romaną "Kosmičieskaja trilogija". Vienoje iš trijų istorijų pasakoja, kaip į naujai sutvertą pasaulį pas Ievą prisistato piktasis ir ima ją gundyti. Pirmas dalykas, ką Ievai pasiūlo - tai veidrodis! Kad imtų į save žiūrėti ir savimi puikuotis. O iš žemės siunčiamas žmogus padėti Ievai atsilaikyti prieš velnio pinkles. Kitoje istorijoje pasakoja apie pasaulį iki nuopuolio - kaip visai kitaip jo gyventojai egzistuoja, nevargina jų jokie netvarkingi polinkiai, potraukiai (valgyt, gerti, tinginiauti, ištvirkauti) - tiesiog pavydėtinai harmoningas gyvenimas... Trečios istorijos nebeprisimenu. Labai laukiu, kada ir tą knygą išleis lietuviškai.
O toji apie netekties sielvartą, kur netrukus pasirodys, manau, bus labai gera, nes rašo šitas talentingas žmogus iš savo patirties.
marabu
2009/09/15 13:31:57 13:31:57
Labai stipriai man istrigo paauglysteje skaityta knyga "Rugiuose prie bedugnes". Ne veltui sia knyga duoda skaityti mokykloje. Pats gal ir neprisiruostum, o kai reikia, tai ir paskaitai.
ieva
2009/09/17 15:08:05 15:08:05
Gal galite rekomenduoti kokia nors gera biografine knyga? Pageidautina apie aktorius.
namiokass
2009/11/10 19:32:34 19:32:34
Apie autoriu tai galeciau pasiulyti viena, bet ten yra psichologijos bei rytu filosofijos polinkio, mane ji tikrai daug ko ismokiusi Indu sventiko Bhaktivedantos Svamio parasyta knyga"prabhupada" ir ivairiu gyvenimisku patarimu begale...
Seip man dvi knygos uzkliuvusios gerai yra, tai si kur paminejau ir Takuan Soho - Nesupanciotas protas tokios knygos mano silpnybe
Persona1297118296_db
2009/11/10 19:52:00 19:52:00
šiandien kaip tik nuglosčiau visas savo knygas lentynoj
dievinu Irvingą, Murakamį, Allende. Didelį įspūdį padarė Š.Brontės "Džeinė Eir". Labai įtraukianti ir daug minčių bei prieštaringų jausmų sukelianti L.Rhinehart "Kauliukų žmogus"
Samantta
2009/11/10 20:46:00 20:46:00
Perskaičiau puikią knygą "Vėjo šešėlis" (ispanų rašytojas Carlos Ruiz Zafon). Intriguojantis detektyvinis siužetas, meilė, humoras, stiprūs jausmai - muilo operų nė iš tolo neprimena. Išleista prieš 4 metus, nerandu prekyboje - gal kas turite parduoti ar žinote, kur dar yra užsilikę?