Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Bažnyčia

Bažnyčia

donisg

D

8 įrašai

2009/08/14 05:38:49 05:38:49

Lelis Borgia: o kiti dar daugiau sudegino ir nugalabijo.

Tamsta jauti skirtuma tarp bažnyčios ir tarkim fašizmo?

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/08/14 06:12:18 06:12:18

O tamsta jauti skirtumą tarp internacikų aukų ir nacikų aukų? Ar auka nelygi aukai, ar yra išskirtinių, kažkokių privilegijuotų aukų? Žodžiu, gal tamsta gali palyginti internacių aukų skaičių su nacių aukų skaičiumi ir jų tarpusavio nusikaltimų mastus - didį, kiekį ar dar kažką panašaus?

xharleyx1327091352_db

X

44 įrašai

2009/08/14 13:59:27 13:59:27

viena kuo tikiu kad lietuva krepsinio salis baznycioj tas issireiskimas kad lietuva marijos zeme yra nelabai tikslus paziurekit i statistikas zudikai vagys jau nera daug tokiu kurie sekmadieniais baznycioj su rozanciu sedetu tyket reik esamais dalykais o ne nebutais

dainelė

D

1512 įrašai

2009/08/14 14:49:56 14:49:56

Kokia čia dabar kažkokio prašalaičio apklausa?
Visiškai netikusi tema diskusijai, mestas akmenėlis eilinėms rietenoms, visų nuodėmių nuo rojaus laikų išvardijimui ir tiek.
Pats temos autorius tai nė žodžio neparašė - pasitiki ar nepasitiki ir kodėl? Įdomu man, kam jam reikia žinoti, ar AŠ pasitikiu. Koks jam skirtumas?

Jeigu jau diskutuot, tai gal pirma išsiaiškinkim, kokį dalyką vadiname Bažnyčia.
Ar tą katalikų organizaciją, kurioje - kaip ir kitur - pasitaiko vienas kitas storžievis, abejingas kitiems, nesupratingas, pinigus, prabangą, pagyras, homo-/hetero- santykius ar pedofiliją pamėgęs dvasininkas?
Ar kažką daugiau, kas turi matmenį ir anapusinį, nematomą - tą visą begalybę šventųjų, kurie čia gyvendami gera darė, o dabar džiaugiasi Dievo meile ir mums linki joje jau dabar pradėti gyventi, - toje Meilėje, kuri apsčiai kiekvienam liejasi, tik rask, imk ir džiaukis. Maudykis joje.
Nežinai, kur ir kaip? Eik pas vienuolius mokytis (nebūtinai pas katalikus)...

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/08/14 20:52:38 20:52:38

Aš manau, kad čia buvo pasiūlymas pravesti melagių varžybas. Jau tiek primeluota apie bažnyčią, istoriją, ypač apie Antrąjį pasaulinį karą. Tiek pateikta vadovėlinių žinių, kurios neturi nieko bendro su tikrove, religija, krikščionybe, katalikybe ir taip toliau. Normalūs žmonės seniai žino, kad Antrojo pasaulinio karo istorija suklastota, o vadovėlinės tiesos netikros - apgaulingos, dezinformuojančios ir hipnotizuojančios. Todėl melagių varžybos būtų neprošal šioje temoje pravesti. Visi kartu išrinktume pabaigoje didžiausią šios svetainės melagį ar melagę. Išrinktume melagių karalių ir karalienę.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/14 20:58:11 20:58:11

Lelis Borgia, tai gal gali mus visus apsviest ta tikraja ir negincijama tiesa, kuria tu vienas tezinai?
Be to dar norejau taves ne i tema paklaust, ka rukai? Kad itrauki ir skraidai, tai aisku, bet taip stipru?! Neitiketina.

Samantta

S

481 įrašai

2009/08/14 21:07:39 21:07:39

Svečias: esu tikinti. tikiu jei ne katalikišku dievu, tai kažkuo, kas suteikia viltį ir gali padėti. ir tai man svarbu. svarbi ir bažnyčia. bet paaiškėjo, kad išsiskyrę nebetenka galimybės gauti išrišimo, jau nekalbant kai pradedi gyventi nesantuokoje su vyriškiu... tai mane labai nuvylė. kodėl bažnyčia nepalieka jokio šanso?
todėl dabar nesistebiu, kaip tikėjimo žodis ar pn pritraukia žmones. jei mane tuo metu, kas nors būtų suradę, kas žino kur ir su kuriais būčiau nuėjusi...

Mano įsitikinimu, išrišimą duoda ne bažnyčia, o Dievas (kad ir ką šis žodis reiškia). Aš pati save išrišu: pabaru ir atleidžiu sau. Bažnyčia seniai nebetikiu. Ją gerbiu, kaip istorinį paminklą, kultūrinį paveldą. Kalbėtis su Dievu ar su savimi (kas iš esmės beveik vienas ir tas pats) man nereikia tarpininkų.

ieva

I

96405 įrašai

2009/08/14 21:20:40 21:20:40

Baznycia yra viena is didziausiu sektu, daugiausia pinigu susisluojanti.
Kuomet seneles paklausiau, kodel ji tiki, atsake - "vaikeli, kazkuo tai reikia tiket". As ir taip manau. Kad ir kuo betiketum, normaliam zmogui galios 10 Dievo isakymu, kurie savaime yra ir sazinej irasyti. Purvinu zmoniu nei ejimas i baznycia, nei keliaklupsciavimas neisgelbes. O tokiu be proto daug.

leagere

L

354 įrašai

2009/08/14 22:24:32 22:24:32

Diskutuoti šia tema gal kiek ir verta, bet ginčytis ar pulti įrodinėti visiškai beprasmiška. Kiekvienas eina savo keliu.

Lelis Borgia

L

826 įrašai

2009/08/15 05:12:00 05:12:00

Kvailindami kitus kvailėjame patys. Mums šitiek metų melavo istorikai, kvailino mus - dabar patys kvailiais tapo. Taip pat atsitiks ir su nekuriais dabartiniais politikais. Kuo toliau, tuo sunkiau ereliams bus patikimas klastotes nulėpausiams kurpti apie Bažnyčią, XX amžių ir save. Nors ... nors geri makaronai padeda dar dailią panelę susimedžiot - apgauti. O ir panelės mėgsta gerus makaronus. Visi mes turime prigimtį, todėl peštynės neišvengiamos kaip ir karai.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume