Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumPomėgiai ir laisvalaikisMaistas ir virtuvės paslaptys → Geriausias Cili troskinio receptas

Geriausias Cili troskinio receptas

AbraKadabra1

A

1 įrašai

2010/09/28 13:24:25 13:24:25

Gal kas galetu parekomenduoti koki nebloga cili troskinio recepta? BUciau labai dekingas


Bemiage

B

1 įrašai

2010/10/01 12:19:41 12:19:41

internete, tam paciam youtube gali pasiziureti geru receptu, dar su video medziaga


deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/03/17 16:38:07 16:38:07

Na čili tikrai skanus daiktas. Mano receptas būtų:



500 g – jautienos faršo (patariu pirkti spec. Parduotuvėse, arba jei perkate prekybos centre pirma išsirinkite mėsos gabalą ir paprašykite, kad jį sumaltų)
2 – vidutiniai svogūnai
2 – skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelės geriau
1 – skardinė konservuotų pupelių (nepatariu pirkti su įvairiais padažais nes tik gadina skonį )
pagal skonį česnakų (aš paprastai dedu 6-7 skilteles)
1-2 aštrieji pipiriukai (švieži geriausia)
prieskoniai:
paprikos miltelių
kardamono
raudonėlio
baziliko
druskos



Procesas:



Pirma pakepiname(kepimui naudoju išskirtinai tik sviestą) prieskoniuotą(nepersistengiame) faršą, kai dings mėsos raudonumas, faršą supilame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepame svogūnus(kubeliais), kol bus permatomi, sudedame česnaką (traiškytą) ir čili pipiriukus (kubeliais), pakepiname kol pasklis sodrus česnako kvapas, tada viska pilame į puodą su faršu. Turinį užpilame pomidorais, ir leidžiame pavirti ant silpnos ugnies. Prieš baigiant supilame pupeles ir likusius prieskonius, duodame truputi pavirti ir paragaujame, gal ko trūksta. Prieskonių niekada nematuoju, papraščiausiai dedu pagal skonį, arba pageidavimus. Jei manote kad troškinys yra kiek per tirštas(nors jis ir turėtų būti tirštesnis) patariu pilti pomidorų sulčių (tinka ir vanduo), jei per skystas galit bandyt tirštint su krakmolu.



Taigi pasigaminot masę o kaip ją patieksite jau išradingumo reikalas. Tirštą aš paprastai pateikiu tortilijose arba lavaše su sūriu, šviežiais pomidorais, agurkais ir salotų lapais. Dar galima suskystinus daryti sriubą tada irgi dedame sūrio, o priedui pakepintą prancūzišką batoną (tinka ir balta itališka duonelė) – supjaustome riekelėmis, keptuvėje su trupučiu sviesto pakepame česnaką, žiupsnelį raudonėlio ir dedame batoną, pakepame trumpai kol tik pradės keisti spalvą, tiekiame truputi pravesusius.


ieva

I

96405 įrašai

2011/03/17 16:52:13 16:52:13

mmmmm, skamba skaniai! verta isbandyti jauciu...


ieva

I

96405 įrašai

2011/03/17 18:09:22 18:09:22

deepsorrow: Na čili tikrai skanus daiktas. Mano receptas būtų:

500 g – jautienos faršo (patariu pirkti spec. Parduotuvėse, arba jei perkate prekybos centre pirma išsirinkite mėsos gabalą ir paprašykite, kad jį sumaltų)
2 – vidutiniai svogūnai
2 – skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelės geriau
1 – skardinė konservuotų pupelių (nepatariu pirkti su įvairiais padažais nes tik gadina skonį )
pagal skonį česnakų (aš paprastai dedu 6-7 skilteles)
1-2 aštrieji pipiriukai (švieži geriausia)
prieskoniai:
paprikos miltelių
kardamono
raudonėlio
baziliko
druskos

Procesas:

Pirma pakepiname(kepimui naudoju išskirtinai tik sviestą) prieskoniuotą(nepersistengiame) faršą, kai dings mėsos raudonumas, faršą supilame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepame svogūnus(kubeliais), kol bus permatomi, sudedame česnaką (traiškytą) ir čili pipiriukus (kubeliais), pakepiname kol pasklis sodrus česnako kvapas, tada viska pilame į puodą su faršu. Turinį užpilame pomidorais, ir leidžiame pavirti ant silpnos ugnies. Prieš baigiant supilame pupeles ir likusius prieskonius, duodame truputi pavirti ir paragaujame, gal ko trūksta. Prieskonių niekada nematuoju, papraščiausiai dedu pagal skonį, arba pageidavimus. Jei manote kad troškinys yra kiek per tirštas(nors jis ir turėtų būti tirštesnis) patariu pilti pomidorų sulčių (tinka ir vanduo), jei per skystas galit bandyt tirštint su krakmolu.

Taigi pasigaminot masę o kaip ją patieksite jau išradingumo reikalas. Tirštą aš paprastai pateikiu tortilijose arba lavaše su sūriu, šviežiais pomidorais, agurkais ir salotų lapais. Dar galima suskystinus daryti sriubą tada irgi dedame sūrio, o priedui pakepintą prancūzišką batoną (tinka ir balta itališka duonelė) – supjaustome riekelėmis, keptuvėje su trupučiu sviesto pakepame česnaką, žiupsnelį raudonėlio ir dedame batoną, pakepame trumpai kol tik pradės keisti spalvą, tiekiame truputi pravesusius.


cia tai vyras... tuoj isimylesiu


deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/03/17 19:22:43 19:22:43

Svečias:
cia tai vyras... tuoj isimylesiu


Neskubėkit dar neragavot gruziniško guliašo ar dabar jau ženisimės?


ieva

I

96405 įrašai

2011/03/18 13:23:49 13:23:49

Gruziniškas guliašas - jau įsivaizduoju taukuose plaukiojančius lašinių gabalus


deepsorrow

D

1894 įrašai

2011/03/18 14:42:57 14:42:57

Svečias: Gruziniškas guliašas - jau įsivaizduoju taukuose plaukiojančius lašinių gabalus


Ne modifikuotas lietuviškam skoniui ir ne su kiauliena(aš,kaip vyras, už kiaulę pabūsiu ) o su aviena


Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume