Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Balta ar juoda?

ieva

I

96405 įrašai

2009/02/28 14:17:32 14:17:32

Mantuskinas: man ne *niolika metų jei ka esu vyras paciam jegu zydejime - trecioj desimty. Tiesiog pastaruoju metu (jau keli metai) nebuvo nei vieno zmogaus (o idomiu zmoniu aplink mane tikrai nemazai), del kurio suvirpetu sirdele ir pakirstu kojas, todel pradejau ieskoti priezasciu. Gal kazka gyvenime reikia pakeisti...
Beja, nemanau, kad meile yra blogai. Plaukimas pasroviui, socializacija, prisitaikymas prie kito zmogaus gali buti labai malonus dalykas, pakeiciantis gyvenima ir tai isbandyti tikrai verta (taip liaudis kalba). "Kartais gerai baigiasi..." - del tu kartu verta.
Zmones is prigimties labai skirtingi. Mane domina klausimas ar imanoma islikti grynai savimi ir tuo pat metu myleti (ir buti mylimam)? Ar butina atsisakyti daleles saves vardan kito zmogaus?

Negerai plaukti pasroviui,prarandi save kaip individualybę.Manau likti pačiu savimi yra svarbiausia.Svarbu išlaukti tą laiką ir ateis ta meilė Sekmės

Mantuskinas

M

26 įrašai

2009/02/28 17:05:35 17:05:35

happylady:
Tiesiog neseniai teko girdeti viena teorija (nepamenu kaip ten tiksliai skambejo, bet kazkas panasaus): individualizmas padeda zmogui islikti savimi ir tiesti savo gyvenimo kelia. Socializacija padeda individualistui PRISITAIKYTI prie visuomenes ir i ja isilieti. Jei socializacijos nebus, tai individualistas (tarkim - as) taip ir liks vienisa, nemylima, tik save matancia asmenybe.
Tai priverte mane susimastyti apie buvima savimi.

Nalcikas:
dekui, man jos prireiks

Solvija

S

82 įrašai

2009/02/28 17:33:44 17:33:44

Kol tokios mintys užpildys galvą,tol jokia meilė neateis...Jai tiesiog nėra vietos,nes...baisu prarasti individualumą.Mums tik atrodo,kad meilė aplanko mus visai netikėtai ir nelauktai.Mes net nežinom,kad ji ateina tik tada,kai mūsų širdyje yra tam paruošta dirva...Tik tada pasirodo tinkamas žmogus...Sėkmės tikėjime,kad meilė yra nuostabiausias dalykas ir,kad tikrai mylėdamas žmogų ne prarandi kažką,o įgauni...Nors tai gali būti ir skausmas,ir neviltis,bet tai brandina mus kaip asmenybę

Raaa

R

574 įrašai

2009/03/01 10:24:29 10:24:29

Mantuskinas:
"branginimas buvimu savimi" - poziuris i gyvenima, i save, seima, aplinkinius, sveikata, laisvalaiki, kultura, karjera, pinigus ir t.t. Tai yra tavo vertybiu rinkinys, tavo esybe. Tam galima priskirti ir blogus iprocius (nors pats ju nelabai ir turiu, gyvenime esu truputi perfekcionistas). Bet ar butina savo vertybes (kad ir gerasias) keisti del mylimo zmogaus?
Grieztas kelias - kryptingas judejimas link savo tikslo. Uz sunku darba atlyginama. Tok jau tas gyvenimas. Laimi netinginiai
Ok, butinai pasidomesiu Eriko Berno knyga.

Tiesa sakant, man vistiek sunku įsivaizduoti kaip dėl mylimo žmogaus galima būtų atsisakyti savo vertybių. Galima kažkiek prisitaikyti, pakeisti buitinius įpročius, tapti tolerantiškesniu kitam. O keičiamasi tik dėl savęs. Galbūt, tas kitas žmogus tau atskleis, kad tai, ko nevertinai, yra visiškai tau priimtina ir net smagu. Pvz sportiškas draugas gali namisėdą sudominti baidarių žygiais, ar nepailstantį darbštuolį gali sužavėti jaukus tinginiavimas namie. O gal ir kokių bendrų blogų įpročių atsiras. Bet... sprendimas tai daryti, keistis bus tik tavo paties.

Teisingai pats pastebėjai - kiekvienas esame skirtingas. O koks gi tas galutinis tikslas? Vieniems patogi buitis, kitiems - šeima, dar kitiems - valdžia, garbė. Jei mylimas žmogus nėra tavo prioritetuose jis ir neatsiras.

Ar gali būti gyvenimas tik juodas ir baltas, be pilkų tonų? Tikriausiai. Tik kiekvienas skirtingai matome tas spalvas. Pateiksiu vieną pavyzdį iš Berno:
Dvi moterys į skyrybas gali reaguoti visiškai kitaip: viena, kuri sau tvirtino "sukursiu gražią šeimą ir niekada neišsiskirsiu" jausis visiška nevykėle. O tuo tarpu kita, kuri sau sakė "niekada nedirbsiu ir užsitikrinsiu pakankamas pajamas, kad galėčiau atidaryti gyvūnų prieglaudą", jausis laimėtoja, nes, priteisto turto dėka galės tuo užsiimti.

liada

L

135 įrašai

2009/03/01 13:53:27 13:53:27

pastebejau viena:myleti save -labai populiaru...

Raaa

R

574 įrašai

2009/03/01 14:57:29 14:57:29

liada: pastebejau viena:myleti save -labai populiaru...

Kas jus stebina?

liada

L

135 įrašai

2009/03/11 10:31:35 10:31:35

tai,kad nebemokame myleti kitu,tai ,kad meile sau tapo svarbiausia gyvenime,tai,kad egoizmas yra laikmecio variklis....

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume