Betgi jūs, Elena, pati pamatėte, ko norite . Šito joks psichologas už jus nepasakys. Jie tik vedė jus tais labirintais, į kuriuos jūs juos įsileidote... Įsipareigojimus psichologai turi. Bet jie atsakingi už savo darbą, o ne už jūsų sėkmę. Jie tik veidrodis, ramstis... Nežinau kaip su jumis dirbo psichologai, klaidų tikriausiai padaro visi. Bet aš prisimenu kaip jūs pristatėte savo problemą. Visą laiką minėjote tik neištikimybę - štai ir mums pateikėte tą labirintą. Ir tik iš priešpaskutinio komentaro sužinome kad jūsų vyras sunkiai serga... Jūs pati tik dabar tai supratote, atsipeikėjote.. Juk davusi siuvėjui drobės, nesitikėsite, kad jis jums iš jos pasius kailinius?....
nenoriu buti kategoriska psichologu atzvilgi, nes jei as buvau pacientas, tai privalejau tiketi gydymo strategijomis. pacientas gydymo strategijos nesirenka. ir tas sUvokimas man kelia nerima. tarsi ne viskas is pasiulyto psichologo gydymo suvokiu. jo psichologas zinojo apie liga, jis pas ji kreipesi, kad susitaikytu su negalia. o gydymas, kuri pasiule, buvo palikti seima, kol susivoksi, kuri is dvieju moteru geresne. psichologas emesi ne negalios, o santykiu. viena versija: jei jis lieka neigalus keliems metams iki mirties ir lieka su manimi, tai as ji kankinsiu priekaistais del neistikimybes, todel mane reikia perauklet, jis issikrausto, as prisizadu nepriekaistauti, jis grizta. manes neapleidzia jausmas, kad jei butu sveikas, nezinia kaip butu susikloste. nors dabar abu su psicjologu dievagojasi, kad jo sirdyje tik as buvau ir esu. neistikimybe bjaurus dalykas, kokie bebuvo santykiai seimoje iki neistikimybes, bet neistikimybe tai, kas tolygu mirciai ir jokie pasiteisinimai (truko demesio, nuobodu, praejo meile, sergu, noriu isbandyti) cia negalioja.