Vis pratrųkstu ginčidamasi su tėvais. Man 26 metai, turiu bendrametį draugą. Kol kas gyvename pas mano tėvus,, bet jaučiu, kad jo jausmus man neigiamai veikia mano ginčiai su tėvais. Svarstau tėvams parašyti laišką, bet nežinau ar verta ir kaip jie reaguos po tokio laiško. Laukiu Jūsų kaip nešališkų žiūrovų patarimo. Iš anksto dėkoju Jums. PS Mes su draugu susipažinome šioje svetainėje prieš pusę metų ir iki šiol esam kartu. Tikiuosi man pavyks išspręsti ginčus su tėvais ir išsaugoti mūsų gražią draugystę.
Laiškas:
Sveiki, tėvai.
Noriu gyventi kartu ir nesipykti, bet tai be galo sunku, kai po stogu gyvena skirtingų kartų ir skirtingų charakteriu žmonės. Todėl stengiuosi analizuoti ir paaiškinti barnių priežastis bei pasiūlyti galimus sprendimo būdus:
Aš esu nebe mažas vaikas, kad mane mokytumėte. Patys auklėjote, kad bučiau savarankiška, kad viską daryčiau geriausiai. Žeminote dėl mažesnio pažymio ar prasčiau padaryto darbo, todėl dabar nereikia stebėtis, kad jautriai reaguoju į nepelnytą kritiką. Pažiūrėkite patys į save, ir jūs jos nemėgstate. NEMOKYKIT MANĘS GYVENTI. Kai man reikės patarimo, aš tikrai paklausiu. Aš ir paklausiu, kai nežinau, bet kai man jo nereikia, tai kam jį kišti? NEMORALIZUOKIT TEN, KUR NEPRAŠAU. Kai aš sulaukiu man nepatinkančių ir nemalonių replikų, aš pakeliu balsą. . Galbūt taip aš parodau, kad kažkoks Jūsų elgesys man nepatinka ir mane skaudina. O tai darau tam, kad pastebėtumėte mano nemalonias emocijas ir taip nebesielgtumėte. NEDARYKIT MANĘS PAŠAIPOS OBJEKTU.
Jeigu Jūs rodysite man pagarbą ir nesielgsite tokiais būdais, kurie mane skaudina ir yra man nemalonūs, tada ir iš mano pusės sulauksite pagarbos ir nepakelto tono.
Žinau, kad neesu ideali dukra, esu tokia, kokia esu.