Pažintys Forum

Darnipora pazintys

IP blokavimas

havocas

H

47 įrašai

2009/06/14 16:53:33 16:53:33

Turiu maza problemele su forumu - daznai man neleidziama rasyti postu, nes mano IP yra blokuojamas. O jis blokuojamas, nes yra blacklistuose (SPAMHAUS) CBL, o DP forumas naudojasi ju duomenu baze. Bandziau rasyt ir aiskintis i [email protected], bet man buvo pasiulytas microsofto toolsas trojanams issivalyt, nors as zinau, kad pas mane nei virusu nei spy toolsu nera. Del ramios galvos atsisiunciau as ta rekomenduojama iranki - "No malicious software was detected".

Ten nera sudetinga removint IP is balcklisto, bet kol galiu rasyt postus uztrunka apie valanda, ir man jau pradejo igryst kiekviena karta eit i ta Spamhaus ir laukt kol pagaliau galesiu postint.

Esme tame, kad naudojuosi bites vodafone bevieliu internetu (gyvenimo uzmiestyje didziausias trukumas). Savo IP galiu keist kas pora min - tereikia restartint routeri. Bet esme nepasikeicia - naujai priskirtas IP adresas jau buna blacklistuose, ir man vel ji reikia trint is blacklistu, bet po kokiu 12h vel jis atsiduria blacklistuose.

Bandziau vel rasyt i [email protected] - si karta jokios reakcijos nebesulaukiau. Jokiame kitams forume, kuriuo naudojuos, jokiu problemu neapturiu.

Zinoma, galeciau naudot svaru proxy - bet jomajo, kam vargt del forumo?

Mano klausimai butu:
1) Gal kas yra susidures su panasia situacija ir/ar turi pasiulymu jos sprendimui?
2) Ar nebus DarniPora forumo administracija persistengusi su antispam apsaugom?

Augustas

BALUTOKS

B

48 įrašai

2009/06/14 18:13:18 18:13:18

Sunku ką pasakyti. Ar tik kartais IP neužblokavo pats DP. Gal ką esi prisidirbęs.
Man kiek teko naudotis ir bevieliu tinklu per maršrutizatorių, ir mobiliuju omnitel jokių problemų nekilo.
O čia tik DP tokia bėda ar dar kuriam saite pasitaiko?

havocas

H

47 įrašai

2009/06/14 19:44:09 19:44:09

Tai va, kad tik DP sita problema. Nors, aisku, jei kuris kitas forumas ar saitas naudosis ta pacia blacklistu duomenu baze, tai ir ten tas pats bus. Bet tikrai ne pats DP uzblokavo, DP tik tikrina ar IP svarus.

O siaip man irgi niekur nepasitaike nei su omni connectu, nei su vodafone panasiu atveju. Pamenu kai mieste turejau skynet, tai tikrinau del idomumo savo IP svaruma - is keliu simtu duomenu baziu nors ir naujas ir is paziuros svarus IP, vis tiek pro kai kur nepraleidzia. Tai arba cia DP jau pasirinko super duper extra safe duomenu baze arba taiko labai aukstus standartus (pvz yra kazkokios duomenu bazes, ir labai daug kriteriju, pagal kuriuos IP priskiriamas i blacklistus, ir DP nustacius, kad jei nors vienas kriterijus nors kiek neatitinka - viskas, nebepraleidzia).

Bet esme tame, kad tai ne del mano kaltes - kas labiausiai ir piktina. Kaip bebutu, abejoju ar DP keis kazka del manes, nei as galiu ka padaryt del man priskiriamu IP adresu "svarumo". Tiesiog, kad ir neblogai nusimanau IT, bet mano zinios ties sia sritim toli netraukia, todel ir klausiu gal kam yra panasiai nutike ir/ar zino iseiti.

BALUTOKS

B

48 įrašai

2009/06/15 03:50:59 03:50:59

Šiaip stebuklu nebūna. Kažkas įtraukė tavo IP į juoda sąrašą. Blogiausia kad tai padaro kiti asmenys pranešdami jok nesilaikai nustatytų taisyklių.
Mažai tikėtina bet gal kartais OS nelegali ir per kokius updatus esi pagautas. Ar pakartotinai bandei instaliuot programa kurios veikimas pasibaigęs.
Šiaip manau pakaktų pasikeist IP.

havocas

H

47 įrašai

2009/06/15 07:38:58 07:38:58

Tikrai cia ne del OS.

Dar kart kartoju, as daznai keiciu savo IP adresa, nes tereikia perkraut routeri. Bet naujai priskirtas IP JAU buna blacklistuose

Binary

B

784 įrašai

2009/06/15 09:46:59 09:46:59

Šiuo klausimu turiu ir pats ką pasakyti, nes su šitais reiškiniais susiduriu beveik kiekvieną dieną.
Taigi
1. Spamhaus, CBL yra pakankamai rimti šaltiniai ir į juos taip lengvai nepapulsi. Yra tokių super duper serverių kuriems užtenka, kad atsirastų iš viso ip ruožo(minimaliu dažniausiu atveju - 254 skirtingų IP) vienas siuntinėjantis spamą ir to pakaks, kad visas ip ruožas būtų užblokuotas. Tokių serverių panaudojimas yra labai minimalus(na, bet yra kur jie naudojami).
2. Nesąmonė, kad perkrovus omni connect ar vodafone modemą priskiriamas kitas IP adresas. Specifikos nežinau, bet gal pasikeičia C klasės ip adresas(kitaip sakant vidinis, o ne išorinis), nes išorinis ip adresas negali taip keistis. Tai jei jis taip perkrovus tiesiog pasikeičia - tai jau yra įstatymų pažeidimas. Kažkada seniau taip buvo su tuometiniu telekomu - kai atsirado įstatymas, net gi telekomas buvo priverstas padaryti fiksuotus(statinius) ip adresus.
3. Jei vis gi tas IP perkrovus skiriasi ir jis vis pastoviai būna jau blacklistuose. Tau belieka kreiptis į savo paslaugų tiekėją dėl šios problemos, nes už IP adresus atsakingi yra interneto tiekėjai(ypač jei gaunami IP kurie jau yra blacklist'e).
4. Beje ar naudojiesi outlook, outlook express ar kažkuo panašiu? Teoriškai tau laiškai neturėtų išsisiųsti, nes praktiškai kiekvienas pašto serveris tikrina šiuos sąrašus ir jei ip būna jame - blokuoja(išimtis webmail'ai).
5. Jei žinai - nueik į komandinę eilutę ir ten parašyk komandą "netstat -a". Ir pasižiūrėk ar nėra susijungimų per 25 ar smtp portą. Jei pamatysi - greičiausiai tikrai tavo kompiuteryje sėdi koks virusas kuris siuntinėja spam'ą(aišku tuo metu geriausia būt išjungus visas programas ypatingai su paštu susijusias). Jei sėdi virusas koks tai manau pamatysi ne vieną ir ne du susijungimus.
6. Gerai pagalvojus tikriausiai čia bus kažkokia vodafone mobile connect "chaltūra", nes kyla įtarimas, kad jie kiekvienam vartotojui realiai neišskiria išorinių IP adresų kuriuo galėtum pasiekti visą pasaulį

havocas

H

47 įrašai

2009/06/15 10:04:27 10:04:27

Matai, pas mane per vodafone prijungti du kompai, del to reikejo pirkt spec. modema+routeri (viename). Siaip kaip suprantu jei pasikeistu tik vidinis IP restartinus routeri, tai anyway tikrinant koks yra mano isorinis IP, jis butu tas pats kaip ir pries tai?

Outlookais nesinaudoju, nes man uztenka ir webmailu, o jokiu susijungimu nera (tikrinau ir antra kompa). Virusu taip pat nerandu.

Kas idomiausia, kad as per diena kelis kartus einu i ta spamhaus, kad panaikintu mano IP is CBL blacklistu (nors IP ta diena nekeiciau ir jis tikrai nesikeite). Aisku persasi mintis, kad kazkas cia negerai is mano puses...

Matyt reiks skambint i bite pasiaiskint.

Binary

B

784 įrašai

2009/06/15 10:41:05 10:41:05

siūlau susikonfiguruoti tą specialų routerį, kad blokuotų visus susijungimus einančius per 25 portą(tiek įeinančius, tiek išeinančius), o dėl to tikrai nenukentėsi, nes webmail'as veiks.
Tada ištrinti save iš tų blacklist'ų ir žiūrėt ar tada užblokuos.
P.S. Aišku jei moki užblokuoti tuos portus

Andrius.

Zygfrid1295609168_db

Z

2032 įrašai

2009/06/15 13:40:44 13:40:44

Pas mane irgi buvo ta problema, todel nustojau cia rasyti. Bites mobilus internetas jei neturi stacionaraus IP- tai ji ir blokuoja pastoviai.

Monika||DP komanda

M

56 įrašai

2009/06/15 14:54:47 14:54:47

Deja, kol kas galime pasiulyti tik ta pati, ka jau patare Binary. Net ir esant tokiai apsaugai, kokia yra dabar, spaminiu pranesimu sulaukiame ne taip mazai, tad apsaugos sumazinti negalime.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume