Svečias: Žiūrint ką tu pats vadini spontaniškumu.
Man spontaniškumo trūkumas - kai žmogus viską daro tik tiksliai suplanavęs ir apskaičiavęs. Šiek tiek žmogus futliare - pats save slopina, nes nepasitiki savimi.
Su tokiu patogu, nes viskas apskaičiuota, suplanuota, ir kartais lengva pasiduoti pagundai, kad pačiam nieko nereikia galvoti tik naudotis komfortu. Bet kita vertus, bendravimas su tokiu žmogumi reikalauja ir labai daug pastangų ir kompromisų - neduok dieve pavėluos, užsimanysi kokio nors nuokrypio nuo programos ar laike ar piniguose. Ir pasidarai nedėkinga ir neatsakinga kiaule ir t.t.
Manyčiau - rinkis moterį su panašiomis vertybėmis. Tik gal ir pačiam bus su ja nuobodoka.
Spontaniškumą aš suprantu kaip sprendimų priėmimą, neapgalvojus ar to reikia, kokios bus pasekmės ir pan., kaip vienam straipsnyje radau sukonkretinta "Tai neplanuotas, neapgalvotas, neanalizuotas veiksmas", na, čia gal greičiau jau būdo bruožas, kuriam būdingi tokie neapgalvoti veiksmai (http://www.psichohileris.lt/spontanisku ... mo-irankis).
Čia jūs greičiau apibūdinote žmogų, kuris principingai laikosi tvarkos, taisyklių, punktualumo, bei to paties reikalauja iš kitų, vat su tokiais ir gali pasirodyti nedėkinga ir neatsakinga kiaule ir t.t. Bet nespontaniškas žmogus gali būti ir nesilaikantis principingai taisyklių, pvz aš. Tarkime praeitą savaitgalį brolio draugus pavėžėjęs iki namų, grįžtant atsidūriau nepatogioje sankryžoje, kurioje prireikė apsisukti, susigundžiau pabandyti atbulas įsibėgėti ir staigiai su pračiuožimu apsisukti. Regis tokiu ir kitokiais savo poelgiais įrodžiau, jog tikrai ne visada laikausi taisyklių, ir net jei tai darau šeip dėl smagumo. Tačiau čia pat pasireiškė ir mano nespontaniškumas, prieš nuspręsdamas ar tai daryti aš atsižvelgiau į gatvės atkarpą, kuri buvo nuošalesnė, plati, 4 juostų, be skiriamų linijų ir svarbiausia be mašinų, žmonių ir netikėtų posūkių, bei atsižvelgiau į savo patirtį, sugebėjimus ir automobilio galimybes, o prieš užgazuodamas dar dirstelėjau pasitikrinti ar brolis prisisegęs ir nusprendžiau šįsyk įsibėgėti ne per greitai, nes automobilis 1,3 karto sunkesnis už praeitąjį, su kuriuo atsivažinėjau apie pora metų. Na, kažin ar spontaniškas žmogus būtų prieš tai devynis kartus pagalvojęs daryti ar ne ir juo labiau apie galimas pasekmes.