"Pirmiausia, tai puikybė. Ji neleidžia pripažinti savo klaidų ir iš jų mokytis. Dar puikybė trukdo pažvelgti į kitą moterį ir joje pamatyti save - tokią pat moterį kaip ir aš pati - gražią, kartais pavargusią, kenčiančią, besidžiaugiančią, liūdną... Dar viena iš kliūčių - savęs išaukštinimas. „Aš pati geriausia, gražiausia... Aš žinau geriausiai. Aš! Aš!“ Net jeigu tokie žodžiai ir nepasakomi, viduje jie „dega“ didelėmis raidėmis.
Nuostatos ir mechanizmai labai stipriai įsitvirtinę - juos sunku „išrauti". Nesibaigianti konkurencija, lyginimas ir vertinimas, lydintys anksčiau įvardintas kliūtis, įgauna didžiulę jėgą, jeigu juos palaikome ir skatiname. Todėl „miegas" tampa labai gilus ir trukdo pamatyti savo unikalumą kaip realią duotybę ir prigimtinę jėgą. Iš „aukštybių" nematyti gyvenimo realybės. Sureikšmindama save, paneigi kitus. Pavyzdžiui, atėjusi į svetimus namus, žiūrėk, jau užimi svetimą teritoriją - aiškini namų šeimininkei, kas pas ją blogai, kas gerai, o ką reikėtų keisti."
[url:2myca7kg]http://www.asirpsichologija.lt/index.php?id=306&category=4[/url:2myca7kg]