ADRIJANA: nu dainele negi nenorit buti grazi ? ziureti i veidrodi ir geretis savim ? sulaukti vyru komplimentu zvilgsniu ? gi tai taip smagu
Leo: Ne kad vyram patiktu, o kad pasitiketu savimi ir gerai jaustusi kitu moteru draugijoje. Juk nesmagu buti pacia negraziausia ane?
Ir apskritai dauguma zmoniu nori buti geri, protingi ir grazus.
Baikit, žmonės, juokas ima. "Nesmagu būti pačia negražiausia" - komedija tiesiog... Net žaliausioje jaunystėje su draugėms susitikdamos nesilygindavom, kuri gražiausia/negražiausia - draugė visada graži/gera/protinga, antraip nedraugaučiau. Be to, turėdavom apsčiai daug įdomesnių užsiėmimų, negu gėrėtis savo kūnu ar lygintis su kažkokiais nežinia ko nustatytais etalonais.
Man asmeniškai būna nesmagu, kai nepažįstami vyrai mane nužvelginėja, tarsi būčiau koks daiktas. Pažįstami nužvelginėja visai kitaip. Ir man pačiai ne vienas žmogus, iš pirmo žvilgsnio pasirodęs nekaip (nors kiti jį/ją ir laikytų gražuoliu), arčiau susipažinus tampa gražus/-i, nes patiri jo(s) būdą, protą, vaizduotę, svajones, pomėgius, vidinį (dažniausiai harmoningą) asmenį, kuris apsidangstęs visokiais įvaizdžiais.
Pasižiūriu į veidrodį ir matau, koks laikinas dalykas yra šitas pavidalas - jis keičiasi ne į jaunystės pusę. Ir tebūnie.
Šita mirštanti kultūra, pritariu Liepai, orientuojasi į jaunikles arba nevaisingas anoreksines moteris.
Senovės moterų (deivių?) skulptūrėlės atrodo kitaip - kiti grožio standartai.
Kai žmogus sveikas, jis natūraliai gražus pagal savo amžių. O čia - atskiriame nuo asmens gyvenimo visumos vieną kūno dalį - krūtį - ir tyrinėjam, ar "tobula"... nestangri, vajėj vajėj...