Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumBendravimo patarimai ir patirtisInternetinės pažintys → Kur slepiasi tikintys vyrai?

Kur slepiasi tikintys vyrai?

Lale

L

43 įrašai

2011/04/13 07:53:09 07:53:09

deepsorrow:
Moteris_Ji:

Beabejo žmogus gimsta su prigimtine nuodėme, kurią išperka priimdamas krikšto sakramentą, o toliau tam ir reikalingi 10 Dievo įsakymų ir 7 didžiosios nuodėmės, man atrodo jos pakankamai aiškios gairės nurodančios teisingą kelią, gyvenimo būdą, mąstymą ir vertybių sistemą, mažiau žvalgykimės į kitus, nesvarbu kad kiti nuodėmingi - svarbu kaip elgiamės mes.

Kalbi tamsta , kaip apsišvietęs tikras katalikas . Mergaitės ieško jusų .Tai kur gi jūs slepiatės ?

ieva

I

96405 įrašai

2011/04/13 09:28:17 09:28:17

D. H. Lawrence
Ech Tamsta, "Tik Žmogus"

Tik žmogus gali nupulti nuo Dievo,
Tik žmogus.
Joks gyvunas, joks žvėris, ar ropojantis gyvis
nei kobra, nei hiena, nei skorpionas, ar šlykšti balta skruzdėlė
negali pilnai praslysti pro pirštus dievo rankų
į bedugnę savęs pažinimo,
pažinimo savęs-atskirai-nuo-dievo.
Dėl žinojimo apie save - atskirai nuo Dievo
yra bedugnė į kurią siela gali praslysti
siaubingai kenčiant ir besisukant visose revoliucijose
nesibaigiančio kritimo
suvokimo, dabar - atskirai nuo Dievo, krentant
neišmatuojamai, neišmatuojamai, susivokimo sukuryje
siaubingai kenčiant giliau ir giliau kiekvieną detalę savęs - pažinimo,
žemyn, sekinančiai,
ir niekada, niekada nepasiekiant dugno, kadangi ten nėra dugno;
zigzagu žemyn kaip šnypštymas kylančios raketos
šnypšianti, krentanti ugnis kuri negali ištrūkti, krintanti išvargus,
net ji negali pasiekti gylio
nes gylis yra bedugnis,
bet ji braunasi savo kelią dar giliau, dar giliau
pagaliau absoliučioje baimėje negalėjimo išsikapstyti
pažįsta save, pažįsta save atskirai nuo Dievo, krentant.

deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/04/13 11:18:41 11:18:41

Lale:
Kalbi tamsta , kaip apsišvietęs tikras katalikas . Mergaitės ieško jusų .Tai kur gi jūs slepiatės ?

Nesislepiu jos ieško tikinčio - aš abejojantis, paprasčiausiai mano požiūris ir vertybių sistema panašūs į tokio.

Svetlana

S

980 įrašai

2011/04/13 23:00:20 23:00:20

Moteris_Ji:
Nusidėjėliai ir yra sergantys jei ką (dvasine prasme), todėl ir reikalingas gydymas. Psichinės ir dvasinės ligos pasireiškia per psichosomatiką (tame tarpe ir ligų ieškojimas). Nepažįstu nei vieno žmogaus be nuodėmės. Visi šventieji save laikė ypač dideliais nusidėjėliais, todėl ir suprato, kaip labai reikalingas dvasinis gydymas. Nejaugi Jūs esate ne šios žemės gyventoja, nemanau, kad jau mirusi ? )))))))

Kazkaip nemanau kad ieskoti savo(ar kito) nuodemiu yra produktyvu. Saviplieka varguar padeda, zmones kencia nuo mazos savivertes. Laikykis dekalogo(10 isakymu) - ir siela bus rami. Jei ne, jei vis knieti savo nuodemiu ieskoti su padidinamuoju stiklu- vadinasi tikrai liga ir reikai gydyti.

cia tas draugas kuris

C

97 įrašai

2011/04/14 05:51:14 05:51:14

deepsorrow:
Lale:
aš abejojantis, paprasčiausiai mano požiūris ir vertybių sistema panašūs į tokio.

Idomu, kas blogiau uz abejojanti?!

Moteris_Ji

M

268 įrašai

2011/04/14 06:52:43 06:52:43

svetlana:
Moteris_Ji:
Nusidėjėliai ir yra sergantys jei ką (dvasine prasme), todėl ir reikalingas gydymas. Psichinės ir dvasinės ligos pasireiškia per psichosomatiką (tame tarpe ir ligų ieškojimas). Nepažįstu nei vieno žmogaus be nuodėmės. Visi šventieji save laikė ypač dideliais nusidėjėliais, todėl ir suprato, kaip labai reikalingas dvasinis gydymas. Nejaugi Jūs esate ne šios žemės gyventoja, nemanau, kad jau mirusi ? )))))))

Kazkaip nemanau kad ieskoti savo(ar kito) nuodemiu yra produktyvu. Saviplieka varguar padeda, zmones kencia nuo mazos savivertes. Laikykis dekalogo(10 isakymu) - ir siela bus rami. Jei ne, jei vis knieti savo nuodemiu ieskoti su padidinamuoju stiklu- vadinasi tikrai liga ir reikai gydyti.

Sutinku, kad kito nuodėmių ieškoti nereikia, taip kaip ir pro padidinamąjį stiklą ieškoti savųjų. Labai teisingas Jūsų pastebėjimas "žmonės kenčia nuo menkos savivertės". Bet esu įsitikinusi, kad kuo švaresnė sąžinė, tuo ji greičiau signalizuoja apie tai, kada ir kaip pasielgta neteisingai. Todėl kaip kūnui reikalingas vanduo nusiplauti nešvarumus, taip ir sielai būtinas "remontas", gydymas, apsivalymas. Kuo nešvaresnis "rūbas" tuo mažiau matosi sekanti užkrauta dėmė (nuodėmė). Ir atvirkščiai.

Moteris_Ji

M

268 įrašai

2011/04/14 06:56:02 06:56:02

cia tas draugas kuris:
deepsorrow:
Lale:
aš abejojantis, paprasčiausiai mano požiūris ir vertybių sistema panašūs į tokio.

blogiau "drungnas " . Abejojantis dar kelia klausimus, drungnas pasyviai "viską žino" arba nenori nieko žinoti.

Ugnelė.

U

506 įrašai

2011/04/14 15:31:59 15:31:59

cia tas draugas kuris:
deepsorrow:
Lale:

O kurioje vietoje ,,stovi'' netikintys?

cia tas draugas kuris

C

97 įrašai

2011/04/14 15:41:40 15:41:40

Aiskioje.

Lale

L

43 įrašai

2011/04/14 15:51:02 15:51:02

O aš manau , kad abejoti labai sveika . Kai abejoji, tuomet ieškai atsakymų . O kai tiki nekeldamas klausimų ir neieškodamas atsakymų, tuomet jau ir fanatizmas visai netoli .
Manau abejoti daug geriau, negu būti viskuo įsitikinusiam ir kategoriškam . Juk mes linkę būti kategoriški . Ar ne ?

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume