2008/08/01 16:34:07 16:34:07
Darnioj poroj skaičiuojami charakterių, vertybių ir seksualinis suderinamumai, bet aš manau, kad liko pamirštas vienas labai svarbus dalykas - temperamentų suderinamumas. Juk yra labai dideli skirtumai tarp cholerikų ir melancholikų, tarp sangvininkų ir flegmatikų. Nemanau, kad du cholerikai galės būti kartu, net jei kitais (ne temperamanto) klausimais jie gerai vienas kitam tinka. Ką manote apie temperamentų svarbą santykiams?
variabarzdis
V
121 įrašai
2008/08/03 17:54:53 17:54:53
Manau, kad temperamentų suderinamumas Darnios poros sistemoje yra charakterių suderinamumo dalis. Suderinamumas, beje, nereiškia vienodumo. Tad jei tie tyrimai, kuriais remiasi Darnios poros algoritmai, parodė, kad du cholerikai negali būti kartu, tai dviems cholerikams charakterių suderinamumas bus nedidelis.
Kalbant apskritai, tai mano nuomone nėra kažkokios vienos savybės kuri leistų pasakyti, ar du žmonės gali (arba negali) tapti laiminga pora. Ir temperamentas, nors ir svarbus, nėra lemiantis veiksnys.
2008/08/17 09:01:18 09:01:18
Man atrodo, kad temperamantas net svarbesnis už charakterį, nes charakteris gali keistis, o temperamentas visda išlieka toks pat.
2008/08/31 10:24:06 10:24:06
Temperamentas ir charakteris, man rodos, labai artimi dalykai. Tik pavadinta kitaip ir truputį iš kito kampo pažiūrėta ;)
2009/02/11 15:50:09 15:50:09
Tiesiog siaubinga jei reikia gyventi kartu kai vienas labai temperamentingas o kitas saltas kaip Svedijos akmenys.
Turiu tokia patirti,patikekit.
2009/02/11 16:03:18 16:03:18
zuika: Man atrodo, kad temperamantas net svarbesnis už charakterį, nes charakteris gali keistis, o temperamentas visda išlieka toks pat.
Mano temperamentas keitesi... is impulsyvaus sprogaus i ramu. Pasikeite gyvenimiska aplinka ir temparamentas pasikoregavo.
2009/02/11 17:30:10 17:30:10
As tai manau,kad ,,grynas,, temperamento tipas buna retai.
Na pvz.cholerikas gali tureti ir melancholiko bruozu,sangvinikas flegmatiko ir ttt.As save lakau sangvino-cholero-melancholike.
Bet salia gerokai uz save aktyvesnio zmogaus galiu jautis laiminga flegma...
2009/02/12 21:54:00 21:54:00
Na taip temperamentas yra vienas iš tų retų asmenybės dalių kuris kaip ir nekinta per laiką. Nors jis gali pasikeisti esant reikiamom sąlygom, bet šiaip bendrai jis nelabai keičiasi, o charakteris, vertybės kinta gerokai lengviau.
Tik kas iš to temperamento? Gyvenime faktiškai visados reiškiasi charakteris, vertybės ir panašiai. Temperamentas čia vaidina mažą vaidmenį iš esmės(jei vaidina)
Tiesa charakteris kadangi formuojasi vaikystėje tai temperamentas dažnai turi nemažai įtakos tai dažnai ir charakteris įgauna tam tikrus temperamento suformuotus bruožus.
Taigi tiesiog manau, kad temperamentas yra už charakterio ir daro jam(charakteriui) nemažą įtaką, o tiesiogiai pats temperamentas pasireiškia retai(jei išvis pasireiškia).
Vienokias ar kitokias žmogaus savybes(tiek geras, tiek blogas) nurašyčiau ant charakterio, vertybių ir panašių dalykų, o ne ant temperamento. Kodėl? Paprasta logika: Kodėl žmogus kreipdamasis pas kokį psichoanalitiką ir jo vedamas(ar padedamas) gali atsikratyti ar įgyti vienokių ar kitokių savo savybių? Todėl, kad kažką pakeičia savo mąstysenoje, vertybėse. Kadangi temperamentas kaip ir skaitomas nekintančiu tai niekas jo ir nesiekia keisti
Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume