[b:1771o1sn]Vištos krūtinėlė su žemės riešutais[/b:1771o1sn] -
Gongbao Jiding (Sičuanas)
500 g vištų krūtinėlių
[b:1771o1sn]Marinatas:[/b:1771o1sn]
1/2 šaukštelio druskos, 1 šaukštas skysto sojos padažo, 1 šaukštas skysto sojos padažo,
1 šaukštas ryžių vyno arba sauso chereso, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 1 kiaušinio baltymas,
3 džiovinti čili pipirai (neperdozuokit!), 3 česnako skiltelės, 5 cm ilgio imbiero šaknis, 90 g žemės riešutų, žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus (kepimui).
[b:1771o1sn]Padažas:[/b:1771o1sn]
1 šaukštas cukraus, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 2 šaukštai tiršto sojos padažo,
1-2 šaukštai čili padažo, 1 šaukštas acto, 8 šaukštai sultinio, 1 šaukštas ryžių vyno.
Krūtinėles supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais. Visus marinato komponentus sumaišykite, užpilkite ant mėsos ir palaikykite mažiausiai 1/2 valandos.
Iš čili pipirų išimkite sėklas ir sutrinkite. Česnaką, laiškinius svogūnus supjaustykite, imbierą smulkiai sukapokite.
Žemės riešutus paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol pasikeis spalva.
Sumaišykite visus padažo komponentus ir pasidėkite šalia. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, maišydami pakepinkite čili pipirus, česnakus ir imbierą. Sudėkite vištieną ir nuolat maišydami kepkite 1 minutę. Sudėkite laiškinius svogūnus ir maišydami kepkite dar 1 minutę, kol mėsos gabalėliai bus beveik iškepę.
Supilkite padažą ir maišydami troškinkite, kol padažas sutirštės. Baigdami įmaišykite žemės riešutus. Sudėkite į pašildytą lėkštę ir patiekite su ryžiais.