Viską galima paaiškinti trim žodžiais: tikėjimas yra nežinojimas...

ieva
2009/01/10 10:26:08 10:26:08
Viską galima paaiškinti trim žodžiais: tikėjimas yra nežinojimas...
ieva
2009/01/10 10:59:40 10:59:40
Tikejimas...
Na tikejimo keliu yra gausybe ir krikscionybe tik vienas is ju. Tiesos delei laisvamanyste taip pat yra tikejimas. O kam Jums giliai tikintys krikscionybe zmones? Juk aklas tikejimas (realiai ne Dievu, bet religija) yra gan blogas reiskinys. To pasekoje pasaulyje buvo ir tebera gausybe baisiu nusikaltimu. Va zmogus netgi netikintis Dievu, ar jo neneigiantis, bet gyvenantis principu "Geris" yra auksciausia vertybe yra daug nuosirdesnis yra realiai manau daug arciau Dievo. Dievo = kaip gerio kaip meiles auksciausio laipsnio.
Gilus tikejimas musu visuomeneje neretai yra vadinamas fanatizmu ar aklu paklusnumu. Tai nenuosirdu. Netikra.
Ne religijos ir jau tikrai ne dogmos daro zmogu tikinciu Dievu. Ir nesvarbu kaip Jus Dieva vadinate (Jahve, Buda, Kristus, Joshua, Shyva, Perkunas, Saule) svarbu kad jo vardu Jus darytumete gera ir neneigtumete kitu religiju.
Tie kas labai jau giliai tikintys i kuria nors religija, kad atsibustu turetu paskaityti knyga "Pasaulio religijos", o kas tingi skaityti gali parsisiusti is ineto filma "www.zeitgeistmovie.com" Kaip tik pasiziuresite kaip gime religijos, kiek jose tiesos, kiek daug tarpusavio sasaju ir aklo kopijavimo" P.S Giliai tikintiems neziureti, kenkia sveikatai.
ieva
2009/01/10 11:10:01 11:10:01
O čia priklauso, kaip suprasi tą "giliai tikintys"... Šiuo metu Lietuvoje tikrų krikščionių ne tiek ir daug. Taip vadinamų praktikuojančių yra gal 18 proc. (tie, kurie reguliariai vaikšto į bažnyčią), o visi kiti tik šiaip, nueina į bažnyčią kelis kartus per metus ar išvis nenueina, tuokiasi bažnyčioje, nes taip gražiau, krikštija vaikus, nes tokios tradicijos...
Tad sakyčiau, kad moteris ieško vyro, kuriam tikėjimas būtų ne tik forma, bet ir turinys. O ne kokio fanaktiko.
ieva
2009/01/10 11:29:29 11:29:29
Giliai tikintis mano suvokimu praktikuojantis konkrecia religija, jos dogmas, ir kaip taisykle arsiai ginantis savo pasirinkta religija bei neigiantis visas kitas. Zinau tokiu zmoniu, jie per prievarta visa savo seima "daro" religinga. Tai buna tragedija. "Tikejimas", kaip cia kazkas sake tikrai manau yra ne kas kita kaip "nezinojimas". Dievo galima ieskoti, suprati, dometis, taikyti savo gyvenime... Baznycia (nesvarbu kokia) mano suvokimu yra tik dvasinio kelio pradziamokslis, veliau reikia i tai paziureti kritiskai, ijungti smegenis, pasidometi kitomis religijomis priimti i save Dieva kaip kazkokia vertybiu visuma ir pagal ja gyventi. Aisku religija yra labai patogi tiems kurie nenori siuo klausimu galvoti, jie tiesiog neuina i pamaldas, save pavadina tikinciu, ir rame sazine gyvena, mano jog yra tikintys. Religijos savininkams tokie zmones taip pat del neminetinu priezasciu yra patys geriausi.
P.S. vienas labai protingas zmogus (dvasininkas) man yra sakes - nereiktu diskutuoti apie religija, nes daugelis zmoniu ja priima emocionaliai, o diskusija tai argmentu kova.
ieva
2009/01/10 12:25:00 12:25:00
O ši tema ir nėra apie religiją, o apie tikinčius vyrus. O kadangi giliai tikinčiam žmogui tikėjimas yra labai svarbi vertybė, tai ir ieško panašaus žmogaus. Manau, kad sunkokai galėtų šeimoje sutarti labai tikintis ir visiškai netikintis žmonės. Netikinčiam bus sunkiai suvokiamas tikinčiojo neracionalus tikėjimas, o tikinčiajam tektų taikytis su tuo, kad jam svarbios vertybės artimam žmogui visiškai nesvarbios...
ieva
2009/01/10 12:29:01 12:29:01
Pritariu tamsta... tiesiog bandziau uzvesti ant kelio, kad gal tikejimas butu zenkliai nuosirdesnis jei ijungti ir smegenis, o ne tik iskiepytus isitikinimus. Tuomet ir antrajai pusei ne tokie griezti reikalavimai butu..
voluntare
2009/01/10 17:07:58 17:07:58
Visiškai pritariu tavo žodžiams -.."Geris" yra auksciausia vertybe yra daug nuosirdesnis yra realiai manau daug arciau Dievo. Dievo = kaip gerio kaip meiles auksciausio laipsnio..-Taip, toks žmogus be abejo stipriai patrauktų.
O tokių krikščionių kaip aprašei- jau seniai nebėra, bent jau jaunesnių kaip 50.
ieva
2009/01/10 18:34:08 18:34:08
Tai jeigu mes Geri ir jo siekima suvokiame kaip priartejama prie Dievo, tai gal neieskokime religingu ar tai "tikinciu" zmoniu. Ieskokime geru zmoniu. Geru savo isitikinimais, darbais, veiksmais...
ieva
2009/01/10 18:42:17 18:42:17
To Voluntare...
Kaip pakomentuotumete savo teigini: "tikejime subrende vyrai". Kas yra tikejimo branda pagal Jus?
Guido
2009/01/10 20:45:33 20:45:33
suderinamumas svarbesnis nei religiniai dalykai, todėl religija man nėra pirmoje vietoje. Kartais ir netikinčios pusės gali atsiversti ir pradėti tikėti dar stipriau nei "normalūs" katalikai, todėl tik laiko klausimas, kada kas ką atras - Tu savo antrą pusę ar Tavoji Tik/ėjimą Esu grojęs jaunimo chore, žinoma, miela bendrauti su tikinčiais ir dvasingais žmogeliukais, tačiau man mergina visų pirma yra Žmogus.