2009/02/25 23:51:44 23:51:44
Kiekvieno žmogaus gyvenime ateina kryžkelė. Būti ar nebūti? Mylėti (prarasti savo individualumą ir pasiduoti pokyčiams, plaukti pasroviui) ar nemylėti (laikytis savo gyvenimo filosofijos ir griežto, sėkmingo gyvenimo kelio)? Štai kur klausimas! O gal yra kažkoks aukso viduriukas? Kaip manote?
Asta31324579346_db
A
763 įrašai
2009/02/26 07:00:09 07:00:09
Mantuskinas: Kiekvieno žmogaus gyvenime ateina kryžkelė. Būti ar nebūti? Mylėti (prarasti savo individualumą ir pasiduoti pokyčiams, plaukti pasroviui) ar nemylėti (laikytis savo gyvenimo filosofijos ir griežto, sėkmingo gyvenimo kelio)? Štai kur klausimas! O gal yra kažkoks aukso viduriukas? Kaip manote?
kryzkeles nebuna, kiekviena sutacija nukreipia kazkur naturaliai, jei esi kryzkelei ar myleti ar ne, reiskias ne ta cia meile, jei klausimai kyla. O is tavo uzduoto klausimo tu automatiskai pasirikai antra varianta rasydamas kad nemyleti yra sekmingas gyvenimo kelias, o meile tera plaukimas pasroviui
2009/02/26 07:21:42 07:21:42
Kai isimyli , tokie klausimai nekyla. Itraukia ta meile tave visa ir negali pasipriesinti. Ne visiems taip blogai, kaip rasai "prarasti individualuma". Kartais gerai baigiasi...
2009/02/26 10:58:11 10:58:11
man ne *niolika metų jei ka esu vyras paciam jegu zydejime - trecioj desimty. Tiesiog pastaruoju metu (jau keli metai) nebuvo nei vieno zmogaus (o idomiu zmoniu aplink mane tikrai nemazai), del kurio suvirpetu sirdele ir pakirstu kojas, todel pradejau ieskoti priezasciu. Gal kazka gyvenime reikia pakeisti...
Beja, nemanau, kad meile yra blogai. Plaukimas pasroviui, socializacija, prisitaikymas prie kito zmogaus gali buti labai malonus dalykas, pakeiciantis gyvenima ir tai isbandyti tikrai verta (taip liaudis kalba). "Kartais gerai baigiasi..." - del tu kartu verta.
Zmones is prigimties labai skirtingi. Mane domina klausimas ar imanoma islikti grynai savimi ir tuo pat metu myleti (ir buti mylimam)? Ar butina atsisakyti daleles saves vardan kito zmogaus?
2009/02/26 12:42:06 12:42:06
Kiek tu pasiryzes del kito padaryt is to galima sprest kiek tu is tiesu myli.
2009/02/26 12:46:59 12:46:59
Mantuskinai, myleti - nemyleti, plaukti - skesti ar egzistuoti? Kol gyvas busi ir adekvaciai suvoksi save ir supanti pasauli, visada kazkokioj stadijoj save atrasi. Labai daug kas (noretusi pasakyti "viskas", taciau nedristu, nes turiu tam pagrindo) priklausys nuo taves. Visi mes individai ir turim savo "Ego", todel elgiames taip, kaip norim save matyti: ar kencianti, ar skraidanti, ar keblenanti is leto
Man, pavyzdziui, patinka balta arba juoda, bet ne pilka, nors ne pro sali visur po truputi pabut, kad pats suvoktum ir patirtum, kas tu esi salia kitu
2009/02/26 13:25:14 13:25:14
Mantuskinas: ...> Zmones is prigimties labai skirtingi. Mane domina klausimas ar imanoma islikti grynai savimi ir tuo pat metu myleti (ir buti mylimam)? Ar butina atsisakyti daleles saves vardan kito zmogaus?
Zmones gyvendami kartu (as artimai bendraudami) savaime supanaseja, net nepastebi, kaip tai atsitinka,. Tiesiog pradeda dometis vienas kito pomegiais, perima kazkiek gyvenimo buda. Juk tai nera blogai ir visai neskausminga. Specialus saves atsisakymai nieko gero neduoda.
2009/02/27 20:56:52 20:56:52
Mantuskinas:
Zmones is prigimties labai skirtingi. Mane domina klausimas ar imanoma islikti grynai savimi ir tuo pat metu myleti (ir buti mylimam)? Ar butina atsisakyti daleles saves vardan kito zmogaus?
Blogas formatas, bet į klausimą užduosiu tik kitą klausimą: o kas yra tas branginamas buvimu savimi? Slapti blogi įpročiai (pvz skaityti WC)? Kasmetinis išvykimas nusitašyti į Bliuzo naktis? Būnan 2 m. ūgio kasnakt dalinis lovą su dar kažkuo, kuris, kaip paaiškėjo, knarkia ne prasčiau už draugelį Povilą, užėmė 3/4 tavo rūbų spintos, kasryt krapštosi vonioje po valandą ir raukosi, kai ūbauji pasileidęs "Ruskoje radio"?
Man keik keistai pasirodė pats pasakymas "griežtas sėkmingo gyvenimo kelias" Kodėl tas gyvenimas toks sėkmingas, jei taip nepakeliamai sunkus (griežtas)?
Paskaitykite Eriko Berno "Žaidimai kuriuos žaidžia žmonės" -- mačiau yra išleista jau ir lietuviškai.
2009/02/28 11:26:43 11:26:43
silence:
manai, kad meile tai aklas aukojimasis del mylimo zmogaus? nemanai, kad aklai aukodamasis gali kazka uzsisodinti ant kaklo? Viskam turi buti ribos.
Raaa:
"branginimas buvimu savimi" - poziuris i gyvenima, i save, seima, aplinkinius, sveikata, laisvalaiki, kultura, karjera, pinigus ir t.t. Tai yra tavo vertybiu rinkinys, tavo esybe. Tam galima priskirti ir blogus iprocius (nors pats ju nelabai ir turiu, gyvenime esu truputi perfekcionistas). Bet ar butina savo vertybes (kad ir gerasias) keisti del mylimo zmogaus?
Grieztas kelias - kryptingas judejimas link savo tikslo. Uz sunku darba atlyginama. Tok jau tas gyvenimas. Laimi netinginiai
Ok, butinai pasidomesiu Eriko Berno knyga.
2009/02/28 13:43:02 13:43:02
kai yra tikra meile niekas nieko nebando pakeisti , o myli zmogu toki koks jis yra...
gali keisti kokias jai nemalonias smulkmenas o ne savo vertybes, mastyma...
meileje kaip tik turetume tobuleti drauge , o ne pasidaryti prastesniais...tada cia ne meile..o kazkoks kankinantis netikes rysis..
paaiskink man kodel turi keistis jei nori myleti ? nes nesuprantu
Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume