Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumPomėgiai ir laisvalaikisGyvūnėlių mylėtojams → Šuo iš prieglaudos

Šuo iš prieglaudos

rudnosiukas

R

1260 įrašai

2010/03/20 09:20:33 09:20:33

samanta: Paprastai tokie žmonės neturi motyvacijos: nes paliko žmona (vyras), atleido iš darbo, o į kitus nebepriima nors daužyk galva sieną.

O kam reikalingas darbuotojas be motyvacijos? Tokį imtumėt į darbą? O ar Lietuva, valdžia, aš, tu, jis, ji ar dar kas kalti, kad žmogelis palikus žmonai nebeturi motyvacijos? Ar ne pats kaltas?

Ir apskritai labai neteisinga pateikus pavyzdį, kad kažkokia moterėlė negauna darbo, teigti, kad visi ir visur, visada taip...
Galiu pateikti dešimtis pavyzdžių, kur žmonės sėdi be darbo, auga skolos už kom. paslaugas, valgį, drabužius labai riboja, bet pakėlęs toks galvą bliauna: - Na už minimumą tai jau aš nedirbsiu!!! Tai jau aš mieliau padėsiu šuniui gatvėje, nei tokiam...

Ir žinau dešimtis pavyzdžių, kur žmonės kai nori, tai dirba, tegu ir už duonos kąsnį, nesigėdija labdaros valgykloje pavalgyti, nebijo ranku susitept, kad ir tik 10 Lt per dieną... ir pan....

Samanta

S

1028 įrašai

2010/03/20 18:49:12 18:49:12

rudnosiukas:
O kam reikalingas darbuotojas be motyvacijos? Tokį imtumėt į darbą? O ar Lietuva, valdžia, aš, tu, jis, ji ar dar kas kalti, kad žmogelis palikus žmonai nebeturi motyvacijos? Ar ne pats kaltas?

Aišku kad ne pats kaltas. Kodėl mes visada kaltiname tuos, kuriuos palieka?

rudnosiukas: Ir apskritai labai neteisinga pateikus pavyzdį, kad kažkokia moterėlė negauna darbo, teigti, kad visi ir visur, visada taip...

Labai daug tokių atvejų. Nes susiduriu su žmonėmis, netekusiais darbo, nuolat. Normalu, kad krizės metu kažką turi atleisti, ir tas kažkas būna tylesnis, pažeidžiamesnis visuomenės narys (apie alkoholikus ir tinginius nekalbu). Būn labai sunku pasirinkti, ką atleisti iš darbo, ir dažniausiai lemia vadovo simpatijos-antipatijos. Gilinuosi į tuos dalykus, todėl galiu tai drąsiai teigti. O tokių "moterėlių" yra labai daug. Ir tai visuomenės gėda - kad joms ir jiems LT nėra vietos.

Samanta

S

1028 įrašai

2010/03/20 18:55:35 18:55:35

rudnosiukas: O kam reikalingas darbuotojas be motyvacijos? Tokį imtumėt į darbą? O ar Lietuva, valdžia, aš, tu, jis, ji ar dar kas kalti, kad žmogelis palikus žmonai nebeturi motyvacijos? Ar ne pats kaltas?

Prie progos, apie motyvaciją. Nemaža dalis žmonių, atėję darbintis į žemesnes pareigas, negu jų išsilavinimas ir buvusios pareigos, patoviai susilaukia potencialaus darbdavio klausimo: [b:296i5s89]kodėl nedirbate pagal specialybę?[/b:296i5s89]. Ką atsakyti? - Tai kad nėra darbo pagal mano specialybę. - Ak taip? tai jūs esate nemotyvuotas pas mus dirbti, nes tikitės ateity susirasti darbą pagal specialybę, o šitas darbas jus domina tik tiek, kad geresnio nerandate. Ir viskas, Rudnosiuk, žmogelis eina iš kur atėjęs. Patarimų???

ieva

I

96405 įrašai

2010/03/20 19:25:18 19:25:18

Nu jei toks durnas, kad nepasiruose atsakymu i visus klausimus, tai kas kaltas?

Samanta

S

1028 įrašai

2010/03/20 21:10:47 21:10:47

Svečias: Nu jei toks durnas, kad nepasiruose atsakymu i visus klausimus, tai kas kaltas?

Tai jūs už jį atsakykite - jei toks protingas

Durninti ir smerkti LT-uvoj moka, todėl mėšle ir murkdomės. Ir šunys irgi tenai pat.

ieva

I

96405 įrašai

2010/03/21 06:53:23 06:53:23

Gal man uztazmogu ir isidarbint, darbus nudirbt, gyvenima nugyvent? Kai paciai nebuvo kitos iseities, isidarbinau ir ne pagal specialybe, ir i gerokai prastesni darba. Turejau pa pasakyt, kai paklause, kodel i toki pretenduoju. Bet jei zmogus prates, kaddarbo birza uzrankosvedziotu, tai niekas nekaltas.
O kas link temos, tai suni is prieglaudos imciau. Katuka nuo konteinerio buvau pasiemus- puikiausia graziausia kate uzaugo, nors i paroda nesk.

ieva

I

96405 įrašai

2010/03/21 08:16:38 08:16:38

Svečias: Gal man uztazmogu ir isidarbint, darbus nudirbt, gyvenima nugyvent? Kai paciai nebuvo kitos iseities, isidarbinau ir ne pagal specialybe, ir i gerokai prastesni darba. Turejau pa pasakyt, kai paklause, kodel i toki pretenduoju. Bet jei zmogus prates, kaddarbo birza uzrankosvedziotu, tai niekas nekaltas.
O kas link temos, tai suni is prieglaudos imciau. Katuka nuo konteinerio buvau pasiemus- puikiausia graziausia kate uzaugo, nors i paroda nesk.

well, pasiseke tamstai:)

zivile2

Z

2 įrašai

2010/04/10 09:37:43 09:37:43

Svečias: Ar tiesa, kad šuo iš prieglaudos gali būti sutrikusios psichikos ir visai neišdresiruojamas? Ar patartumėte imti šuniuką iš prieglaudos?

Jei vyresnis suo gali buti traumuotas ir neisdresiruojamas, deja.Jis jau patyres daug traumu, paliktas seimininko, o prieglaudoj ju niekas nebuciuoja ir neglosto.
Nors imant suni tarkim dovanojama is seimininko tiesiai yra ne mazesne rizika, kad jis traumuotas psichiskai. As pasiemiau viena grazu, veislini suni 3m. ir 2 metai kaip kankinuos, rodau jam meile, maitinu gerai, niekad neskriaudziu.., bet suo buna geras meilus ir staiga ima mane pulti, jokiu kitu seimos nariu neprisileidzia. Man gaila to suns, bet jau galvoju atiduoti kam nors, nes man svarbi ir mano sveikata, o jis agresyvus, gal atsiras seimininkas kuriam jis paklus.
As priejau isvada, jog suniuka reikia paciam maza uzsiauginti, tuomet ji issiauklesi kaip noresi.

Sonare1300477184_db

S

4 įrašai

2011/01/19 21:50:52 21:50:52

ZIVILE2:
Jei vyresnis suo gali buti traumuotas ir neisdresiruojamas, deja.Jis jau patyres daug traumu, paliktas seimininko, o prieglaudoj ju niekas nebuciuoja ir neglosto.
Nors imant suni tarkim dovanojama is seimininko tiesiai yra ne mazesne rizika, kad jis traumuotas psichiskai. As pasiemiau viena grazu, veislini suni 3m. ir 2 metai kaip kankinuos, rodau jam meile, maitinu gerai, niekad neskriaudziu.., bet suo buna geras meilus ir staiga ima mane pulti, jokiu kitu seimos nariu neprisileidzia. Man gaila to suns, bet jau galvoju atiduoti kam nors, nes man svarbi ir mano sveikata, o jis agresyvus, gal atsiras seimininkas kuriam jis paklus.
As priejau isvada, jog suniuka reikia paciam maza uzsiauginti, tuomet ji issiauklesi kaip noresi.

Įdomu kokios veislės šuo? Panašu, kad šeimoje jis jaučiasi LYDERIU, iš ko ir gali kilti agresija. Šuo, jei su juo pakankamai nėra dirbama, ir nebus paklusnus. Patarčiau kuo skubiau užsiimti dresūra ir geriau prašyti dresiruotojo pagalbos, nes jei jau kitū šeimynykščių neprisileidžia - nemažai apsileista.

Vis galvoju ar kitą šunį imčiau kiek paaugusį ar mažiuką (saviškį pasiemiau kai jam buvo virš metų). Su mažiuku kiek lengviau dresūra (priklauso aišku ir nuo veislės+charakterio) ir pagrindą jau padedi. Bet taip pat ir didžkį galima išdresiruoti, tik jei jau bus koks traumuotas - daugiau darbo. Bet tada ir įdomiaiu.

ieva

I

96405 įrašai

2011/01/19 22:29:08 22:29:08

Ghost, ar tu uzsiimi sunu dresura? Arba gal zinai, koki dresiruotoja,kuriopaklausineti patarimu galima? As savo suniuka pati aukleju, bet truksta ziniu kai kuriu

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume