2009/07/22 21:29:22 21:29:22
Sveiki,
ar esate bendravę, gal pažįstate žmonių, sergančių psichinėmis ligomis. Neseniai sutikau mokyklos laikų pažįstamą vyruką. Pabendravome smagiai. Paskui sužinojau, kad jis atsidūrė psichikos skyriuje. Susitikęs su manimi pajuto nerimą, aš priminiau jam seną meilę, dėl kurios buvo pavažiavęs stogas. Žodžiu, atsinaujino liga. Buvau pas jį nuvykusi - įdomių žmonių tame skyriuje yra, kaip ir normalių, simpatiškų, malonių. Gal kas susidūręs. Jaučiuosi kaip ir kalta dėl jo sveikatos pablogėjimo, nors jis liepia savęs nekaltinti. Daug nemalonių dalykų atrodo taip tolima, nepajunti, kaip prisilieti ranka...
Zygfrid1295609168_db
Z
2032 įrašai
2009/07/23 05:12:22 05:12:22
As esu psixinis. Bet kai nuvaziuoja stogas- atsiveria zvaigzdes.
2009/07/23 08:18:02 08:18:02
Turiu toki kaimyna, jaunas, patrauklus, bet jau daug metu jam negerai. Visa laika normaliai reag. i ji, zinojau, kad jis kas 6 men. ligon. paguli, bet man jis toks normalus atrode. Kol viena diena su peiliu neatejo ir nepasiule nueiti i miska pamedzioti, nes jam kaip tik vel prasidejo visos tos nesamones galvoje. Galu gale man mama pasake, kad buciau atsargesne nes kritau jam i aki. Tai dabar jam i akis nelendu.
2010/01/13 16:55:23 16:55:23
Statistika byloje, kad psichikos ligu serganciu lietuvoje yra daug. Mano draugu tarpe yra nevienas sergantis pshikos liga, vartojant vaistus tikrai galima gyvent normalu pilnaveti gyvenima. Galiu paneikt, kad sia negale turintis zmones nera protingi, juk net yra sukurtas filmas apie tokia liga (sizofrania) serganti matematika geniju ''Nuostabus protas''. Ir sergancius tarkim sizfrenija zmones neatpazintu is minios, nes jie tokie kaip visi, tik su vidinem nelaimem. Liga yra liga ir niekas jo nesirenka.
2010/01/13 18:58:01 18:58:01
Pažįstu žmogų sergantį šizofrenija, tiesa sakant kol nepaūmėja nieko net neįtartum. Bet dauguma šizofrenikų labai nenoriai vartoja reikalingus vaistus, todėl laikas nuo laiko jam pasireiškia paūmėjimai. Pasigydo ligoninėje, po to vėl kurį laiką jokių išorinių požymių. Jei jis vartotų vaistus kaip priklauso, tai ir tų paūmėjimų išvengtų, bet šiais laikais guldyti gydyti į izoliatorių prievarta negalima, galima tik tada, kai kelia pavojų savo ar kitų gyvybei. Todėl tie paūmėjimai gana sunkiai artimiesiems išgyvenami.
2011/01/01 23:49:41 23:49:41
As pati sergu psichine liga ir turiu polinki i sizofrenija. Kadangi geriu vaistus, tai niekas to ne neitaria. Galiu mokytis, bendrauti su zmonemis kaip ir visi kiti.
2011/01/02 08:12:30 08:12:30
Zygfrid: As esu psixinis. Bet kai nuvaziuoja stogas- atsiveria zvaigzdes.
Dar vienas psichinis Borgia atsivėrė. Vėl linksma bus.
Saulės zuikutis:)
S
20 įrašai
2011/01/02 08:37:34 08:37:34
Sveiki, siaip tai pvz. alkoholizmas irgi irasytas i psichiniu ligu sarasa. Mano buves vyras serga sia baisia liga. Na yra ligos, kurios pavojingos tik paciam serganciam, o yra kur ir kitiems pavoju sukelia...As tai neistveriau su savo vyru ir issiskyriau...O depresijomis tikrai daug zmoniu suserga. Siaip depresijos gydomos ir be vaistu, o sizofrenija - nepagydoma, reikia nuolat vartoti. Na gyvenime tikrai susiduriau su tuom, nes ir bendradarbiu su depresijom buvo, ligoninese gulejo. Labiausiai mane sukrete vyro situacija, pati daug baimes isgyvenau del alkoholines psichozes gresmes, nes jam jau 3 stadija buvo, tai ir delyras galejo istikt. O tai jau pavojinga ir jam ir man...Baisus dalykas tos psichines ligos. Uztat reik kuo sveikiau gyvent, rupintis savo ne tik kunu, bet ir siela. Na moterys turbut zino ir visokias pogimdyvines depresijas, kurios laabai paveikia seimynini gyvenima. Na manau daug kas susidures su tuom. Na jei su peiliu ateina kazkas, tai cia jau kaip ir psichoze ar sizofrenija. Ir ypac reik issiaiskint kuriant seima, reik labai gerai zmogu pazint, nes jei serga psichine liga, tai vienaip ar kitaip paveiks ir partneri, ob sergantieji linke nuslepti savo negalia. O kiti patys pasisako sergantys. Tai tiek mano pamastymu. Susiduriau ir zinau, koks tai skaudus dalykas.
Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume