Leo: dainelė: Vat problema ta ir yra, kad 9 išstūmė visus kitus skaičius. Sakyčiau, tiesiog [b:2jr3ktx8]trūkumo [/b:2jr3ktx8](iki apvalaus skaičiaus) [b:2jr3ktx8]tironija[/b:2jr3ktx8].
Kodėl turguje kainos apvalios, tarsi ten ne kapitalizmas ir ne konkurencija būtų? Jos tokios todėl, kad skaičiuoja paprasti žmonės, o ne viskam abejingos, manipuliatorių užprogramuotos skaičiavimo mašinos - turguje skaičiuoja paprastai, normaliai, taip, kaip žmogui sveika.
O jei gražiai nusišypsai, gerą žodį pasakai ar moki linksmai pasiderėti - tai ir nuleidžia (ne vienu centu) kainą. Tai yra normalus neiškreipto proto žmonių bendravimas. Aš taip manau.
Primityvus protas lengviausiai isgeneruoja lyginius skaicius. Tai yra viena is priezasciu kodel skaiciai po kablelio kai ka erzina:)
Na, Leo, nesuprantu šito Jūsų komentaro.
Aš gi neklausiau, [b:2jr3ktx8]kodėl[/b:2jr3ktx8] mane erzina 999999999999999 po kablelio.
O "primityvus protas" - tai labai didelis trūkumas XXI amžiuje? Jei svarbiausia "neprimityvus" protas, siūlau į kompaniją rinktis skaičiavimo mašiną. Jos apskritai nieks neerzina, net jeigu ją sulaužytumėte (nužudytute).
Kol kas šitoje diskusijoje negaunu pagrindo pakeisti savo nuomonę ir imti manyti, kad kainos X99,9999... visuomenei yra didesnis gėris, negu blogis.
P.S. Prisimenu savo mokyklos laikų košmarus, kai iš entuziazmo persistengdavau spręsdama visokius fizikos ar matematikos uždavinius - o jų buvo iki valiai, nes mokiausi sustiprintos fizikos klasėje, - tai naktį matydavau vis didėjančius didelius skaičius arba, priešingai, ilgėjančią skaičių po kablelio eilę, kurių galiausiai neaprėpdavau, vos neapsivemdavau.
Nuo tada žinau, kad žmogus - vidutinio dydžio, ir sveiko proto ribos taip pat kažkur yra