Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSveikata → cukrinis diabetas

cukrinis diabetas

cukrinis avinelis

C

1 įrašai

2009/02/17 15:30:00 15:30:00

Ar cukrinis diabetas labai trukdo gyventi? Neseniai man gydytojai nustate, kad sergu cukriniu diabetu (islindo si yla is maiso po avarijos). Labai issigandau is pradziu, bet dabar galvoju, gal ismoksiu su tuo susigyventi.. Ar yra cia galinciu man padeti?

Justina 21

J

1 įrašai

2009/03/31 09:08:55 09:08:55

Labas, man cykrini deabeta nustate kai man buvo 15 metu dabar jau 6 metai kaip sergu sia liga. ispradziu buvo begalo sunku bet laikui begant sugebejau su tuo susitaikyti ir gyvenu pilnaverti gyvenima kaip ir visi tik prisiziuriu save siek tiek daugiau nei seniau. planuoju neuzilgo susilaukti kudikio ir tikrai nemanau kad si liga man gali tai sukliudyti. tad nesijauding ir gyvenk kaip ir seniau

Erikut??

E

101 įrašai

2009/03/31 15:04:30 15:04:30

Tai ne invalidumas, galima visko,tik su kaupu, gerti vaistukus ir gyventi toliau.

laukine vysnia

L

697 įrašai

2009/03/31 15:36:52 15:36:52

Erikutėė: Tai ne invalidumas, galima visko,tik su kaupu, gerti vaistukus ir gyventi toliau.

....tai gal biški jau stabdyk su tais komentarais,ba visai nebepataikai ir nieko apie tą diabetą nežinai,daug ko negalima,reikia nuolat tirtis cukrų ir leistis insuliną gal net du kart per dieną ir daug visokių blogybių ir pavojų .Tai gal biški pailsėk....

Erikut??

E

101 įrašai

2009/03/31 15:48:21 15:48:21

Deja,apie jį žinau daug ką, labai daug ką ir nemažai metų, priklausomai koks diabetas, vaistukai geriami yra. Tad, autore, nereikia nervintis. Susigyventi galima, pakeiti gyvenimo būdą ( gydytojas,kuris nustatė turėjo patikslinti ,) , svarbus fizinis aktyvumas. Aš tai vadinu sveika gyvensena,kai pasidomėsi daugiau,pamatysi.

Asta31324579346_db

A

763 įrašai

2009/04/02 12:13:21 12:13:21

Erikutėė: Deja,apie jį žinau daug ką, labai daug ką ir nemažai metų, priklausomai koks diabetas, vaistukai geriami yra. Tad, autore, nereikia nervintis. Susigyventi galima, pakeiti gyvenimo būdą ( gydytojas,kuris nustatė turėjo patikslinti ,) , svarbus fizinis aktyvumas. Aš tai vadinu sveika gyvensena,kai pasidomėsi daugiau,pamatysi.

"Vaistukai" geriami esant lengviausiam diabeto tipui (nustatomam dazniausiai pagyvenusiems zmonems, nes kasa yra nusidevejus del gyvensenos, vaistu avrtojimo ar pan.), ir tai tik pradzioje. Autorei greiciausiai yra antras tipas, kai nuo pat pradziu leidziamas insulinas, ir ne 2 kartus, o 4 kartus per diena.
Patys gydytojai tai vadina "letiniu veziu", nes zmones isgyvena 30, 40 ir daugiau metu, BET reikia kardinaliai kesiti gyvenimo buda. Pirmiausiai gyventi pagal gydytoju nurodymus, nes kitaip gresia diabeto komplikacijos kaip apakimas, koju gangrenos ir pan. Tai tikrai nera NIEKO TOKIO. Bet tai nera ir nuosprendis. Tiesiog liga. Vieni turi alergijas, kiti astmas, tau diabetas. Ismok su juo gyventi, atsispirk bereikalingom pagundom ir ilgainiui tai neatrodys taip baisu, kaip buvo suzinojus apie tai.

Astuke

A

2 įrašai

2009/04/10 13:40:39 13:40:39

sveiki as sergu diabetu bet tai negyvenimo pabaiga tiesiog siek tiek pakito mityba ir turejau atsisakyti kai kuriu megiamu dalyku bet gyvent galima

Astuke

A

2 įrašai

2009/04/10 13:45:43 13:45:43

cukrini avineli gyvenk kaip gyvenai ir neimk i galva tik cukru nuolat tikrinkis, ir vartok vitaminu diabetikams pvz;Diabetiker vitamine yra neblogi(gink dieve nereklamuoju tik sakau ka pati naudoju )ir stenkis maziau valgyti sintetini maista:)Dar ziurint kokia stadija diabeto pas tave?

Stefanija

S

1 įrašai

2009/04/18 17:36:38 17:36:38

Laba, taip gyventi galima ir nenusimink kaikam buna ir blogiau, tiesiog susitaikyk kad tai jau yra , aisku turi kontroliuoti mytyba , fizini kruvi, matuoti cukru , vartoti gerus vitaminus ir atsisakyti kai kuriu dalyku kas kenkia mums bet tai ne pasaulio pabaiga.As sergu sia liga jau 5 metai ir gyvenu normalu gyvenima tik atsisakiau visiskai alkoholio, rukalu , saldumynu . Pradejau daugiau vartoti troskinto ,virto maisto ir zinoma papildziau savo raciona papildomais vitaminais diabetikams, vartoju irgi diabetiker vitamine plius zuvu tauku kapsules, na ir zinoma insulinas mano draugas , taip kad nenusimink gyventi galima.

XXXXX

X

20 įrašai

2009/05/21 09:36:26 09:36:26

Esu girdejas kad diabetas tai baisi liga, nieko cia baisaus istikruju , reikia tik ismokti su juo gyventi,pats gyvenu jau 3 metai su sia liga, bet gyvenu pilnaverti gyvenima ir isgeriu taurele ,ir skanaus maisto neatsisakau zinoma ta darau su saiku, ir priedo vartoju vitaminu kompleksa diabetiker, taip kad nenusirasykite is gyvenimo kurie turi sia liga

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume