Metu svorį, bet labai sunku sugalvoti, ką pasigaminti, kad būtų ir sveika, ir skonis ne kaip popieriaus. Moterys, padėkime vienos kitoms. Pasidalinkime čia sveikų, liesų patiekalų receptais.

Audinga
2008/06/10 14:58:53 14:58:53
Metu svorį, bet labai sunku sugalvoti, ką pasigaminti, kad būtų ir sveika, ir skonis ne kaip popieriaus. Moterys, padėkime vienos kitoms. Pasidalinkime čia sveikų, liesų patiekalų receptais.
liada
2008/06/10 15:00:53 15:00:53
VIŠTIENOS SALOTOS - 4 porcijos
200g įvairių salotų
2 pomidorai
indelis konservuotų kukurūzų
indelis pat konservuotų žirnelių
2 virtos vištos krūtinėlės
2 ananso griežinėliai
150ml natūralaus jogurto
druskos, pipirų,citrinos sulčių
šaukštas medaus
Viską sumaišome ir skanaus :)
renata
2008/06/10 15:02:28 15:02:28
Sportuojancioms - energijos ir baltymu bomba po treniruotes: 300 kcal
250 g geriamo jogurto Smilgele
Bananas
0,5 pakelio liesos varskes
Viska suplakti mikseriu.
Atorodo, kaloringa, bet jei kas bande laikantis dietu sportuoti, pastebejo energijos trukuma ir dar baisiau, sportuoji ir storeji, nes po treniruotes valgyti norisi kaip meskai po ziemos miego .
Kiara
2008/06/18 10:01:01 10:01:01
Noriu pasiulyti pikantiskos,nekoloringos misraines recepta.Virta vistiena (nesvarbu kurios dalies)pjaustome kubeliais,snieginio krabo lazdeles-kubeliais,poro balta dalis kubeliais,pomidoras be skuros pjaustome kubeliais,druska,pipirai,neriebus majonezas.Tinka su bet kokia ,juoda arba balta duona.Skanaus!
Agne
2008/06/20 10:12:43 10:12:43
Vasara - daržovių ir vaisių, uogų metas :) Dabar aš irgi truputį kūdinuos, tai tiesiog valgau viską, ką prie namų turgelyje randu: žiedinius kopūstus, cukinijas, braškes, trešnes ir t.t. Labai gerai daryti daržovių užkepėles. Pavyzdžiui, pakepu cukijas, išverdu kalafiorą. Dedu viską į kepimo skardą, dar pomidorų uždedu, prieskonių visokių, galima dar daržovių kokių nors dėti. Tada apipilu kiaušinio, tarkuoto sūrio ir lieso majonezo plakiniu. Kepu orkaitėje. Gaunasi labai skanu, sveika ir nedaug kalorijų, nes pagrindas daržovės ;)
Migla
2008/06/24 19:02:42 19:02:42
Žiedinių kopūstų apkepas su pomidorų padažu[B]
1 žiedinio kopūsto galva (apie 750 g),
2 valg. šaukšt. sviesto,
1 riekelė baltos duonos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
400 g pomidorų,
½ arbat. šaukšt. čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų krapų lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Kopūstą nuvalyti ir suskirstyti žiedynais. Sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuplauti po stipria šalto vandens srove. Sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 5 min. Kepimo formą ištepti ½ arbat. šaukšt. aliejaus ir išdėlioti apvirtą ir buvarvintą kopūstą. Duonos riekelę sutrupinti , sumaišyti su sūriu, citrinos žievele ir pabarstyti kopūstus. Ant viršaus išdėlioti smulkiais gabaliukais susmulkintą sviestą ir kepti 200° karštumo orkaitėje 12 min.
Padažui blanširuoti pomidorus, nulupti odelę, padaryti iš jų piurė ir pertrinti ją per sietelį. Virti 10 min. Pagardinti čiobreliais, druska ir pipirais. Sumaišyti su likusiu sviestu ir krapais. Patiekti su apkepu
Agne
2008/07/01 18:46:26 18:46:26
Šiandien sugalvojau naujas salotas, nes reikėjo suvartoti kalną iš daržo parsivežtų salotų lapų.
Į salotas dėjau salotų lapus, pomidorus, konservuotus kukurūzus ir smulkiai supjaustytus apkepintus baltos duonos gabaliukus. Užpyliau nekaloringu majonezu.
Šeimyna valgė net pasičepsėdama :)
oversa
2008/08/04 20:48:51 20:48:51
Aš išmokau iš tetos vienas salotas - gana sočios ir gaivios, gal kiek brangokos...
Lėkštę iškloti salotų lapais
ant jų dėti nuluptus ir supjaustytus avokadus,
supjaustytus pomidorus,
vynuogių (geriau be kauliukų ir perpjautas per pusę)
ir krevečių.
Viską apšlakstyti padažu:
neriebus majonezas sumaišomas su šviežiai išspaustomis apelsinų sultimis, galima įmaišyti garstyčių, prieskonių).
Viršų apibarstyti petražolėmis, šiek tiek susmulkintų graikinių riešutų.
Skanaus
Agne
2008/08/27 16:37:38 16:37:38
Esu pirkusi tikrai liesesnių majonezų, tik nepamenu kokios firmos...
Gintarė
2008/10/25 17:33:58 17:33:58
Labai skanus ir nekaloringas troskinys su baklazanais (nezinau, ar nebus jie LT labai brangus- pati gyvenu toli): 2 kubeliais (kokiu 3cm dydzio) supjaustyti baklazanai, 1 smulkiai pjaustytas svogunas, 2 skilteles pjaustyto cesnako, saukstas aliejaus, 4 pjaustyti pomidorai, 6 supjaustyti graikiniai riesutai (galima ir daugiau det).
Pirmiausia baklazanus apibarstykite mazdaug 1 saukstu druskos, ir palikite kiaurasamtyje apie 30 min, kad nusivarvetu sultys. Tada dekit i neprisvylancia keptuve ir apkepkite gabaliukus BE JOKIU RIEBALU 4 minutes arba kad siek tiek apskrustu. Kitoje keptuveje pakepinkite svogunus ir cesnakus su aliejumi, dekite pomidorus, pakepinkite kelias minutes, tada i sia mase sudekite pakepintus baklazanus, riesutus ir uzdenge virkite dar 10 minuciu. Papildomai vandens pilti nereikia- atsiranda is pomidoru ir baklazanu. Galit pasibarstyt druskos, pipiru, petrazoliu- kas ka megstat. Skanaus!