Svečias: Svečias: Moterims yra labai svarbu vyro pinigai. Kalbama apie jo asmenybe jau po to, kai tenkinami pirminiai patikrinimo mechanizmai - isvaizda, pinigai ir padetis visuomeneje. Sakydamos, kad joms nereikia turtingo, moterys isivaizduoja zodi "turtingas" kiek kitaip negu as - milijonierius, turintis pora namu, vila ir jachta. Taip, joms nereikia tokio turtingo. Gerai irengto buto, geros masinos ir gero atlyginimo turejimas nera laikoma turtingumu - tai laikoma savaime suprantamais dalykais.
As, kaip jaunas vyras, nevilnietis, bet gyvenantis ir dirbantis Vilniuje (po mokslu), nuomodamas buta (nes butu kainos yra mano galva nesuvokiamos, tiesa, pastaruoju metu pakritusios) sansu realiai neturiu, i tokius kaip as merginos/moterys tiesiog nebeziuri, po to kai pasisakai kur gyveni, kad neturi masinos ir t.t. O paskui skundziasi, kad nebera vyru, visi "normalus" uzimti ir t.t.
Merginos atsijoja del visokiausiu smulkmenu - neturi masinos, pasenes mobilus telefonas(!!!) (cia >25 metu merginai uzkliuvo, net nemaniau kad tai yra svarbu), nesioja akinius, barzda, per "lievas" laikrodis ir t.t. Neatitinkantys tokiu kriteriju vyrai automatiskai isbraukiami is "vyru" kategorijos. PIlnai tikiu, kad vidutinio amziaus (~45 metu) zmogus turetu buti finansiskai ir kitaip apsirupines, bet manau, kad neprotinga to reikalauti is jauno zmogaus. Zinoma, visada yra patogiau "suvilioti" pasiturinti vyra, nereikes deti daug pastangu buto ar namo isigijimui, bus lengviau, taciau juk galima kartu pasistengus susikurti ta "seimos lizdeli", jei yra noro, zinoma.
O kuo toks moteru isrankumas maziau logiskas, negu vyru stora/plona? Taip kaip raginate visas kiek apkunesnes nustoti verkslenti ir imti sveikai maitintis, sportuoti ir t.t. Lygiai tas pats galioja ir vyrams - dirbikte daugiau, bukite isradingesni ir nustokte zysti
Seksas-pinigai, stora-plona - tik pavyzdziai, kad negebejimas atrasti sau poros, suverciamas ant kitos puses isrankumo.
nemanau kad tai turi kazka bendra su sumaterialejusia visuomene
vyrai nepasirenka storu merginu ne todel, kad jos storos, o todel kad jos jiems nera patrauklios. Cia yra naturalus dalykas, yra grazesniu, yra ne tokiu graziu zmoniu. Vieni vieniems patinka, kiti ne. Niekada nesupykciau, jei man mergina pasakytu "ne" del isvaizdos. Taciau ka bendro zmogaus fizines ir vidines savybes, kurios reprezentuoja individa tarp kitu zmoniu (charizma, jumoro jausmas, supratingumas, isvaizda ir t.t.) ir traukia priesingos lyties atstovus/-es turi bendro su nuliu skaiciumi banke? Ar kai merginos isimyli, ir ju meiles objektas staiga nubiedneja, jos jau jo nebemyli? Pirmadieni po piet mane ismete is darbo, ir i pavakari mano mergina jau mane nebemyli? Tiesiog nebejaucia nieko, esam kaip svetimi. Antradieni susiradau kita darba ir jinai vel liepsnoja jausmais? Jums neskamba per daug banaliai?
Manau tikroji priezastis - nera grynai finansine. Jinai slypi moteru perdetoje savigarboje. Mergina nepagalvoja, kad gal ji ka tik "atsijojo" zmogu, su kuriuo visa gyvenima butu laiminga, jei susipazintu artimiau. Gal tai ir buvo "tas vienintelis", kuris ja paguostu, saugotu, suprastu, taciau to nezino, nes suzinojusi, kad jis neturi masinos, jinai automatiskai ji nurase prie "nevykeliu". O nurase ne todel, kad masina privercia isimyleti, o del savo "ego" (Kaip gi as tokia ir tokia, kam man reikalingas "bomzas", "alfonsas" ir t.t.).
Kalbant apie jusu pavyzdi, man jis neatrodo labai tinkamas. Vyrai dazniausiai ziuri i bendra vaizda, kaip mergina atrodo, kaip samprotauja, kaip kalba. Jei patinka apkunesne - tai patinka, ir viskas, nes apkunumas stebimas kitu zmogaus savybiu kontekste, ir yra kompensuojamas pvz. charakterio privalumais. Neteko girdeti, kad mergina vaikinui lyg ir patiktu, bet tas vistiek su ja nebendrautu, vien del to, kad ji apkunesne. Jei vaikinui apkunumas butu tiek svarbu - jinai jam is viso nebutu patikusi.