Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumPomėgiai ir laisvalaikisSodas ir augalai → Ar apsimoka miestiečiams turėti sodą?

Ar apsimoka miestiečiams turėti sodą?

ieva

I

96405 įrašai

2008/09/28 14:29:20 14:29:20

Apsimoka :)
Tikrai! Kodėl? Mieste nenusipirksi nė vieno tikro produkto, o jei rasi, kaina du-penkis kartus didesnė nei įprastų (o ir jų kainos ne mažos). Kitas dalykas poilsis - niekur geriau nepailsėsi...
Mano atveju - nereikia pirkt jokių vaisių, daržovių ar uogienių (taip pat auga vynuogės ir abrikosai, dera gerai:). Sodas 30 arų. Niekada neskaičiavau kiek tai kainuoja, tik faktas - pigiau nei viską pirkt keliolika kartų.., o važiuot 12 km visai nedaug, 20 min ir ten :)

Vladass

V

1 įrašai

2008/10/08 11:16:53 11:16:53

Jei ziuresi vien i finansine nauda ir lyginsi parduotuvines kainas bei sugaisto laiko/transporto kastus, tikrai neapsimoka. Bet daugeliui darbas ar toiesiog buvimas sode yra savotiska poilsio rusis, budas pailsinti mintis ir atitrukti nuo miesto surmulio. Jei tu priklausai tai zmoniu grupei, tada neskaiciuot atsipirkimo, o tiesiog turek ta soda ir megaukis.

ieva

I

96405 įrašai

2009/01/04 11:10:17 11:10:17

as tai neisivaizduoju gyvenimo be sodo Zoles pjovimas ir ravejimas aisku peilis po kaklu, bet kai atvaziaves gali ka tik nuskintu (ir beje labai skaniu) braskiu paragaut, pilna pilva vysniu prisikimst ir obuoliu ar kriausiu paskanaut tai geriau tikrai nerasi. Juo labiau jei dar ir su draugu pasidalint gali

soffi77

S

81 įrašai

2009/02/02 21:51:19 21:51:19

Pinigine prasme neapsimoka. nes kainuoja benzinas, daigai, trasos ir t.t. Bet ne tame esme, visu pirma tai didele atgaiva sielai ir protui. Tai vienas is pigiausiu poilsio rusiu Lietuvoje.O ir darbine itampa galima"nuleist "i zeme, ja purenant.Labai malonu paprasciausiai pasedet savo nuosavame gamtos kampelyje, kur nera triuksmo, siuksliu ir t.t.

tyliai

T

282 įrašai

2009/02/02 21:53:07 21:53:07

ne

yolantayo1296838981_db

Y

441 įrašai

2009/02/23 11:16:54 11:16:54

Agne: Kaip manote, ar šiais laikais miestiečiams apsimoka turėti sodą? Aš kalbu ne apie gyvenimą ten name ar šašlykų kepimą, bet apie vaisių ir daržovių auginimą.
Pabandžiau primesti, kiek kainuoja benzinas važinėti, kokios daržovių ir vaisių kainos ir kiek sugaištam laiko ravėdami... Išeina, kad fiansiškai neapsimoka.
Ką manot?

Finansiškai visai nepasimoka. O bet tačiau... Aš mielai nuvažiuočiau nusikasti brangesnių (taip išeina) bulvių ir nusiskinti obuolių, kurių kaina nėra verta tiek litų, kiek išldeidžiama kelionei į sodą ir atgal, bet:

1. žinočiau, kuo tas bulves (ne)purškiau, kokiomis sąlygomis kas auginta;

2. man darbas sode teiktų didelį moralinį pasitenkinimą ir fizinį atsipalaidavimą

Įskaičiavus antrą punktą, sveikai užauginti vaisiai ir daržovės plius atostogos kokiame SPA kurorte, tarp kurių teikiamos naudos ir darbo sode dedu lygybės ženklą, manyčiau pigiau turėti sodą

sniegasmilga

S

99 įrašai

2009/02/24 15:24:13 15:24:13

Auginti daržoves gal ir neapsimoka, bet kai anksti ryte priskini puodą braškių padengtų švelniais rasos lašeliais, o tos braškės didelės ir saldžios, be chemijos. Jos mano. Malonu. Važiuoji namo prisiskini kibirą kardelių ir namuose pakvimpa vasara. Guli ant žolės ir žiūri į dangų, malonumas. O jeigu sode nėra elektros ir viską verdi pasikūręs laužą. va tada įvertini visus civilizacijos patogumus ir sakaip, kaip gera namuose, o sode geriausia, nes ten tyla, ten gali pabūti tiesiog savimi ir su niekuo nekalbėti. Aš tada įvertinu daržovių skonį ir tylos teikiamą malonumą, aš galkiu būti viena ir su niekuo nekalbėti.daugiabučiuose mes neturime tylos.

Aronas007

A

96 įrašai

2009/03/06 09:56:42 09:56:42

Sodą turėti vien dėl daržovių ir vaisių neapsimoka, bet juk tai ne vien daržovės ir vaisiai, tai puikus poilsis gamtoje, nuostabųs rytai, su paukščių čiulbėjimu ir rasa ant žolės, kada per pora išeiginių pailsi visai savaitei

ieva

I

96405 įrašai

2009/09/09 12:21:20 12:21:20

As papriestarauciau, kad neapsimoka del darzoviu ir vaisiu - gerai priziurimame sode galima prisiauginti darzoviu ir vaisiu, kuriu uzteks iki ziemos.Tiesiog reikia sode praleisti nemazai laiko. O jo, be abejones, reikia tureti.

to243

T

24 įrašai

2009/09/10 20:09:24 20:09:24

Vladass: Jei ziuresi vien i finansine nauda ir lyginsi parduotuvines kainas bei sugaisto laiko/transporto kastus, tikrai neapsimoka. Bet daugeliui darbas ar toiesiog buvimas sode yra savotiska poilsio rusis, budas pailsinti mintis ir atitrukti nuo miesto surmulio. Jei tu priklausai tai zmoniu grupei, tada neskaiciuot atsipirkimo, o tiesiog turek ta soda ir megaukis.

...sulyginai aishku pirktinius produktus uzh savo uzhaugintais.... ar ragavai "parduotuvines petrazoles(krapus,salotas,bazilika.....) ir namie uzhauginta!!!!! parduotuviniai tai gi zhemes nemate!!!!!!!! ant nirtatu vatoje uzhauge!!!!! darzhia nusiskini tai skonis tris kart geresnis.... o kashtai bus mazhesni jai paliksi miesto shurmuly ir isirengsi nama sodo sklype netoli miesto........ tas kuris ramioje vietoje...ash vat pushyne turiu tai zhin su dvirachiu minu pushys oshia, kaip prie juros kurortas... ir tas bereikalingas savaitgalio daiktu krovimasis i mashina ir vazhiavimas kazhkur i gamta ar i soda...pabundi nuo paukshchiu chiulbejimo...nu ar ne faina !!!!!

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume