Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Bažnyčia

Bažnyčia

vergilij

V

1 įrašai

2009/08/13 12:44:13 12:44:13

Ar tikite/pasitikite bažnyčia ir jos mokymu? Ko pasigendate katalikų tikėjime?

Mangofruit

M

1982 įrašai

2009/08/13 12:47:41 12:47:41

Iš tikrųjų geras klausimas-pati netikiu. Kažkada senai gal ir tikėjau(arba bent galvojau, kad tikiu)-dabar manau, kad tai yra pasakos vaikams. (nors jeigu 10 dievo įsakymų laikytumėmės, manau, kad gyventume geriau.)

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2009/08/13 12:50:37 12:50:37

tame ir problema, kad dauguma tiki bažnyčia... o tikėti reikia ne bažnyčia... ir net ne pasakomis apie dievą...

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/08/13 15:26:31 15:26:31

Religija žmones drausmina, tramdo, humanina, o tai visai sugyvulėtume turėdami tik nuogą prigimtį - pradėtume galabyti viens kitą be baimės čia ir dabar. Dabar religiją keičia ideologijos, bet be religijos šakės - bachūrėliai mamas prie sienos remtų nebijodami nieko: nei Dievo, nei įstatymo, nei mamos. Tikėjimas padėjo išgyventi negandas ir įveikti neviltį, bejėgiškumą toli Sibire, Magadane ir ant Laptevų jūros ledo. Beje, Katalikų Bažnyčia buvo pagrindinė jėga Lietuvoje, vedusi į valstybės atkūrimą. Pats esu laisvamanis.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/13 15:59:42 15:59:42

esu tikinti. tikiu jei ne katalikišku dievu, tai kažkuo, kas suteikia viltį ir gali padėti. ir tai man svarbu. svarbi ir bažnyčia. bet paaiškėjo, kad išsiskyrę nebetenka galimybės gauti išrišimo, jau nekalbant kai pradedi gyventi nesantuokoje su vyriškiu... tai mane labai nuvylė. kodėl bažnyčia nepalieka jokio šanso?
todėl dabar nesistebiu, kaip tikėjimo žodis ar pn pritraukia žmones. jei mane tuo metu, kas nors būtų suradę, kas žino kur ir su kuriais būčiau nuėjusi...

salvija35

S

99 įrašai

2009/08/13 17:21:14 17:21:14

Bažnyčia nelinkusi pasitikėti. Per istoriją ir iš gyvų žmonių tiek prisiklausiusi, kad ne vieną šaukštą deguto patys dvasininkai ten pliūptelėję. O kai koks be autoriteto, gerokai nuodėmingas pagal jo pačio skelbiamą mokymą, dvasininkas mokytų mane gyventi ar juo labiau išpažintis klausytų, išrišimą dalintų... ačiū už tokį malonumą... Galima tikėti tam tikrais dalykais, bet bažnyčia, kur šeimininkais( ne nuolankiais, nuoširdžiais, o vos ne ponais viešpačiais) jaučiasi kai kurie dvasininkai. Pats tikėjimas žmogui būtinas, kitaip tikrai gyvuliais pavirstume, bet kuo ir kaip tikėti jau kita tema.
Beje, kai kurie "uolieji" bažnyčios lankytojai toli gražu nesilaiko 10- ties Dievo įsakymų, ir tikrai nėra nuoširdžiausi ir maloniausi Dievo sutvėrimai...
Atsiprašau tų nuoširdžiai atsidavusių, sąžiningų tikinčiųjų ir tikėjimą skelbiančiųjų - juos gerbiu, bet bedra mano nuomonė apie bažnyčią tokia.

donisg

D

8 įrašai

2009/08/13 21:29:13 21:29:13

Atsakysiu pusiau juokais, pusiau rimtai
Niekada neatleisiu kataliku bažnyčiai už Bruno, Koperniką, Galilėjų, inkviziciją ir dar pakankamai nemaža eile blogu dalyku.
Mano manymu bažnyčia - blogis, Dievas - gėris. Ir nesvarbu kaip Dievas vadinamas skirtinguose tikėjimuose. Visur kalbama apie tą patį: meilė ir tikėjimas išgelbės pasaulį
O bažnyčia... O bažnyčia nieko... Ten gi žmonės, su visom iš to sekančiom pasekmėm.

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/08/14 03:50:58 03:50:58

"Niekada neatleisiu kataliku bažnyčiai už Bruno, Koperniką, Galilėjų, inkviziciją ir dar pakankamai nemaža eile blogu dalyku" - o kiti dar daugiau sudegino ir nugalabijo. Tiesiog milijonais buvo nugalabyti vardan kitų - nebažnytinių tikslų. Tai vyksta šiandien ir tu niekam neatleisi? Šiandien žmonės žūva, žudomi keliuose, apiplėšimuose, muštynėse ir pan. Nemaža dalis žmonių alksta. Patvoriuose, laiptinėse gaišta, guli benamiai, alkoholikai. Negi nori, kad beveik pusė visuomenės kalėjime sėdėtų? O kas juos ten maitins, išlaikys, tu?

Vakarė...

V

149 įrašai

2009/08/14 05:10:54 05:10:54

Lelis Borgia: "Niekada neatleisiu kataliku bažnyčiai už Bruno, Koperniką, Galilėjų, inkviziciją ir dar pakankamai nemaža eile blogu dalyku" - o kiti dar daugiau sudegino ir nugalabijo. Tiesiog milijonais buvo nugalabyti vardan kitų - nebažnytinių tikslų. Tai vyksta šiandien ir tu niekam neatleisi? Šiandien žmonės žūva, žudomi keliuose, apiplėšimuose, muštynėse ir pan. Nemaža dalis žmonių alksta. Patvoriuose, laiptinėse gaišta, guli benamiai, alkoholikai. Negi nori, kad beveik pusė visuomenės kalėjime sėdėtų? O kas juos ten maitins, išlaikys, tu?

Perskaitykit dar karta , ka zmogus pries tai parase (kuri cituojat), o ne is lempos rasykit, apie tai ko nesuprantat.

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/08/14 05:36:03 05:36:03

Mano lempa pusiau juokais, pusiau rimtai sako, kad nebažnytininkai, o kosmoso užkariautojai ir Bruno, Koperniko gerbėjai nugalabijo tiek daug nekaltų civilių žmonių, kaip niekas niekad nenugalabijo iki šiol, nebent liberalai ateityje pargriaus daugiau nulėpausių - perspjaus visus iki šiol buvusius tironus. Tik nemanykit, kad aš ginu inkviziciją ir kažką panašaus. Tai toks mano juodas humoras. Turėjau garbės.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume