Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumSantykiaiBendravimas poroje → Ar normalu?

Ar normalu?

stebėtojas

S

370 įrašai

2010/09/22 14:28:45 14:28:45

Dalinai taip bet vienam gali atrodyti kad normalu žiūrint jo atžvilgiu, kitam ne žiūrint vėlgi jo atžvilgiu ,kieno tiesa tada teisingesnė ir kas teisėjas?Gal yra visuotinai priimtos nerašytos taisyklės kurios nustato teisingumo ir normalumo kriterijus,moralės principus santykiuose tarp žmonių?

ieva

I

96405 įrašai

2010/09/22 18:20:28 18:20:28

stebėtojas: Dalinai taip bet vienam gali atrodyti kad normalu žiūrint jo atžvilgiu, kitam ne žiūrint vėlgi jo atžvilgiu ,kieno tiesa tada teisingesnė ir kas teisėjas?Gal yra visuotinai priimtos nerašytos taisyklės kurios nustato teisingumo ir normalumo kriterijus,moralės principus santykiuose tarp žmonių?

yra:
Neturėk kitų dievų, tik mane vieną.
Netark Dievo vardo be reikalo.
Švęsk sekmadienį.
Gerbk savo tėvą ir motiną.
Nežudyk.
Nepaleistuvauk.
Nevok.
Nekalbėk netiesos.
Negeisk svetimo vyro ir svetimos moteries.
Negeisk svetimo turto.

Moteris_Ji

M

268 įrašai

2010/09/22 18:38:04 18:38:04

stebėtojas: Dalinai taip bet vienam gali atrodyti kad normalu žiūrint jo atžvilgiu, kitam ne žiūrint vėlgi jo atžvilgiu ,kieno tiesa tada teisingesnė ir kas teisėjas?Gal yra visuotinai priimtos nerašytos taisyklės kurios nustato teisingumo ir normalumo kriterijus,moralės principus santykiuose tarp žmonių?

Geras klausimas, verčiantis mąstyti. Mano atsakymas būtų toks: elkis su kitais taip, kaip pats norėtum, kad su tavimi pasielgtų. Jei myli žmones - kiaulystes darysi mažiau (bent specialiai). Mylėti suprantu kaip: neskaudinti žodžiais, nekaltinti, priimti žmones tokius, kokie yra ir t.t. ir pan. Tai yra nelengva.

stebėtojas

S

370 įrašai

2010/09/22 18:42:14 18:42:14

Tai pacitavot dešimt dievo įsakymų iš katekizmo knygutės tai kitos religijos turi kitokių raštų ir moralė jų skirtinga ir samprata apie gyvenimą ,gal paskaitykit korana ypač kas liečia moterį? aš galvoju nežiurint į religijas reikia gyvent ir elgtis su kitais kaip norėtum kad jie elgtūsi su tavim ir viskas ,gal ir klystu.

stebėtojas

S

370 įrašai

2010/09/22 19:10:54 19:10:54

rodos kartu parašėm

ieva

I

96405 įrašai

2010/09/22 19:24:01 19:24:01

o aš manau kas normalu-nenormalu dažnai pasako mūsų sąžinė, kuri ir yra pagrindinė/prigimtinė "teisėja". Sakoma "jis turi sąžinę" (kai žmogus teisingai elgiasi), arba atvirkščiai - "jis be sąžinės".
Kai netinkamai elgiamės sąžinė būtinai praneša. Jei neįsiklausome į ją (arba nepajėgiame išgirsti) - patiriame klaidų pasekmes gyvenime (griūtys, konfliktai, nemalonumai ir pan.) arba galime susirgti depresija.[/quote]

Tamsta perdaug knygu prisiskaicius, bet nyku, kai savo proto nepajausti. Ar Moteris_ji mokytoja?

Moteris_Ji

M

268 įrašai

2010/09/22 19:36:36 19:36:36

Svečias: o aš manau kas normalu-nenormalu dažnai pasako mūsų sąžinė, kuri ir yra pagrindinė/prigimtinė "teisėja". Sakoma "jis turi sąžinę" (kai žmogus teisingai elgiasi), arba atvirkščiai - "jis be sąžinės".
Kai netinkamai elgiamės sąžinė būtinai praneša. Jei neįsiklausome į ją (arba nepajėgiame išgirsti) - patiriame klaidų pasekmes gyvenime (griūtys, konfliktai, nemalonumai ir pan.) arba galime susirgti depresija.

Tamsta perdaug knygu prisiskaicius, bet nyku, kai savo proto nepajausti. Ar Moteris_ji mokytoja?[/quote]

Tema apie tai kas normalu. ne apie mane ... Ačiū už dėmesį, buvo nemalonu. Beja, o jūs visai nieko neskaitote tik kritika užsiimate? Drąsiau... bus įdomu jūsų originalių minčių čia paskaityti (ne iš knygų).

stebėtojas

S

370 įrašai

2010/09/22 20:32:13 20:32:13

Tikrai nė vieno žodžio iš knygos o tikrai ten taip rašo kokia tai knyga ? Lyg ir nebuvo tos kritikos na gal jau aš čia susipainiojau ,gerai kad kaimyno tvartas nedega vadinasi jo karvė rūko

cia tas draugas kuris neturi pinigeliu paskambinti

C

1075 įrašai

2010/09/23 06:39:30 06:39:30

Metotes brangiom frazem. Buvau prirases "du lapus". Istryniau.
Lai meta i mane akmeni, tie kurie be nuodemes ir issizada jos.

Nesakysiu

N

28 įrašai

2010/09/23 16:42:45 16:42:45

O gal kaip tik, normali mergina - bando darbais, o ne žodžiais išspręsti problemą aprašytą kitoje tavo temoje.
Kita vertus - ir tu pats - kur vis susitinkate? Kodėl nesudarai sąlygų tiesiog normaliai pasėdėti ir pasikalbėti?

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume