Pažintys Forum

Darnipora pazintys

sveika mityba

Liepsnele!

L

33 įrašai

2009/02/18 16:14:01 16:14:01

ernesssta: aš pamišus dėl tos sveikos mitybos. tik paskutiniu metu buvau atsirišus ant saldumynų, dabar vėl bandau susiimt.
tai va, o valgau aš sąžiningai kiekvieną rytą košytę ir išgeriu puodelį kavos su pienu(čia nieko gero, bet...). jei turiu laiko suvalgau dar kokį vaisių.
beveik visada likus 20 min iki valgio išgeriu vandens.
mėsą(beveik visada tai būna vištiena) retai kada valgau su bulvėm, dažniausiai tik su daržovėm. ir ji būna kepta arba labai mažam alyvuogių aliejaus kieky, arba troškinta.
mėgstu žuvį, troškintą arba garuose virtą. garų puodas apskirtai yra fantastiškas daiktas.
dar kasdien stengiuos valgyt vaisių (1-2).
kasdien išgeriu 2-4 puodelius žalios arbatos. ji labai sveika ir man labai skanu.
niekada neatsisakau sriubos.
mėgstu varškę (labiau grūdėtą, deja, ji riebesnė...).
kartais nusiperku pakramtyt riešutų.
o produktai tikrai geriau ekologiški, tik jie žymiai brangesni..
aš savo mitybą laikyčiau pavyzdine, jei ne šokoladas ir varškės sūreliai (gan kaloringi)
ir patariama pirmoje dienos pusėje valgyt daugiau angliavandenių turintį maistą, o antroje daugiau baltymų. nes angliavandeniai reikalingi energijai, o baltymai raumeninėms ląstelėms.
beje, sveika mityba puikiai dera su sportu

Aš norėjau pasiteirauti, kodėl valgote tik vištieną? Ar skaitote, kad kita mėsa nesveika?

Ir kodėl nevalgote bulvių su mėsa, tik su daržovėm? Ar bulvė ne daržove?

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/02/18 16:20:40 16:20:40

Yep, sveika mityba labai svarbu. Nes situacija yra baisi Lietuvoje. Kai paziuriu moterys 30 metu jau baisios tokios ir susenusios. Fe... Tik burnoja, kad vyrams reikia jaunu ir graziu, o pacios nesirupina savimi, atrodo kaip senos bobos. Priezastis- prasta mityba...

ernesssta

E

129 įrašai

2009/02/18 16:32:40 16:32:40

Liepsnele!:
Aš norėjau pasiteirauti, kodėl valgote tik vištieną? Ar skaitote, kad kita mėsa nesveika?
Ir kodėl nevalgote bulvių su mėsa, tik su daržovėm? Ar bulvė ne daržove?

valgau tik vištieną, nes kitos mėsos nemėgstu. ir šiaip vištiena liesesnė. o jei krūtinėlė be odos, tai ir labai mažai riebalų turi. apskirtai galėčiau be mėsos gyvent, bet čia kai buvo laiko tarpas gan ilgas, kai mėsą valgydavau kokius 2 kartus per mėnesį, tai silpna darydavos. o bulves skust, grįžus iš paskaitų, man kažkaip tingis... tikrai mielai suvalgau grįžus pas mamą kokią bulvę. bet ir tai geriau atskirai, o ne kartu su mėsa. nors pagal maisto derinimo principą, tai mėsa ir bulvės negali būt valgomos kartu. nors aš tuo maisto derinimo principu nelabai remiuos.
beje, dar siūlau vengt prekybos centrų mišrainių kaip velnio. ir stengtis kuo rečiau valgyt kavinėse.

ren.l

R

70 įrašai

2009/02/18 16:53:22 16:53:22

Zygfrid: Yep, sveika mityba labai svarbu. Nes situacija yra baisi Lietuvoje. Kai paziuriu moterys 30 metu jau baisios tokios ir susenusios. Fe... Tik burnoja, kad vyrams reikia jaunu ir graziu, o pacios nesirupina savimi, atrodo kaip senos bobos. Priezastis- prasta mityba...

Is dainos zodziu neismesi, kaip sakoma. O prastos mitybos priezastis - tinginyste. Tingi taisyti normalu maista, tingi paieskoti geru produktu, tingi pasidometi KAIP reikia maitintis, ir is vis TINGI JUDETI. Va tada ir rodo veidrodis +10 15 meteliu nei pase parasyta.

ela01

E

137 įrašai

2009/02/18 21:17:11 21:17:11

as pastebejau kad 30-metes geriau atrodo uz 20-metes vos panesancias savo storus uzpakalius.Jaunos merginos labiau nesirupina savim, gal neturi galimybiu.Ziuriu i studentes jaunas atrodo kaip susene celiulitines bobos...feee

ernesssta

E

129 įrašai

2009/02/18 21:27:45 21:27:45

ela01: as pastebejau kad 30-metes geriau atrodo uz 20-metes vos panesancias savo storus uzpakalius.Jaunos merginos labiau nesirupina savim, gal neturi galimybiu.Ziuriu i studentes jaunas atrodo kaip susene celiulitines bobos...feee

nešnekėk apie visas man 21. ką dedu į burną žiūriu nuo 12 metų. ir beje, aš tai tokio pastebėjimo nefiksuoju. tiek 30mečių yra gerai atrodančių, tiek 20mečių.

Raa

R

103 įrašai

2009/02/18 22:28:31 22:28:31

Žmonės, apie ką jūs čia???
Viena badaujanti pristatė savo racioną kaip sveiką ir nuputojo, nuvilnijo...

Visų pirma visiškai neaiškus mergaitės, uždavusios klausimą tikslas - čia jai kas? Mėnulio fazė? Sveikatos sutrikimai? Kodėl išvielis tokie klausimai šiame forume?

Patarimas: viršuje, toks langelis. Jame rašote svetainės adresą www.google.lt
Jums ten išmeta langelį, kuriame įrašote "Sveika mityba". Spoaudžiate enter.
Ir skaitykite sau į sveikatą

Beje, kas ten rašė apie ekologiškus produktus. Šventai tikiu,, kad tokia produkcija jei ir nėra sveikesnė, tai bent prisideda prie gamtos išsaugojimo. O gamtą reikia saugoti.
Kaip sakoma patenkinkime mūsų kartos poreikius, nemažindami ateities kartų galimybių patenkinti savo poreikius.

Ir iš vis, apie ką mes čia? Už tai ir išgerkime

Asta31324579346_db

A

763 įrašai

2009/02/23 15:17:18 15:17:18

ernesssta: aš pamišus dėl tos sveikos mitybos. tik paskutiniu metu buvau atsirišus ant saldumynų, dabar vėl bandau susiimt.
tai va, o valgau aš sąžiningai kiekvieną rytą košytę ir išgeriu puodelį kavos su pienu(čia nieko gero, bet...). jei turiu laiko suvalgau dar kokį vaisių.
mėsą(beveik visada tai būna vištiena) retai kada valgau su bulvėm, dažniausiai tik su daržovėm. ir ji būna kepta arba labai mažam alyvuogių aliejaus kieky, arba troškinta.
mėgstu žuvį, troškintą arba garuose virtą. garų puodas apskirtai yra fantastiškas daiktas.
kasdien išgeriu 2-4 puodelius žalios arbatos. ji labai sveika ir man labai skanu.
aš savo mitybą laikyčiau pavyzdine, jei ne šokoladas ir varškės sūreliai (gan kaloringi)
ir patariama pirmoje dienos pusėje valgyt daugiau angliavandenių turintį maistą, o antroje daugiau baltymų. nes angliavandeniai reikalingi energijai, o baltymai raumeninėms ląstelėms.

o as tiesiog megaujuos gyvenimu, ir nedarau problemu ten kur ju nera. Ir vistyte su odele ir dar skrudinta valgau (daug riebalu??? nu ir kas.... jei tureciau ka det, deciau skersai) as jauciu malonuma valgydama, jauciu skoni, ir tuo megaujuos....

strateg37

S

265 įrašai

2009/02/23 18:14:55 18:14:55

tu jau nepyk,bet net man tavo mityba atrodo viso labo normali ir kasdienie.. kava su pienu is ryto..kaip kam..As ryte tik žalia arbata su ženšeniu ir citrina..kava su pienu tik paskiau ar po pagiriu sriuba irgi gerai..bet kai kurie teigia kad tai riebalu ir gyvunu lavonienos nuoviras..bet man sriubos patinka..Žuvis gerai ir geriau kad be kaulu..Man skaniausia linas,lydeka(kaulu mažai),upėtakis ar erškėtas..Ikru nemegstu(nors tai jūros gėrybė ir gana maistinga),bet kartais neatsisakau..ten tiek naudingu organizmui medžiagu,kaip kad ir žuvyje..Varškė rytais irgi labai gerai..Kalcis stiprinantis kaulus..Tad nematau kame jus kasdieniam racione ižvelgiat sveika mityba..ar as ja kitaip suprantu,nei jaunimas..tipo čipsai užgeriami coca cola ir paskui atsirandančios visokios jaunimo bėdos susijusios su virškinamojo trakto ligom..Man sveika mityba-tai subalansuotas ir ivairapusis maistas ,kurio raciona sudaro mėsos ivairovė ,daržovės(bulves irgi),pieno produktai ir daug skysciu..žalia ir raudonoji arbata dominuoja mano gerimu sarase..beje,nuo košyčiu svorio irgi priaugama..budamas armijoj as tai paty riau

ernesssta

E

129 įrašai

2009/02/23 20:14:54 20:14:54

strateg37:
tu jau nepyk,bet net man tavo mityba atrodo viso labo normali ir kasdienie.. kava su pienu is ryto..kaip kam..As ryte tik žalia arbata su ženšeniu ir citrina..kava su pienu tik paskiau ar po pagiriu sriuba irgi gerai..bet kai kurie teigia kad tai riebalu ir gyvunu lavonienos nuoviras..bet man sriubos patinka..Žuvis gerai ir geriau kad be kaulu..Man skaniausia linas,lydeka(kaulu mažai),upėtakis ar erškėtas..Ikru nemegstu(nors tai jūros gėrybė ir gana maistinga),bet kartais neatsisakau..ten tiek naudingu organizmui medžiagu,kaip kad ir žuvyje..Varškė rytais irgi labai gerai..Kalcis stiprinantis kaulus..Tad nematau kame jus kasdieniam racione ižvelgiat sveika mityba..ar as ja kitaip suprantu,nei jaunimas..tipo čipsai užgeriami coca cola ir paskui atsirandančios visokios jaunimo bėdos susijusios su virškinamojo trakto ligom..Man sveika mityba-tai subalansuotas ir ivairapusis maistas ,kurio raciona sudaro mėsos ivairovė ,daržovės(bulves irgi),pieno produktai ir daug skysciu..žalia ir raudonoji arbata dominuoja mano gerimu sarase..beje,nuo košyčiu svorio irgi priaugama..budamas armijoj as tai paty riau

brangusis, košytė iš ryto yra idealus maistas. ar žinai kodėl? nes tai ilgai virškinami angliavandeniai. o ką suteikia angliavandeniai? energijos. be to, į kūną avižinių dribsnių košė ryte tikrai neina. manų košė galbūt. varškė iš ryto? geriau vakare. baltymai reikalingi raumeninių ląstelių statybai. varškė iš ryto tau nesuteiks tiek energijos, kiek vaisiai ar kiek ta pati tavo iškritikuota košė. supranti, kad tą pačią vištieną galima iškept pilnoj keptuvėj aliejaus ir tai nei iš tolo nebeprimins sveiko maisto. skysčių aš pati suvartoju laaabai daug. kasdien po 4 puodelius arbatos plius dar vandens kiek. sriubų su mėsa aš išvis beveik nevalgau, kokį kartą per metus. valgau tik daržovių, be lavonų, kaip tu sakai. labai džiaugiuos už tave, jei geri iš ryto arbatą. tai yra tikrai žymiai sveikiau už kavą, bet tas vienas puodelis kavos nemanau, kad labai daug žalos atneša. o ir iš ryto kažkaip nespėju išgert arbatos, paskui kavos. kame aš įžvelgiu sveiką mitybą? tame, kad jei kažką verdu, tai druskos arba išvis nededu arba minimaliai, jei valgau mėsą, tai ji dažniausiai būna troškinta. stengiuos valgyt kuo daugiau daržovių ir vaisių. aš savo bendraamžių racione labai dažnai to pasigendu. ir apskirtai nepatingiu perskaityt etikečių, pirkdama produktą. aš jau nebekalbu apie čipsus ir kolą, kurių išvis niekad sau nepirkčiau. ir skrandžio problemų dar neturėjau. čia norėjai pakritikuot jaunimą ir pasijust pranašesniu?

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume