2008/07/18 14:50:26 14:50:26
Jūs mane galit smerkti, bet aš prisipažįstu, kad augindama savo 3 vaikus tikrai esu uždavusi jiems ne po kartą per užpakalį su dirželiu. Jie pas mane augo visi kas 2 metai ir tikrai būdavo, kad ir apsistumdydavo, ir visko, dabar net nebepamenu. Užaugo geri, dažnai pasikalbam ta tema, jokių nuoskaudų jie nejaučia. Aš, aišku, nekalbu apie vaikų žeminimą, smurtavimą ir t.t. Vaikus reikia mylėti, juos stengtis suprasti, daug skirti jiems dėmesio, bet kartais tikrai būna tokia situacija, kad tas pliaukštelėjimas per užpakalį labai gerai atvėsina protą......Tarp kitko, aš augau labai gražioje šeimoje, bet ir man tekdavo to diržo paragauti. Dabar kai pagalvoju, kokia aš bjauri turėjau būti, kad savo tokius auksinius tėvus taip galėjau iš kantrybės išvesti....Manau, kad man tas dirželis tik į naudą išėjo. Gerbiu tuos, kurie ir kitaip susitvarko.
2008/08/18 12:25:51 12:25:51
Kas neturėję padykusių, judrių vaikų, tas niekada ir nesupras, kaip sunku juos auklėti . Kaip Ugnelė rašė, vaikai net neprisimena tų pliaukštelėjimų, nekalbu apie stiprų tikslinį mušimą, čia jau žiaurumas. Aš pati gavau ir mazgočių ir ranka pliaukšt, bet net nekreipiu į tai dėmesio. Auginat savo vaikus, tai suprantu.
2008/08/20 08:46:36 08:46:36
Pirmiausia reikia skirti mušimą nuo lupimo.
Diržą auklėjamaisiais tikslais, manau naudoti butina.
Pasižiūrėkim kas užaugo iš vaikų kurie neragavo beržinės košės.
2008/09/04 19:57:07 19:57:07
Pati esu patyrusi fizinių bausmių nemažai, dažnai pešdavomės su sese, tėvai buvo išsiskyrę, mamai neužteko jėgų ir noro aiškinti, auklėti... Ji ištisai guosdavosi draugėms, o mes trukdydavome, reikalavome dėmesio ir pan.
Fizinių bausmių netoleruoju, bet nevisada pavyksta. Protingi žmonės (psichologai :) sako, kad auklėjimo principus išmokstame iš savo tėvų ir daug gyvenime padarome, jei nekartojame tų pačių klaidų.
2008/09/15 11:59:23 11:59:23
Labai sutinku su mintimi, kad vaikas visų pirma turi žinoti, už ką jis baudžiamas. Mačiau parduotuvėj prie kasos tokią situaciją:
Vaikas čiupinėjo visokius saldainius, rinkosi ir išsirinko prezervatyvų pakelį :))) Mama aišku baisiai susigėdo, pradėjo bartis, o vaikas taip ir liko nesupratęs, kodėl negalima buvo tų saldainių pirkti :)
2008/10/03 07:50:50 07:50:50
2008/10/03 08:40:04 08:40:04
Tokio mazo aisku, kad negalima lupti. Jis dar daznai pats nesupranta ka daro. Lupti galima vyresnius, tokius kurie elgiasi blogai tycia. Paaugliu jau irgi neverta.
Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume