Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Privatumo klausimas

Ramane

R

40 įrašai

2009/01/03 11:34:18 11:34:18

nu jo. aciu uz atvertas akis. as irgi kaip naivuole tikejau, kad budama sioje svetaineje galiu tiketis daugiau privatumo nei kitose. cha, o cia pasirodo ne tik kad savo anketa per google randu, bet dar ir nuorodas i pasisakymus prie temu,kurias pasirasau savo vardu, matau. ant kuriu paspaudus, kiekvienas ieina i pati puslapi ir skaito, skaito, skaito. neveltui sako, kad nera to blogo, kas neiseitu i interneta:) idomu bus isgirsti DP administracijos nuomone siuo klausimu. o dabar einu keist varda:(

dainelė

D

1512 įrašai

2009/01/03 12:43:41 12:43:41

Klausykit, svečiai, nickai ir visokie kitokie anonimai,
[b:nv0vjas9]aš protestuoju prieš visą šitą slapstymąsi svetainės viduje[/b:nv0vjas9]!
Šlykštu man tokia sistema, kur žmogus bijo savo vardą parašyti ir nuotrauką parodyti. Ir vaikus nuo mažens to mokina. Tai ne "draugiškas internetas", o nužmoginimas.
Pradinis svetainės parašymas, kiek pamenu, kai registravausi prieš kelis mėnesius buvo kitoks, o dabar jau rašo, kad visokie prašalaičiai esą nematys tik "pilnos anketos", suprask, kažkokią "nepilną" matys. O ta "nepilna" - kur aš pati užpildau, kokią informaciją [b:nv0vjas9]noriu pateikti Darnios poros nariams[/b:nv0vjas9]. Ne bet kam, o tiems, kurie - tikiuosi - ieško to paties, ko ir aš. Prašalaičiai nemato charakterio aprašymo.
Anksčiau apskritai kalbos nebuvo, kad bet kas anketą matys.
Bet kai paskaitai registracijos taisykles, ką aš prieš registruodamasi irgi padariau, tai ten parašyta, kad [b:nv0vjas9]administratoriai už nieką neatsako[/b:nv0vjas9]...
Tad kai registruojatės, sutinkate, kad čia gali įvykti bet kas. Tiesiog pasitikite administratorių padorumu. Kad jie veiks jūsų labui.
Nesuprantu tiktai, kodėl visas šis viešinimo reikalas padarytas slapčia. Negi taip jau sunku narių pasiklausti, ko jie norėtų?

dainelė

D

1512 įrašai

2009/01/03 14:46:51 14:46:51

Kiekvieno nario puslapyje, ten, kur "Mano nustatymai" yra punktas:
[u:2yfan9cn]Rodyti mano anketą viešoje narių paieškoje[/u:2yfan9cn].
Kadangi jokio paaiškinimo neduota, tai bent jau aš maniau, kad ta "vieša paieška" yra vieša visiems DarniosPoros nariams (ne tik suderinamiems, sistemos pasiūlytiems), bet ne visai Lietuvai ir google'ui.

[b:2yfan9cn]Jei nuimsiu tą varnelę, kas mano anketą galės matyti?
Šis klausimas skirtas DP komandai.[/b:2yfan9cn]

Ogmija

O

11 įrašai

2009/01/03 17:57:49 17:57:49

dainelė: Kiekvieno nario puslapyje, ten, kur "Mano nustatymai" yra punktas:
[u:3hf1pj7m]Rodyti mano anketą viešoje narių paieškoje[/u:3hf1pj7m].
Kadangi jokio paaiškinimo neduota, tai bent jau aš maniau, kad ta "vieša paieška" yra vieša visiems DarniosPoros nariams (ne tik suderinamiems, sistemos pasiūlytiems), bet ne visai Lietuvai ir google'ui.

[b:3hf1pj7m]Jei nuimsiu tą varnelę, kas mano anketą galės matyti?
Šis klausimas skirtas DP komandai.[/b:3hf1pj7m]

Dainele, aš irgi taip galvojau, kol gruodžio 31 d. savo vardo į google įdomumo dėlei neįvedžiau, o po paieškos visą info apie save perskaičiau:((( bet šiandien situacija jau šiek tiek kitokia, matosi tik "nepilna" anketa. Matyt kažkas iš DP visgi sureagavo į šią diskusiją, nors oficialaus paaiškinimo kaip čia su tuo anketų paviešinimu atsitiko kolkas dar nebuvo, tikiuosi, po švenčių visgi kažką išgirsim konkretaus.
Tai ar galim tikėtis privatumo ir nurodyti teisingus duomenis apie save ar reikia užsimaskuoti po visokiais nickais, netikru amzium, lytim, pseudo gyvenama vieta ir tikėtis susirasti antrą pusę?:)) juk DP tikslas padėti žmonėms ją rasti.

Dovilė || DarniPora.lt komanda

D

46 įrašai

2009/01/03 18:46:18 18:46:18

Sveiki,

Labai atsiprašau, jog tik dabar atsiliepiu į šią diskusiją: nuo praėjusio ketvirtadienio iki būsimo pirmadienio laisvos dienos ir "Darnios poros" administracijoje, tad dauguma mūsų komandos ne prie kompiuterių.

Paaiškinsiu, kaip yra su anketomis, kurias radote paieškos sistemose:

Rugsėjo pradžioje buvo paleista atnaujinta DarniPora.lt svetainė. Jos paleidimo tikslas buvo įnešti į Darnią porą daugiau atvirumo, jog žmonės matytų, kad jie čia ieško ne vieni, jog tikrai yra daug kitų ieškančių narių. Nes anksčiau sulaukdavome daug laiškų ir skambučių, kuriuose žmonės skundėsi,kad nerodome, kas dar dalyvauja projekte, kad dėl to sunku mumis pasitikėti ir patikėti faktu, jog svetaine naudojasi tikrai daug narių. Todėl ir buvo suplanuotas atnaujinimas, kuriame turėjo būti įdiegta narių paieška ir minimalus informacijos rodymas apie sistemoje esančius narius tiems, kurie dar svarsto apie prisijungimą prie svetainės. Po Darnipora.lt atnaujinimo vidinė narių paieška veikė iškart, o apribotų anketų rodymas buvo užbaigtas ir paleistas spalio mėnesį. Ir prie "Mano nustatymai" esantis punktas "Rodyti mano anketą viešoje narių paieškoje" buvo skirtas apimti šias abi galimybes, t.y. jį pažymėjus anketa buvo įtraukiama į narių paiešką tiek svetainės viduje, tiek išorėje. Tačiau per išorinę paieška (per paieškos sistemas, pvz. google) rastos anketos ne Darnipora.lt nariams rodomos apribotos, t.y. jose nerodomos jūsų nuotraukos, vartotojo vardas, pavardė, jokia kontaktinė informacija ar kitokia, pagal kurią Jus būtų galima atpažinti ar susieti su realiu žmogumi. Tap pat nerodomi charakterio aprašymai ir t.t. Tačiau tokia anketa, nors iš jos ir išbraukta daug informacijos, dažnai sudomina mūsų projekte dar nedalyvaujančius narius ir jie užsiregistruoja, kad galėtų užmegzti pažintį su sudominusios anketos savininku. Po atviresnės politikos Darnipora.lt narių skaičius auga apie tris kartus greičiau negu anksčiau ir vis daugiau žmonių čia randa artimą sielą. Nes į tai, kas visiškai slepiama, žmonės linkę žiūrėti įtariai todėl ir keitėmės. Pasilikus prie ankestesnio labai didelio uždarumo mums būtų tapę sunku Jums užtikrinti pakankamą pasirinkimą antros pusės paieškai. O juk "Darnios poros" pagrindinis tikslas - padėti jums rasti.

Tačiau, kaip dabar matau, apie pasikeitimus Jums tikrai pasakojome per mažai. Labai už tai atsiprašome. Mūsų komandai Darnipora.lt ir jos pakeitimai jau tapę tokiu savaime suprantamu dalyku, kad kartais užsimirštame, jog ne visi apie juos žino tiek, kiek mes. Tikrai taisysimės ir apie galimybes bei planus ateičiai Jums pasakosime daugiau.

Kaip supratau iš komentarų, punkto "Rodyti mano anketą viešoje narių paieškoje" paskirtį turėjome paaiškinti plačiau. Todėl pavogiau iš atosotogų mūsų programuotoją ir pakeitėme, jog dabar nustatymuose yra du punktai "Rodyti mano anketą viešoje narių paieškoje" ir "Rodyti apribotą mano anketą neregistruotiems nariams". Padėjus varnelę ties "Rodyti mano anketą viešoje narių paieškoje", Jūsų anketa įtraukiama į Darnipora.lt registruotų narių atliekamos paieškos rezultatus. Padėjus varnelę ties "Rodyti apribotą mano anketą neregistruotiems nariams", jūsų apribota anketa pasiekiama ir dar neregistruotiems DarniPora.lt nariams. Apribotos anketos pavyzdį galite pamatyti čia:

http://www.darnipora.lt/dovile-vilnius-lietuva-31.html
(anketą žiūrėkite atsijungę nuo savo DarniPora.lt anketos, kitaip ją matysite kaip registruotas narys, t.y. skirtingai nei rodoma neregistruotiems)

Joje informacijos kiekį dar labiau sumažinome, o norėdami papildomai paslėpti kažkurį iš rodomų laukelių, tiesiog tai pakeiskite skiltyje "Mano duomenys" nuimdami varnelę ties "Rodyti".

Dar kartą atsiprašau visų narių, kuriems kilo nepatogumų dėl šių pakeitimų. Jei norėtumėte savo anketoje turėti papildomų nustatymų, suteikiančių galimybę apriboti priėjimą prie kažkurios informacijos ar kitokių pasiūlymų, būtinai čia rašykite ir mes pildysime "Darnios poros" sistemą.

Nuoširdžiai,
Dovilė
DarniPora.lt komanda

Smilkalas

S

82 įrašai

2009/01/03 19:06:20 19:06:20

Dovile, ačiū už išsamų paaiškinimą, ir už tai, kad nemiegate savaitgaliais :)

Pasiūlymas šia tema - prie varnelės "Rodyti apribotą mano anketą neregistruotiems nariams" visgi įdėkite nuorodą, parodančią nariui kaip atrodo jo vieša anketa, net jam esant prisijungus. Tai tikrai paskatins daugumą narių palikti tą varnelę įjungtą.

marijuana

M

618 įrašai

2009/01/03 19:29:24 19:29:24

na va, visgi tai komercija. galima sakyti, kad tai noras padeti zmonems - is dalies tai tiesa, daugiau bus uzsiregistravusiu, puslapis aktyvesnis (na pries kokius gerus metus cia tikrai mazas kas tevyko) - tuo tik i nauda visiem

ir visgi tai nebuvo kazkoks neplanuotas informacijos nutekejimas, o padaryta viskas samoningai - kiek ir ko rodyti

ogmija, sakiau, kad rodo tik griaucius anketos be nuotraukos? bet tau, turbut, labiau buvo nepriimtinas saves prisistatymas - nes si dalis, butent, palikta atvira

PS... o Navaitis dar blaivosi;))) sakiau, kad cia dirba kiti zmones... o jus iskart puolat i asmeniskumus: "gerb. Navaiti, prasome informuoti, kodel yra taip ar kitaip":) jis juk neprogramuotojas... o psichologas - jo specialybe ir sritis visai kita:)

marijuana

M

618 įrašai

2009/01/03 19:34:01 19:34:01

Svečias:
marijuana:
matai manes nesuseksi;) nezinai miela ar mielas "marijuana";)
isnyks is google, nes tavo anketos jau nera... juk google yra nuoroda i tavo anketa? o jos jau neatidaro - nes nera... tai kai dar karta google sutikrins/atnaujins duomenis sitos informacijos pas juos jau nebeliks

Nu as tai pasiziurejau, kaip atrodai. O toms, kurios nemato, galiu tik pasakyti, kad atrodo graziai

labai abejoju ar galejai ka rasti irasius tik si nika per google sistema... nikas nieko nesako, tokiu vardu tukstanciai... surast buvo galima nebent per vidine darnios poros paieska - ten pagal nika suranda anketa (jei leidi, kad ji butu prienama toj paieskoj)

Ogmija

O

11 įrašai

2009/01/03 19:50:36 19:50:36

Dėkui už paaiškinimą.
Būtų labai gerai, kad ir tituliniame lape tai parašytumėte, kad užsiregistravus dalyvio anketa (kad ir apribota) bus matome per google ar kitas paieškos sistemas.
Taip Marijuana, esi teisi/us, man nelabai patiko, kad ir žmonių kreipimaisi į savo galbūt potencialias antrąsias puses gali būti viešai skaitomos. Pastebėjau, kad daug žmonių tikrai nuoširdžius laiškus yra parašę. Taip pat gruodžio 31 d. buvo be laiško, dar ir visa kita info, gimimo data, gyvenamoji vieta, išsilavinimas, profesinės veiklos sritis, ūgis, akių spalva, materialinė padėtis, vaikų skaičius, su kuo kas gyvena, kokia sveikata ir kt. info. Šiandien "gerasis programuotojas" situaciją pataisė:)
Svarbiausia, dabar galima bus rinktis, ar nori, kad tavo info matytų tik registruoti nariai, ar nori kad bet kas pagoogle'inęs tai pamatytų. Gal net aš iš naujo užsiregistruosiu, kai tik nuoroda į mano anketą iš google dings:).

Dovilė || DarniPora.lt komanda

D

46 įrašai

2009/01/03 20:35:22 20:35:22

Mane lengva išlaikyti nemiegančią, programuotojus - sunkiau Bet šį patarimą ką tik įgyvendinome. Labai dėkui už pagalbą!

Smilkalas: Dovile, ačiū už išsamų paaiškinimą, ir už tai, kad nemiegate savaitgaliais

Pasiūlymas šia tema - prie varnelės "Rodyti apribotą mano anketą neregistruotiems nariams" visgi įdėkite nuorodą, parodančią nariui kaip atrodo jo vieša anketa, net jam esant prisijungus. Tai tikrai paskatins daugumą narių palikti tą varnelę įjungtą.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume