Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumBendravimo patarimai ir patirtisInternetinės pažintys → Kodėl pyksta forumiečiai?

Kodėl pyksta forumiečiai?

Lady_scorpio1302026861_db

L

1373 įrašai

2010/10/30 07:42:14 07:42:14

Mano internetinio bendravimo patirtis menka. Prieš dvejus metus prisiregistravau vienoje užsienio pažinčių svetainėje. Pagrindinis tikslas - siekis nepamiršti kasdienybėje mano nebevartojamos anglų kalbos. Tačiau čia sutikau nuostabių, kultūringų žmonių, nuoširdžių draugų visam gyvenimui, su kuriais galiu kalbėtis apie viską, dalintis patirtimi ir geromis emocijomis, juokauti ir kalbėtis rimtai. Buvo laikas, kai internetui visai nebeturėjau laiko, tačiau tie žmonės mane suprato ir nepamiršo. Pora iš jų buvo atvykę į Lietuvą. Taip, dauguma šių žmonių - vyrai, bet aš nenoriu užmegzti romantiškų santykių su užsieniečiu, ką iškart pasakydavau. Visai kitaip pasijutau pabendravusi šiame forume. Tiesa, ir čia yra puikių, protingų, šiltų ir nuoširdžių žmonių (PAGARBA Jiems), bet... man pasirodė, kad jų mažuma... Duok Dieve, aš klystu. Bet pykčio, pagiežos, įtarumo, kabinėjimosi, etikečių klijavimo, diagnozių čia tikrai netrūksta. Ir vėl... Duok Dieve, aš klystu. Kažkam nepatinka, kad kažkas per daug šypsosi, kažkas netgi neutraliame pajuokavime įžvelgia ''lazdavojimąsi'', kažkas draugiškame pajuokavime ar tiesiog nuomonėje perskaito pyktį. Buvau ''apšalus''. Būčiau kvaila, jei nesupratimu kaltinčiau kitus - ieškojau priežasčių ir savyje - galbūt nesugebu perskaityti, ką kitas žmogus sako, tinkamai savęs išreikšti, pasakyti, ką galvoju. Bet ir vėl... ar gali būti, kad užsienio kalba mintis reiškiu tiksliau nei gimtąja? Taip, ir aš kartais neišvengiau aštresnių žodžių - negaliu būti švelni su negarbingai besielgiančiais žmonėmis, pavyzdžiui, moterimi, siūlinėjančia savo buvusį vyrą kitoms.
Tad kodėl tokie skirtingi lietuviukai ir užsieniečiai (dabar kalbu apie internetinį bendravimą - realybėje mane supa puikūs žmonės)? Ar galima tai aiškinti istorinėmis priežastimis? Ar tik jomis?
Žodis turi stiprią energiją. Čia per daug įtarumo, aštrių, zvimbiančių it strėlės žodžių, per daug negeros energijos. Nepykit vieni ant kitų - mes visi savaip teisūs ir savaip neteisūs, nes kalbėdami remiamės tik asmenine patirtimi. Sėkmės visiems. Bučkis forumo vyrams. Mylėkite ir būkite mylimi.

ieva

I

96405 įrašai

2010/10/30 07:53:58 07:53:58

Todel, kad esi zanuda ir nesupranti juoku.

ieva

I

96405 įrašai

2010/10/30 08:14:57 08:14:57

o kodel svecias nepasiraso savo vardu pries klijuodamas etikete? nes bijo?

Kaikada

K

298 įrašai

2010/10/30 08:34:45 08:34:45

Nemanau, kad čia kaltos istorinės priežastys, nors gal kažkiek ir jos (niekada nebuvo galimybės išsakyti laisvai savo mintis, todėl kartais ir perlenkiama lazda dabar). Bet svarbiau, manau, beviltiška dabartinė padėtis. Nesakau, kad visi gyvena blogai (nors, neturinčių darbo ir normalaus pragyvenimo šaltinio nemažai), kalbu apie tai, kad nėra jokios vilties, jog padėtis nors kiek gali gerėti. Mūsų įstatymai tokie netobuli, kad užsiimti verslu ir iš to pragyventi galima tik sukčiaujant, paprastam, o ne aukštam pareigūnui, dirbančiam valdiškoje įstaigoje išgyventi nelengva, padarius mažą prasižengimą, sodinama į kalėjimą, o padarius didelius, išteisinama ir išmokamos dar kompensacijos. Tai kaip žmonės gali nebūti pikti? Beje, visai nepanašu, kad tai gali keistis. O žmogus juk nori ne tik pavalgyti, bet ir realizuoti save. Taigi, visa ta tvarka veda prie frustracijos. O pastoviai frustruojamas žmogus arba krenta į depresiją, arba darosi piktas ir agresyvus.
Nors ir nežiūrėčiau į diskusijas čia taip pesimistiškai."Pasilazdavoti" kartais visai smagu , ten, kur neperžengiama riba, kai atvirai įžeidinėjama.(pvz., negi manote, kad čia rašančios moterys rimtai kalbėjo apie savo vyro atidavimą kitoms? Juk tai tiesiog juokeliai susikaupusiai įtampai nuimti ) .Kai kurias temas žmonės sukuria tam, kad paprovokuotų kitus, tai irgi ne pasaulio pabaiga.
Manau, kad nereikia taip rimtai žiūrėti į diskusijas čia. Humoras gydo pasaulį

ieva

I

96405 įrašai

2010/10/30 09:58:32 09:58:32

[quote:tyragymv] negi manote, kad čia rašančios moterys rimtai kalbėjo apie savo vyro atidavimą kitoms? Juk tai tiesiog juokeliai susikaupusiai įtampai nuimti ) .Kai kurias temas žmonės sukuria tam, kad paprovokuotų kitus, tai irgi ne pasaulio pabaiga.
[/quote:tyragymv]
Ne parasuose esme, jum pone slkorpe, keli zmones sako, kad juoku nesuprantat, uztai ir atrodo, kad visi pikti.
BB

Lady_scorpio1302026861_db

L

1373 įrašai

2010/10/30 10:57:16 10:57:16

Rimtai? Velnias, būtent humoro jausmo ir žaismingo bendravimo aš čia dažnai ir pasigesdavau! Mhm... Matyt, humoras čia specifinis, man neįkandamas, pirmąsyk susiduriu su tokia problema.
BB, nesakiau, kad ''visi'' čia pikti, sakiau, kad čia yra ir puikų humoro jausmą turinčių, protingų, išmintingai į gyvenimą žvelgiančių žmonių. Būkim biedni, bet teisingi.

ieva

I

96405 įrašai

2010/10/30 11:06:22 11:06:22

Normalus vyrai savimi pasitikincias moteris vertina, tik visokie nevykeliai bijo. Pastebejau, kuo kvailesnis vyras, tuo labiau puciasi ir vaizduoja visazini-visagali. Todel nepakencia uz save protingesniu moteru. Protingas ir taip protingas, jam nereikia irodineti, to kas yra akivaizdu. ...........tokiu postų čia šimtai arčia nieko neįžeidžiantis juokas ar rašytojas tapęs vertintoju?

SonKa

S

840 įrašai

2010/10/30 11:55:26 11:55:26

Šiame forume labai akivaizdžiai pasitvirtina juokelis, tapęs gan liūdna realybe: "Lietuvio skaniausias "patiekalas"... - LIETUVIS". Na, ką dabar padarysi, kad mūsų tauta tokia "kanibališka", visgi esam krikščionys ir mylėkim vieni kitus tokius, kokie esam. Aišku, kai esi lazdavojama neina atsukti kito skruosto(kaip tikrai katalikei ), bet realiai pykčio dūšioje nėra tik pasiutjuokis suima ir noras dar pasierzinti E-ch....na skanus tas lietuvis!

Svetlana

S

980 įrašai

2010/10/31 14:20:07 14:20:07

Lady_scorpio: Rimtai? Velnias, būtent humoro jausmo ir žaismingo bendravimo aš čia dažnai ir pasigesdavau! Mhm... Matyt, humoras čia specifinis, man neįkandamas, pirmąsyk susiduriu su tokia problema.
BB, nesakiau, kad ''visi'' čia pikti, sakiau, kad čia yra ir puikų humoro jausmą turinčių, protingų, išmintingai į gyvenimą žvelgiančių žmonių. Būkim biedni, bet teisingi.

As visiskai sutinku su Lady Skorpio: humoras cia, jei tai isvis humoras, yra tikrai savotiskas, o tikrojo humoro ne taip ir daug.Uztat pykcio pakanka.Buna ir zaismingo bendravimo, bet visada geriau matome tai kas neigiama.Antra vertus patogu savo pykcio pliupsni pristatyti kaip humoro apraiska..

Kaikada

K

298 įrašai

2010/10/31 19:02:59 19:02:59

Nesakiau, kad svetainė trykšta humoru. Aš čia jo taip pat pasigendu. Tik norėjau pasakyti, kad netgi į piktus postus galima pasižiūrėti su humoru. Kartais mane irgi supykina ir atsakau piktai, bet paskui pamąstau -kurių galų pykti: yra žmonių, su kurių nuomone niekada nesutiksiu, o kreipti dėmesį į atvirai įžeidžiančius pasisakymus iš viso neverta. Paskutiniu metu iš viso dažnai pagalvoju, kad čia dažnai žmonės tik sako taip, norėdami išprovokuoti, nors iš tikro taip nemano. Tiesiog patinka erzintis kaip mažiems vaikams. Matyt, nelabai iš to amžiaus ir išaugę kai kurie

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume