Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Ginčai su tėvais

Ginčai su tėvais

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/26 13:51:47 13:51:47

paskaičiau paskaičiau ir padariau išvadą, kad forume didžioji dauguma - virš 30 ...

Jugilee

J

3 įrašai

2011/01/26 15:46:33 15:46:33

Pradėjau jau vakar skaityti Jūsų komentarus... laiško neišsiunčiau, nes pagalvojau, kad mintys galvoje turi susigulėti.

Visų pirma atsakau, kad nesėdim tėvam ant sprando ir abu dirbam, užsidirbam savo išlaikymui ir dar prisidedam prie buities gamindami maistą, tvarkydami namus ar kitokia pagalba.

Jei reikės - tikrai išsikraustysim, jei tėvai išreikš tokį norą.

Aš norėjau tėvams pasakyti, kaip jaučiuosi ir paaiškinti, kodėl vienaip ar kitaip elgiuosi, bet pakalbėti nenukrypstant, nesusijaudinant būtų sunku, todėl pagalvojau parašyti laišką.

Aš esu tėvams už daug ką dėkinga, bet visdėlto noriu kad ir mano jausmai bei norai būtų gerbiami.

Hm....

Bronius..

B

190 įrašai

2011/01/26 16:47:02 16:47:02

Nu kur diskusija atradote? Tėvai, uošviai pofik viskas , paskaitykite dar kartą. Jiedususipažino šioje svetainėje ir gyvena kartu!
Blemba čia sveikinti reikėtu o pezalus pasilikti sau, kitoms temoms.

Sveikinu temos autore, neklausyk ką tie seni pirdžiai ir storos bobos rašo. Tu viska darai teisingai ir kaip bepasielgsi ateityje, bus gerai. Tikrai džiaugsminga posta, turgumi paversti norite.

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/26 17:14:55 17:14:55

Jugilee: Pradėjau jau vakar skaityti Jūsų komentarus... laiško neišsiunčiau, nes pagalvojau, kad mintys galvoje turi susigulėti.

Visų pirma atsakau, kad nesėdim tėvam ant sprando ir abu dirbam, užsidirbam savo išlaikymui ir dar prisidedam prie buities gamindami maistą, tvarkydami namus ar kitokia pagalba.

Jei reikės - tikrai išsikraustysim, jei tėvai išreikš tokį norą.

Aš norėjau tėvams pasakyti, kaip jaučiuosi ir paaiškinti, kodėl vienaip ar kitaip elgiuosi, bet pakalbėti nenukrypstant, nesusijaudinant būtų sunku, todėl pagalvojau parašyti laišką.

Aš esu tėvams už daug ką dėkinga, bet visdėlto noriu kad ir mano jausmai bei norai būtų gerbiami.

Hm....

Nu nu jei tėvai išreikš norą išsikraustysim. O kodėl tėvai turi išreikšti tokį norą? Čia jau kiek reikia susiriejus būti, kad vaiką, kad ir kokį paiką iš namų išvaryti.
Mergina turi rimtų problemų ir bijo prisiimti atsakomybė - parašys laišką tėvams, bet forumas turi nuspręsti kad jis fantastiškas
Šlyja santykiai su vaikinu - tėvai kalti
Ji nemoka susivaldyti ir tampa agresyvi - tėvai kalti
Nemoka priimti kritikos (jei ji išvis yra) - tėvai kalti
Neturi savigarbos (kitaip nekiltų mintys, kad turi būti labai gerbiama ) - tėvai kalti

Dukra/Mama

D

1 įrašai

2011/01/26 17:24:15 17:24:15

Jugilee,
aš tau parašysiu iš savo, ir kaip dukters, ir kaip mamos, pozicijų.
[b:2scioppu]Dukters pozicija.[/b:2scioppu] Niekada niekada niekada negalėčiau gyventi kartu su savo tėvais... Išprotėčiau nuo savo mamos pamokymų, kontrolės ir valdingo būdo. Apie tėvą net nekalbu, nes jis alkoholikas. Iš namų išvažiavau 18 metų mokytis į kitą miestą ir nuo to laiko niekada negyvenau nuolat su tėvais. TODĖL santykiai su tėvais yra puikūs, nežiūrint į visas mano išvardintas tėvų savybes, kurios man nepatinka. [i:2scioppu]Tarp kitko[/i:2scioppu] gerų savybių jie irgi turi, bet dėl jų juk mes nesiskundžiame, ar ne? Susitinkam gana retai, visada susitikimais labai džiaugiamės, o telefonu kalbant irgi niekada nesusipykstam .
[b:2scioppu]Motinos pozicija.[/b:2scioppu] Mano pilnametės dukros gyvena kartu su manimi, nes dar mokosi, pinigų nedaug uždirba, todėl praktiškai dar yra išlaikomos ir kartu gyventi yra pigiau. Negaliu net įsivaizduoti, kad kuri nors parsivestų į namus gyventi draugą... Man dėl to būtų [i:2scioppu]žiauriai[/i:2scioppu] blogai. Nes jos man gi yra mano mažosios dukrytės Kai kuri nors ilgai negrįžta į namus, sugalvoja [i:2scioppu]nenakvoti[/i:2scioppu] namie, palieka neplautus batus prie durų, neišsiplauna indų ir t. t. - burbu ir [i:2scioppu]mokau gyvenimo[/i:2scioppu] kaip turi būt . Be to, man net nepatinka, kai kuri nors usimena, kad norėtų gyventi atskirai. Galvoju, mol, tai ką - su manim taip blogai?

Reziume: labai aiškiai suprantu, kad tėvai ir pilnamečiai vaikai [i:2scioppu]gerų santykių dėlei[/i:2scioppu] neturi gyventi kartu...
Nemanau, kad laiško rašymas yra gera mintis. Tai gali net įžeisti tėvus... (man nepatiktų... ) Reikia išdrįsti taikiai kalbėtis kalbėtis kalbėtis, paaiškinti kaip jautiesi, geriausiai, kad draugas pokalbyje nedalyvautų...

cia tas draugas kuris turi pinigeliu paskambinti

C

72 įrašai

2011/01/27 09:20:56 09:20:56

Kalba tik drasus zmones, manau. Pasakyti viska iki sielos gelmiu, vadintusi tureti labai daug stiprybes.
O kas turejo ar neturejo mus ismokinti kalbetis?!
Kas mus turejo ar neturejo ismokinti girdeti pasakyta?! kaip turetume reaguoti i tai?!
Rasyk, taip daro mokiniai. Neatideliok. (Kaip paaugles tevas sakau)

Skaiciau sioje temoje tiek pykcio. Pikciurnos, Jus gimet laimingais visko ismoke! Ar Jums tik pasiseke, kad tevai kitokie?!

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/27 11:51:17 11:51:17

cia tas draugas kuris turi pinigeliu paskambinti: Kalba tik drasus zmones, manau. Pasakyti viska iki sielos gelmiu, vadintusi tureti labai daug stiprybes.
O kas turejo ar neturejo mus ismokinti kalbetis?!
Kas mus turejo ar neturejo ismokinti girdeti pasakyta?! kaip turetume reaguoti i tai?!
Rasyk, taip daro mokiniai. Neatideliok. (Kaip paaugles tevas sakau)

Skaiciau sioje temoje tiek pykcio. Pikciurnos, Jus gimet laimingais visko ismoke! Ar Jums tik pasiseke, kad tevai kitokie?!

Ne, mano tevai ne kitokie. Mano mama visur vadovauja ir elgtis turiu tik pagal ja. Bet as NIEKAD nekeliu balso, nei nekonfliktuoju. As isejau gyventi atskirai ir neturiu problemu, darau, ka noriu ir kaip suprantu. Man keista, kai vaikai uzauge tevu namuose nori ivesti savo tvarka. Kaip nesupranta,jok tai tevu namai ir viskas turi buti, taip, kaip tevai nori. Tevai nusipelne pagaliau gyventi , o ne kad i senatve jiems vaikai pradetu vadovauti.

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/01/27 12:34:18 12:34:18

Svečias: Ne, mano tevai ne kitokie. Mano mama visur vadovauja ir elgtis turiu tik pagal ja. Bet as NIEKAD nekeliu balso, nei nekonfliktuoju. As isejau gyventi atskirai ir neturiu problemu, darau, ka noriu ir kaip suprantu.

Ir aciu visagaliui, kad Jums pavyko. Jei pavyko. Tai mazochizmu pakvipo. Noriu paklausti, Jums mamos silumos nepritruko? ar yra pasaulyje zmogus pas kuri begsite supratimo?

Svečias: Man keista, kai vaikai uzauge tevu namuose nori ivesti savo tvarka. Kaip nesupranta,jok tai tevu namai ir viskas turi buti, taip, kaip tevai nori.

Man tai pasirode, kad temos autore pirma kalba apie jausmus, bet ne apie namus. Nezinau kokiu metodu ar budu autore prirista prie namu, todel ir nespeliosiu ar tikrai tevai gali elgtis taip kaip nori?! Geras butu klausimas ar tevai supranta, kad dukra prirista prie namu?!

Svečias: Tevai nusipelne pagaliau gyventi , o ne kad i senatve jiems vaikai pradetu vadovauti.

Pradesiu nuo galo, tevai nusipelno tai ka patys uzaugino.

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/27 12:59:42 12:59:42

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti: Ir aciu visagaliui, kad Jums pavyko. Jei pavyko. Tai mazochizmu pakvipo. Noriu paklausti, Jums mamos silumos nepritruko? ar yra pasaulyje zmogus pas kuri begsite supratimo?

Ne nepritruko, mes puikiai bendraujame. Visada sakau visiems: nesigincykit su tevais, nesipykit,klausykit, o darykit taip, kaip patys norit. Bet tas ivykdoma tik atskirai gyvenant.

[quote:2foka5v0]Man tai pasirode, kad temos autore pirma kalba apie jausmus, bet ne apie namus. Nezinau kokiu metodu ar budu autore prirista prie namu, todel ir nespeliosiu ar tikrai tevai gali elgtis taip kaip nori?! Geras butu klausimas ar tevai supranta, kad dukra prirista prie namu?![/quote:2foka5v0]

Geri jausmai, kai temos autore rekia ant tevu, ir masto, kaip islepinta paaugle. Tokius jausmus siulau pasilikti sau.

[quote:2foka5v0]
Pradesiu nuo galo, tevai nusipelno tai ka patys uzaugino.[/quote:2foka5v0]
Gali buti, bet jei panele nesusigaudo, o atrodo butent taip. Jei panele tiek tevai islepino, kad ji tik save girdi. Kazkas juk turi pasakyti, kaip atrodo is salies situacija. Juo labiau, kad ji to klausia.

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2011/01/27 14:03:43 14:03:43

Svečias: Geri jausmai, kai temos autore rekia ant tevu, ir masto, kaip islepinta paaugle. Gali buti, bet jei panele nesusigaudo, o atrodo butent taip. Jei panele tiek tevai islepino, kad ji tik save girdi. Kazkas juk turi pasakyti, kaip atrodo is salies situacija. Juo labiau, kad ji to klausia.

Gerai gaunasi. Kad vaikas imasi iniciatyvos issiaiskinti kas vyksta?
islepinta ji, na tarkim. Tai ka veikia tevai? Mano galva, temos autore turetu buti jos mama ar tevas.(pries 15 metu)
Siaip jei man kas pasakytu, kad esu islepintas, greiciausiai nepatikeciau. Galiausiai, na ir ka man dabar daryti? nuo to tik blogiau man paciam.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume