Man užkliuvo tik šitas sakinys. Žinote, kodėl moterys, kurias muša vyras, dažniausiai susiranda kitą tokį patį mušeiką? Kodėl subankrutavęs verslininkas subankrutuoja ir vėl? Kodėl po pirmo vyro alkoholiko antrasis būna toks pats? Kodėl darbe nesugebantis pasiekti karjeros žmogus nesugeba įsitvirtinti ir kitame darbe?
Todėl kad jis visą laiką daro tas pačias klaidas. Jūsų atveju jūs taikotės į tokio paties "tipažo" vyrus, nes jums jie atrodo žavingi. Pabandykite ramiai prisiminti, ar tik nebus taip, kad visus jūsų buvusius partnerius sieja kažkokia bendra gija, tarkim charakterio bruožas? Jei paaiškės, kad tikrai taip, tiesiog stenkitės kažką pakeisti.
Kaip ir visada, čia tik mano nuomonė. O aš dažnai klystu ;]
Visiškai sutinku. Tačiau tokios klaidos dažniausiai daromos nesąmoningai - tik labai nedaugelis žmonių atvirai sau pasisako "kuo blogiau - tuo geriau". Ir dažnai tos pačios klaidos kartojasi visose gyvenimo srityse, tik jos sunkiau atpažįstamos. O jei žmogus iš tikro iš pagindų nori keistis ir išsivaduoti iš tų visokiausių nelaimių rato - tam padės psichoterapija. Gal kardinaliai gyvenimo nepakeis, gal iš kompleksų neišvaduos, bet išmokys pažinti savo tikrąsias reakcijas ir kas jas sukelia. O tai leis kažkiek imti valdyti savo skausmą, emocijas.
Puiki iliustracija - geras visiems nebūsi. Kažkam tokia, su kuria norisi, o kažkam - su kuria nesinori kurti ateities. Tai psichologas padės atsikratyti to nuolatinio noro rinktis tokius, kurie su tavim tos ateities nenori. O gal padės suprasti, kad ateitį kurti gali pati, nereikia užkrauti tos naštos kitam.