liepsnele7: Stengiausi padaryti viska ,kas buvo imanoma,bet deja ,jo pasirinkimas toks,nes jis tai jau planavo
Paprastai po tokio "viska" slepiasi "nieko". Kitaip nebutu planu.
-"Žinau, ką padariau blogai, neparodydavau visus tuos metus, kaip jo geidžiu, kaip man gera su juo mylėtis, gesindavau tą aistrą, ir pati nežinau kodėl, jis nuolat man kartodavo, kad Myli mane, [b:1kwjxkim]bet ateis tokia diena, kai aš jo geisiu[/b:1kwjxkim], o jis nekreips dėmesio, [b:1kwjxkim]galvojau, nesulauksi, ir patylėdavau[/b:1kwjxkim]"
(-"Dabar pradedu mastyt gal visgi vertetu pradet pasieskot kitos gyvenimo drauges. Net pasiruoses viska ka uzdirbau palikti jai, ir iseiti su maximos maiseliais:) bet klausimas ar surasiu psichologine ramybe? ir pasijusiu geriau? ar galesiu ja pamirsti?"
Svečias: Draugeli, o tavo skyrybos buvo labai skausmingos ir dėl visko kalta buvo žmona?
)
apie kaltes:
"Išties gaila, kad mokymasis ir pažinimas yra toks skaudus dalykas. Kad kito žmogaus vertę suvokiame tik jo netekus. Belieka apgailestauti kartu su jumis, kad per netekties skonį pažinote, kaip gali baigtis santykis, kurį laikėte egzistuojančiu tiesiog savaime. O tikriau, iš kito žmogaus atsidavimo jums.
Suprantu, jog skausmas ir tuštuma šiuo metu ima viršų. Ir kad norisi kaltinti save ir mylimąjį, jog neištvėrėte. Visgi labai svarbu tame skausme būti teisiai su savimi. Tai nereiškia, kad turėtumėte dėl to užstrigti kaltėje ar bandyti susigrąžinti buvusį santykį atgailos būdu. Tas tiesumas su savimi reikalingas, kad apraudotumėte tuos dalykus, kurie iš tiesų su jumis įvyko. O atsitiko tai, kad sugriuvo iliuzija, jog kito meilė gali būti tokia stipri, kad išliktų ir nemaitinama.
Kad žmogus mylėtų, galėtų būti kartu, jis turi turėti šaltinį, iš kurio semtųsi tos meilės. Ir jei jūsų draugo jausmai buvo susiję tik su jumis, tuomet jis išseko nemaitinamas. Tai, kuo pasidalinote savo pasakojime, matyti, kad kitas buvo labiau dėl jūsų. Kad buvo sunku jį pamatyti, išgirsti jo poreikius, sunkumus, nuoskaudas, nesėkmes. Kad kažkokie vidiniai stabdžiai neleido parodyti net to, kad jis yra jums reikalingas ir net tik kaip fizinis kūnas, bet ir kaip žmogus, kitas, turintis savo atskirą gyvenimą, neskirtą vien tik jums.
Ir tą pasižadėjimą “amžinai vienas kitą mylėti” derėtų perklausti. Kaip kiekvienas jį supratote ir kiek jį ištesėjote. Ir pirmiausiai verta pažvelgti į savo vidų. Tikrai nekaltinkite savęs, kad nepavyko taip būti su kitu, kaip norėjote, kaip prisiekėte. Mylėti yra menas, mokslas, kurio mokymuisi ir skirtas visas gyvenimas. Per šį skaudų patyrimą jūs jau gavote žinią, kad jausmai, santykiai nėra savaime būnantis dalykas ir kad nepakanka vieno atsidavusio asmens poroje, kad ryšys būtų gyvas.
Didelė tikimybė, kad jūsų draugas yra neabejingas jums. Kad kita moteris jam tiesiog leido pasijusti reikalingesniu, svarbesniu, vertesniu, labiau saugomu, nei jam teko išgyventi jūsų bendrystėje. Ir tie žodžiai, kad esate pranašesnė už kitą, taip pat gali būti tiesa, tačiau jis jaučiasi pranašesnis kitame santykyje."
[url:1kwjxkim]http://gyvenimas.delfi.lt/love/psichologo-patarimai-jis-paprase-laiko-ir-isejo.d?id=46301615[/url:1kwjxkim]