Moteriškė: prasalietis: Norejau paklausti vieno dalyko - o ka jau darete, kad nebebutumete auka..?
Ką jau dariau - nebeslepiu, kad pykstu kai pamatau, kad manimi naudojamasi. kartais ir išvarau ir išstumiu iš gyvenimo.
Išsiskyriau su draugu, kuris, švelniai tariant, nelabai ir gerbė mane. O į jo vietą atsirado alfonsas.
Tačiau klausimas tai juk kaip nepatekti į tokias situacijas. Bepigu sakyti kad patogu būti auka. Man visiškai nepatogu
O gal čia visi kasdien susiduria su tokiais dalykais? Tik aš perdėm susikoncentravusi į tai?
Literatūra - daug esu ko skaičiusi. tačiau teorija ir lieka teorija ir kažkodėl nepritaikau jos.
Man atrodo, kad būti auka - užkoduota lietuvės genuose nuo gimimo. Tačiau reikia su tuo dirbti. Ir vienąkart išmokti supykti. Pamiršti mandagumą ir tiesiai į akis pasakyti žmogui, ką apie jį galvoji. Neleisti naudotis savim. Nedrebėti pamačius žmogų.
Ir išmokti gyventi vienai, nes geriau būti vienai, negu su bet kuo. Kam Jums vyras reikalingas per krizę? Pinigų neturit kur dėti? Ir taip aišku, kad moterys prie pokyčių prisitaiko lengviau, taip kad krizę moterys lengviau pergyvens, o alfonsų padaugės. Turėjau ir aš tokį. Džiaugiuosi atsikračiusi. Atrodo - šeima, dalinamės viskuo, tačiau kai suvokiau, kad taip jis visą gyvenimą gulės ant sofos ir rimuos eilėraščius, o aš viską vešiu, pabodo. Ir nebesu auka. Va.