Gal kas galetu parekomenduoti koki nebloga cili troskinio recepta? BUciau labai dekingas

AbraKadabra1
2010/09/28 13:24:25 13:24:25
Gal kas galetu parekomenduoti koki nebloga cili troskinio recepta? BUciau labai dekingas
Bemiage
2010/10/01 12:19:41 12:19:41
internete, tam paciam youtube gali pasiziureti geru receptu, dar su video medziaga
deepsorrow
2011/03/17 16:38:07 16:38:07
Na čili tikrai skanus daiktas. Mano receptas būtų:
500 g – jautienos faršo (patariu pirkti spec. Parduotuvėse, arba jei perkate prekybos centre pirma išsirinkite mėsos gabalą ir paprašykite, kad jį sumaltų)
2 – vidutiniai svogūnai
2 – skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelės geriau
1 – skardinė konservuotų pupelių (nepatariu pirkti su įvairiais padažais nes tik gadina skonį )
pagal skonį česnakų (aš paprastai dedu 6-7 skilteles)
1-2 aštrieji pipiriukai (švieži geriausia)
prieskoniai:
paprikos miltelių
kardamono
raudonėlio
baziliko
druskos
Procesas:
Pirma pakepiname(kepimui naudoju išskirtinai tik sviestą) prieskoniuotą(nepersistengiame) faršą, kai dings mėsos raudonumas, faršą supilame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepame svogūnus(kubeliais), kol bus permatomi, sudedame česnaką (traiškytą) ir čili pipiriukus (kubeliais), pakepiname kol pasklis sodrus česnako kvapas, tada viska pilame į puodą su faršu. Turinį užpilame pomidorais, ir leidžiame pavirti ant silpnos ugnies. Prieš baigiant supilame pupeles ir likusius prieskonius, duodame truputi pavirti ir paragaujame, gal ko trūksta. Prieskonių niekada nematuoju, papraščiausiai dedu pagal skonį, arba pageidavimus. Jei manote kad troškinys yra kiek per tirštas(nors jis ir turėtų būti tirštesnis) patariu pilti pomidorų sulčių (tinka ir vanduo), jei per skystas galit bandyt tirštint su krakmolu.
Taigi pasigaminot masę o kaip ją patieksite jau išradingumo reikalas. Tirštą aš paprastai pateikiu tortilijose arba lavaše su sūriu, šviežiais pomidorais, agurkais ir salotų lapais. Dar galima suskystinus daryti sriubą tada irgi dedame sūrio, o priedui pakepintą prancūzišką batoną (tinka ir balta itališka duonelė) – supjaustome riekelėmis, keptuvėje su trupučiu sviesto pakepame česnaką, žiupsnelį raudonėlio ir dedame batoną, pakepame trumpai kol tik pradės keisti spalvą, tiekiame truputi pravesusius.
ieva
2011/03/17 16:52:13 16:52:13
mmmmm, skamba skaniai! verta isbandyti jauciu...
ieva
2011/03/17 18:09:22 18:09:22
cia tai vyras... tuoj isimylesiu
deepsorrow
2011/03/17 19:22:43 19:22:43
Neskubėkit dar neragavot gruziniško guliašo ar dabar jau ženisimės?
ieva
2011/03/18 13:23:49 13:23:49
Gruziniškas guliašas - jau įsivaizduoju taukuose plaukiojančius lašinių gabalus
deepsorrow
2011/03/18 14:42:57 14:42:57
Ne modifikuotas lietuviškam skoniui ir ne su kiauliena(aš,kaip vyras, už kiaulę pabūsiu ) o su aviena