senas chrienas: deepsorrow: Meilė yra momentalus dalykas, kuris pasireiškia jau po kokio sakykim trečio susibėgimo, visa kita tėra arba aistra arba prisirišimas. Galit bandyt bet nepaneigsit šito tvermės dėsnio
Cia tipo po gero sekso , ateina nusvitimas, kad isimylejai ar kaip? ir isvis manau, kad nuvalkiota pati meiles savoka, matuojama samciais, sildymo saskaitom, irodymu reikalavimu ir tt.
Bet tobulos meiles siam pasauly deja nebuna, nebent karta per 1000 metu. Bet jei zmogiskuma laikysime meile, tada dazniau.
Lady-scorpio:
Argumentai?
Tai, kas pasireiškia po trečio susibėgimo, kaži ar yra Meilė. Greičiausiai tai vadinama didžiuoju O.
[quote="svetlana"
O čia jau kaip kam. Man meilė pasireiškė po maždaug mėnesio akivaizdinio bendravimo be sekso ir net bučinių:). Ir man priešingai atrodo, kad meilė ne momentali, o kaip tik labai patvari substancija, nes momentalumas asocijuojasi būtent su aistra,kuri momentaliai ateina ir gali taip pat gana greitai praeiti.[/quote]
Todėl ir sakau "sakykim" - gali ir po mėnesio, gali ir po kelių pasireikšt, jeigu reti ir trumpi susitikimai. Svetllana trauką žmogui jauti nuo pradžių, ilgas perėjimas iki meilės man asocijuojasi greičiau su prisirišimu ir patogumu, bet ne pačia meile.
Lady ir chrienai - ne taip supratot Meilę aš šioje lygtyje statau į aukso viduriuką - aistra-meilė-prisirišimas. Norėjau pasakyti, kad riba yra gana siaura, vienu atveju gali jos neprieiti, kitu pralėkti ir nepastebėti. Apie seksą išvis nekalbėjau - tai ir yra aistra, kuri kartais išblėsta kai gauni ir supranti, kad nieko be to daugiau ir nelabai gali būti. Laikinas susižavėjimas ir savo "vaikiškų" įnorių tenkinimas - noriu saldainio,- gavau, nėra jis jau toks ir skanus. Man atrodo jog jau nekartą sakiau, kad fiziologija ir tėra fiziologija ir viskas kas prasideda lovoje dažniausiai su ja ir baigiasi arba tik su ja ir tėra siejama.
Prisirišimo atveju vėlgi, tai tėra žmogiško patogumo arba naudos tenkinimas - dažnai vienpusė partnerystė, kurios kasdienybė arba vienas nesibaigiantis barnis arba visiškas šaltumas ir abejingumas vienas kito atžvilgiu(geri pvz yra dalies verslo žmonių "santuokos", kur sutuoktinis žino ir suvokia, kad partneris smaginasi su kitais, turi meilužių, tačiau paprasčiausiai į tai užsimerkia, nes jie vienas kitam reikalų nedrumsčia, o būti kartu kad ir formaliai jiems visgi yra patogu ir naudinga)