Pažintys Forum

Darnipora pazintys

Alyvuoges

Elenutė

E

5 įrašai

2009/03/04 16:03:33 16:03:33

Ar megstate alyvuoges? Gal zinote kokiu nors skaniu uzkandziu, kuriuos butu galima gaminti su alyvuogemis? Jeigu nemegstate, tai kodel? Esu girdejusi, kad alyvuogiu nemegstama iki tam tikro amziaus, o veliau jos pradeda patikti.

ernesssta

E

129 įrašai

2009/03/04 16:13:27 16:13:27

mėgstu žalias alyvuoges. kartu su pelėsiniu sūriu labai skanu. esu girdėjus, kad jų reikia kažkokį kiekį suvalgyt, kad pamėgt

sniegasmilga

S

99 įrašai

2009/03/04 16:17:48 16:17:48

Nežinau kiek reikia suvalgyti kad pamėgti, jei praryt negali. Nors sraigių kai paragavau bet labai su dideliu noru, tai dabar ir susirgau sraigių liga. Pati renku, gaminu ir su draugais kaifuojam

tamsta

T

324 įrašai

2009/03/04 17:33:14 17:33:14

nesamone, arba megsti, arba nea...

kankinsies, pratinsies is maximos pirktas alyvuoges valgyt, paragausi naturaliu "tikru" graikojoje ar italijoje...ir ne ziuret nenoresi i konservuotas...

lugnė

L

57 įrašai

2009/03/04 17:50:55 17:50:55

man patinka juodos alyvuogės. jas dedu į įvairias salotas. Kiek neįprastos salotos su kuskuso kruopomis, kur dar reikia be alyvuogių, avokado, saulėje diovintų pomidorų, fetos sūrio, pomidorų;

ernesssta

E

129 įrašai

2009/03/04 18:27:28 18:27:28

sniegasmilga: Nežinau kiek reikia suvalgyti kad pamėgti, jei praryt negali. Nors sraigių kai paragavau bet labai su dideliu noru, tai dabar ir susirgau sraigių liga. Pati renku, gaminu ir su draugais kaifuojam

na, aš kai pirmą kartą paragavau alyvuogių, irgi nebuvau sužavėta, bet dabar man taip skanuuu

tiesa, tikiu, kad nui itališkų jos labai skirias, bet ką padarysi. gyvenam Lietuvoj

Binary

B

784 įrašai

2009/03/04 18:56:43 18:56:43

Elenute: Ar megstate alyvuoges? Gal zinote kokiu nors skaniu uzkandziu, kuriuos butu galima gaminti su alyvuogemis? Jeigu nemegstate, tai kodel? Esu girdejusi, kad alyvuogiu nemegstama iki tam tikro amziaus, o veliau jos pradeda patikti.

Mėgstu, bet tik žalias(juodos man kažko nelabai)
Alyvuogės gerai su kokiu mocarelos sūriu(kai ne į jas prikimšta). Dar visai gerai su paprika. Alyvuogės bent jau man yra puiki užkanda prie tokio dalyko kaip degtinė

Internetas: 4 dideli pomidorai supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais (Pomidorai)
450 g šviežio mozzarella sūrio, supjaustyto 0,5 cm storio gabaliukais
0,3 puodelio šviežių baziliko lapų (Bazilikas)
4 šaukštai alyvų aliejaus (extra virgin)
druskos
maltų juodųjų pipirų
0,25 puodelio alyvuogių

Didelėje lėkštėje sudėkite pomidorų ir mozzarella gabaliukus bei baziliko lapelius, keisdami ir perklodami sluoksnius.
Pašlakstykite alyvų aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais (pagal skonį).
Papuoškite alyvuogėmis.

Tik asmeniškai darau kiek kitaip - su alyvuogėm ne puošiu, o dedu kaip ir pomidorus, sūrį, o ir ten kažkokiais sluoksniavimais neužsiimu(tiesiog išmaišau gerai). Gaunasi bent jau man labai skanu
Na, o dėl amžiaus ir pamėgimo tai nežinau alyvuogės turi specifinį skonį kuris gali patikti, gali būti toleruojamas, o gali ir būti toks, kad tiesiog niekaip. Turiu du gyvus pavyzdžius: vienas alyvuoges mėgsta, o kitas jų tiesiog negali jų pakęsti
Man iš pradžių visai patiko, o po to tik dar labiau
Na, o ragavęs ir lietuviškų(ta prasme pardavinėjamų Lietuvoje), ir iš ispaniškų - kažko bent jau iš to nedidelio įspūdžio geresnį paliko Lietuviškos, o ne tos ispaniškos

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume