Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiVaikai → Neįprasti, senoviniai vaikų vardai

Neįprasti, senoviniai vaikų vardai

Leo

L

543 įrašai

2009/05/12 19:00:45 19:00:45

Violla:
liada: Mano sunus taip pat Rokas...pastebejau dar viena dalyka:kuo asocialesni tevai,tuo mandresni vaiku vardai...

sutinku 100 procentu

prisimenu sokius lankiau vaikysteje, buvo viena mergina Gutjera. Man kazkodel asociacijos buvo su padangomis. Tuo ji idomi ir buvo:)

Vaitkuviene

V

3 įrašai

2009/08/28 20:21:41 20:21:41

Man asmeniskai tas Austaras ir Verdene nei sis, nei tas. Yra grazesniu ir paprastesniu. Beje, dievu ir deiviu, bei visokiu laumiu vardais net nepatartina vaiku vadinti. Pasiskaitykite mitologines knygas.

Imbiero arbata

I

252 įrašai

2009/08/28 20:46:54 20:46:54

Čia ne pokalbio temą, bet man "patiko" Vaitkuvienės paskutinio prisijungimo laikas:

"Paskutinis prisijungimas prie diskusijų:
1970 Sausio 01, 03:00 "

Sakyčiau komentaras iš senovės....

Vakarė...

V

149 įrašai

2009/08/28 20:50:22 20:50:22

Furian: Mano vaikų vardai Auštaras ir Verdenė Rinkausi, kad būtų iš lietuviškų dievų ir ne itin dažni (kaip Austėja, Medėja, Gabija ir etc). Tiesa, nesitikėjau, kad bus tokie vienetiniai variantai.. Bet dabar labai džiaugiuosi Auštara kartais vadiname Ausriuku arba Ausryciu, Verdene Verdenyte. Manau, kai paaugs, niekas vardų nesistengs sutrumpinti, greičiau kokios pravardės prilips Pasakiau dukrai, kad Lietuvoje gyvena dar viena Verdene, ir jos yra dvi tokios, tai kartais klausia kur ji gyvena, nori susipazinti O broli pristato "jo vardas Austariukas, toks daugiau niekur negyvena". Svarbiausia, kad vardas tiktu vaikams

Uzuojauta jusu vaikams

Samantta

S

481 įrašai

2009/08/29 12:05:14 12:05:14

Man visai mielai ir net iškilmingai skamba Auštaras ir Verdenė. Deja, savo mergaičių panašiai pavadinti neužteko fantazijos bei drąsos - pavadinau Rūta ir Nerija - mieli lietuviški (ir ne tik) vardai - bet joms kažko nė vienai nepatinka, nors ir niekas jų vardų neiškraipo. Dukros sako man: "na ir pavadinai!". Vardas yra pirmoji tėvų dovana vaikui, neskaitant gyvybės. Aš taip pat nesu Samanta, bet gerbiu savo tėvų išrinktą man vardą. Ne, ne vardas puošia žmogų. Nevertėtų plakti į krūvą kokių nors Fekalijų ir Oktiabrinų su senais retais lietuviškais bei užsienietiškais vardais - pastarieji visai priimtini.

Rubensiuke

R

12 įrašai

2009/08/30 08:11:06 08:11:06

Man nepatinka vardai,kurie reiskia koki nors daikta ar reiskini(Ieva,Ruta,Vejas,Dobilas,Gintaras,Liepa,Egle,Ausra,Audra,Smilte...)O dar kvailiau jie skamba,kai Audra,Vejas-ramus,o Azuolas-smulkutis ir maziukas...tikrai nenoriu nieko izeisti...

algimante

A

1 įrašai

2009/10/10 21:25:15 21:25:15

o mano vardas man pats graziausias, mama man ji dave ir man jis visada labai patiko ir tiko.

Karas1433

K

51 įrašai

2009/10/11 14:48:18 14:48:18

Rubensiuke: Man nepatinka vardai,kurie reiskia koki nors daikta ar reiskini(Ieva,Ruta,Vejas,Dobilas,Gintaras,Liepa,Egle,Ausra,Audra,Smilte...)O dar kvailiau jie skamba,kai Audra,Vejas-ramus,o Azuolas-smulkutis ir maziukas...tikrai nenoriu nieko izeisti...

Pavirsutiniskai vertinant gal ir juokingas kontrastas Azuolas-smulkutis ir maziukas , bet manoma, kad vardas turi itakos zmogaus asmenybei. Tuomet Azuolas yra ilaamziskumo simbolis, isminties, tvirtybes, ramstis senam ir jaunam.

As didziuociausi tokiu Sunumi.

Man suteike varda Kamile (patarnaujantis aukojant lot.; is senoves indu "Kamal" reiskia meile, "Kamil" - "Camil" ramunele) ir esu isitikinus, kad mano budas atitinka visas man zinomas sio vardo reiksmes. O draugai kartais vadina Ka Myliu , sako - "Ka myli, Kamyliau?" , ir niekada mano vardo nera niekasd negraziai trumpines, kiemo draugai Kami vadindavo, ir tik kuri laika.

Dabar Kamiliu yra daug, bet registruojant mano varda Kaune buvom dvi Kamiles, as ir jau tuomet 16m mergaite.

Inga-ramune

I

199 įrašai

2009/10/11 16:53:27 16:53:27

Kazkur skaiciau, kad jei duoda varda koki tais labai imantru, tai vaikui po to gali buti sunkiau gyvenime. Nzn, tiksliai nepacituosiu, bet ideja panasi Taigi, geriau jau paprastas vardas, man labai grazu, kai pazistama pavadino mergaite Sniege, labai labai grazu... O jei nori koki komplikuotesni varda duot, gali du parasyt, o vadint pirmuoju... Mano nuomone

Karas1433

K

51 įrašai

2009/10/11 19:35:56 19:35:56

Man labai grazus vardai Teodoras, Lukas, Simonas, Matas, Paulius, Marija, Sigute, Daniele, Elze, Ilze.

Kartais vardas gali padsryti ispudi, bet, kaip buvo pamineta, svarbu, kad pasizymetu ir savo budo savybemis.

Pvz, man paliko ispudi vaikinas vardu Danielius ir labai apsidziaugiau, kad zmogus idomus kaip ir jo vardas (savo aplinkoje tokio vardo nebuvau girdejus iki tol).

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume